|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 7:33 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Медицински...
Предлагам тая тема да я заковем за разни помощни медицински и физиотерапевтични средства...ако не ви харесва идеята, затрийте поста.
Три въпроса за днес - от грейките, които се загряват в микровълнова, виждали ли сте такива за гръб/кръст? Аз съм използвал такава торбичка с общо предназначение и ми е помагала доста.
- ултразвуковите апликатори 1/3MHz за втриване на диклофенак и подобни - някой използва ли такова в домашни условия и има ли впечатления? Сравнено с обикновено втриване.
- Физиотерапията/Болкотерапията с лазер/инфрачервен източник при ишиас, дископатия и ревматоидни състояния - добри и лоши впечатления?
|
| Пет Мар 21, 2025 10:08 am |
|
 |
|
TheWizard
|
 Re: Медицински...
Grubi, целиш се в облекчаване на Болката, а не в Причината... почти всяко "AI тенеке" пише това - само като мисъл, но перифразирам Грок: Отказ от отговорност: AI не е лекар. Моля, консултирайте се с такъв.
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Мар 21, 2025 10:46 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Точно в това се целя (обезболяване). По-ред други причини, първопричината не може или ще бъде отстранена, когато и дойде времето. Да не се хвърляме в обичайните безмислени спорове, мисля че съм задал ясени въпроси. Става дума за хора на 80, не за мен - въпреки че и този път съм го минавал и там гимнастиката ми помогна повече. Но оттогава минаха 15 години, и може нещо ново да се е появило.
|
| Пет Мар 21, 2025 12:05 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
някак си Болкотерапията с лазер/инфрачервен източникне се връзва с биохимията ... за болката но се сещам и за един "мери джейн" треволяк ( в кръга на шегата )
|
| Пет Мар 21, 2025 12:18 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
https://nugabest.bg/t20p/ Ползвам това заради смачкан прешлен в основата на гръбнака. Още от времето като бях келеш. По стария модел. Преди 10+ години го бях купил втора употреба. Че цената му ново беше неприлична тогава. Но като си правя редовно упражнения не се налага да го ползвам. Тази зима да са лягал на него 2-3 пъти. Добре обира възпаленията в организма куркумата. Най добре съм я усещал като е във вид на така нареченото златно мляко. Може да прочетеш. Друг вариант е по едно топче колкото грахово зърно Bosfelia Sacra 2-3 пъти на ден. например - https://www.ebay.com/itm/296941012413?_ ... R_LcuYG3ZQИма и други варианти за противовъзпалителни терапии. Но най препоръчително е да се грижиш за себе си спорт, упражнения и начин на хранене.
|
| Пет Мар 21, 2025 12:46 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Точно така - да се грижиш за себе си е най-доброто което може да се направи. Но иди го обеснявай на 80 годишни.
Ще го имам напредвид с разните илачи. Тревата не е опция, въпреки че със сигурност ще има ефект. Сега пак питам за горните - ако някой да ги е настъпвал, и да има впечатления?
|
| Пет Мар 21, 2025 12:51 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Grubi, реалистично - 80 години са огромно предизвикателство дори за съвременната ( и бъдещата и фантастичната ) медицина.
Без химия и с разни електронни джаджи - нема мине номера.
Купи едно нисковолтово "канче" за Алкална и Киселинна вода първата пие, втората маже ... и зависи от красноречието ти, ефекта ще бъде по по най.
( TheWizard не дава съвети )
|
| Пет Мар 21, 2025 1:04 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Гледам в събджектс по темата няма въпрос свързан с хапчета и хранителни добавки, но някой диви селяндури продължават да се изхождат "компетентно" по всяка тема. пп обмисли си внимателно отговора за да включиш завоалирано злобно заяждане придружено със сервилничество към някой и друг участник, който би се разлаял заедно с теб.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Мар 21, 2025 1:42 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Да не разваляме хубава тема - ето ги и моите 5ст. Майка ми страда от ревматизъм, бях и купил две инфрачервени лампи на Филипс за нагревки, ползва ги редовно и казва че и облекчават болката, особенно когато се разваля времето. Май трябва да купя нови крушки за тях защото знам че се износват бързо. Четох някъде че нагревките с инфрачервени лампи не само облекчават болката и симптомите, но и подобряват състоянието като цяло ако се хване в самото начало, преди да се е стигнало до необратими промени, като изкривяване на ставите например. Гледам че китайците правят подобни бандажи с инфрачервени светодиоди, малко съм резервиран, но нищо не пречи да пробвам, поне техните неща са евтини. Друго, с което мога да се включа е електрофореза, бях си направил преди време една инсталация, която трябваше да намаля изпотяване по ръцете, използвах я известно време но е с вързано с неприятно усещане - токът който протича трябва да се усеща за да има ефект, но това е много неприятно усещане, особенно ако човек има рани по ръцете, около ноктите, примерно при изрязване на ноктите та спрях да я ползвам, едва ли ще повторя, освен това не забелязах някакъв дълготраен ефект, пък и междувременно открих друг метод, който контролира изпотяването - чистият спирт - изсушава моментално кожата и спира потенето поне за 3-4 часа. Правя го дори в офиса, с извинението че съм параноик на тема хигиена.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Мар 21, 2025 2:37 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Вероятно визира моя текст
1. Добавките в другата тема не са обяснени изобщо какво има като компоненти и как работи, но за някой по-интелигентен вероятно знае Магнезия и В6 какво правят на невроните. Употребата им в онзи случай е повече свързана с Невропластичноста на мозъка отколкото като хранителна добавна за ишиас на 80.
2. Треволяка е известен с това че помага при Болка ... нъл?
3. Алкалната вода макар, че прави милиони по щандовете на западните държави, с какво друго е полезна. и ако Алкалната трудно помага ( неутрализира се в стомаха ) то киселинната в случая няма как да се неутрализира при мазане. Надписа нисловолтово е съобразено с хората на 80-те години а ефекта е същия като инфрачервените ламби...
4 не знам кой от тримата ( или и тримата ) квалифицира Уя като "диви селяндури", но повечето от тях отдавна избягаха на Запад
PS 5. и навсякъде, всякакви съвети свързани с медицина от хора, които не са свързани с тази материя са придружени от предупреждения...
|
| Пет Мар 21, 2025 2:57 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Инфрачервена ламба при болка ?! или купи си тази лампа тя помага...
Самата дума "Помага ми" прави "буря в чаша вода" Задейства милиарди неврони и трилиони везикули с невротрансмитери ( тя болката е там, а не в кокалите ) които задействат за малко имунната система, ама за малко ... колкото някой да си купи инфрачервена ламба за нагревки. Само, че парасимпатиковата част на нервната система не работи качествено с топлото за неутрализиране на болката.
Но както и да е...
|
| Пет Мар 21, 2025 4:14 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Вижте, искам спокойно всеки да си каже дали нещо от физиотерапията му е помогнало. Хапчета, билки, хирургия и ортопеди - там спирка няма, но и полза няма защото обикновено ти казват - щом си изкарал до 80... и си дотам. Като питам хирурга за топло и светло физиотерапия - той казва - шарлатания. Поне и той признава, че не може да направи кой знае какво, ако човек не се грижи сам за себе си с гимнастика и ходене. Шиповете могат да се изрежат с минимална операция, поне това.
Не се дърпайте за всяко нещо, моля. И нека да не се обиждаме. Идеи всякакви.
Няма да купувам нищо, искам да чуя ако някой е минал по пътя. Ламбите и лазерите ги има във физиотерапията. За ултразвука знам че го използват масажистите, но съм виждсл и да се продават апликатори. Въпросът е да не се навреди повече отколкото да се помогне, ако човек не е квалифициран. За електрофореза...ще питам.
|
| Пет Мар 21, 2025 4:17 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
За килимче като на Никола , от познати знам , че отърваха операция на става. Не знам колянна или на таза. Аз си пека гърба на пламъците на камината, ако не помага , поне е приятно...
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пет Мар 21, 2025 4:32 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Имам проблеми с гърба, това най-вероятно от много стоене на стола, или имах ...как да е. Преди 6-7 години беше доста зле, най-вече като карам кола, ако седалката не е под пра линия ъгъл което разбираш чак като почне да боли. Как да е, тогава ходих за седмица във Велинград, тангентор и масажи, и след това около година нямах проблеми. След това започнаха пак, но от година и нещо ходя на фитнес и като че ли не се е случвало.
|
| Пет Мар 21, 2025 4:50 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
не е точно така... "Здрав дух - Здраво тяло"имаше навремето едни такива лозунги "дух" ?!? или "Начин на живот"
|
| Пет Мар 21, 2025 5:31 pm |
|
|