|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:18 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Уред за измерване на капацитета на тягови акумулатори
| Автор |
Съобщение |
|
nikolay.kolev
Ранг: Популярен
|
 Уред за измерване на капацитета на тягови акумулатори
Здравейте, някой ползва ли подобен уред? Интересува ме за акумулатори от 3 до 300Аh 12V. Намерих няколко но са за акумулатори за кола.
_________________ lz2com
|
| Чет Ное 14, 2024 11:35 am |
|
 |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Уред за измерване на капацитета на тягови акумулатори
Капацитет се мери тривиално (и дълго). Предполагам питаш за ускорено измерване/определяне?
|
| Пон Ное 18, 2024 7:35 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Току-що си поръчах тва за 68лв...
|
| Вто Ное 19, 2024 11:09 am |
|
 |
|
d_jelev
|
Миро, трябва да ти благодаря лично, че ми го припомни, стои в склада НЕОТВОРЕНО, вече 4 години. Бях го купил от Алито за по-малко пари, ама беше преди 4 години. Само да си направя лаба и ще го чекна как се държи. Но ютубърите са доволни от него.
|
| Вто Ное 19, 2024 12:49 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
При тяговия меренето иска време. Възможно е да го натовариш с достатъчно ток и на база вътрешно съпротивление и понижението на напрежението за период от 5-10 Мин да заключиш за капацитета, но това е доста груба сметка. Там важно е вътрешното съпротивление, то доста добре отразява състоянието на батерията, но трябва да го мериш клетка по клетка за да елиминираш евентуален проблем във връзките, който лесно се оправя. Друго важно, такова измерване и правиш след като си я разредил, измерил си плътността на електролита, долял си вода, направил си поне 2-3 пълни цикъла след това.
|
| Вто Ное 19, 2024 4:53 pm |
|
 |
|
nikolay.kolev
|
Първо се извинявам за късното включване. Да знам, че е така но все пак има уреди които мерят акумулаторите на коли за краткко време. Сега съвсем друг е въпроса колко са достоверни. Целта ми не е да издавам "сертификати", а да имам обща представа къде е проблема ако има такъв. Поръчах един китаец които мери акумулатори за кола и ще правя тестове за да стане ясно поне до някъде показва ли нещо или ще отиде като поредния уред захвърлен някъде из рафтовете. Имам фабрични захранвания които си мерят капацитета на определено време. Хващал съм ги да показват глупости но все пак в общия случай са добре.
_________________ lz2com
|
| Нед Ное 24, 2024 3:33 pm |
|
 |
|
nikolay.kolev
|
Благодаря, това е така но в случай, че акумулаторите са обслужваеми. Ползвам само капсоловани без нужда от обслужване поради ред причини които не казвам, че са правилни но за мен лично е по-добре така.
_________________ lz2com
|
| Нед Ное 24, 2024 3:35 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|