Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
www.alibaba.com Как се оправяте с тези. 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение www.alibaba.com Как се оправяте с тези.
Опитвам се да си поръчам едни контролери от там www.alibaba.com, около 20 бр. Проблема е че ги няма в нормалните магазини.
Не мога да им разбера нито цени нито доставка. При обявени ниски цени за 10бр. и при запитване ми дават 10 пъти по високи цени. При обща цена от 50-60 $
без ДДС ми калкулират доставка 120$ с Федекс, което няма как да се случи. Виждам че са големи магазини показват че имат много стока. Как да си пробутам моите пикливи 20-на контролерчета ? Има ли смисъл да си губя времето с тях.

Нед Фев 13, 2022 3:00 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение Re: www.alibaba.com Как се оправяте с тези.
<<<Опитвам се да си поръчам едни контролери от там http://www.alibaba.com, около 20 бр. Проблема е че ги няма в нормалните магазини.
Не мога да им разбера нито цени нито доставка. При обявени ниски цени за 10бр. и при запитване ми дават 10 пъти по високи цени. При обща цена от 50-60 $ без ДДС ми калкулират доставка 120$ с Федекс, което няма как да се случи. Виждам че са големи магазини показват че имат много стока. Как да си пробутам моите пикливи 20-на контролерчета ? Има ли смисъл да си губя времето с тях.>>>

Имам няколко доставки в предишни години. И пратките идваха с въздушна поща от арабските страни(ОАЕ -Дубай ли бе? С кораби ли ги караха до там бавеха се докато стигнат до там 2-3 седмици.След това до Бг бяха за 2-3дена). И след това БГ митница и получаване. Предполагам си се регистрирал и си правил запитвания. Странно на сайта да имат цена за определена бройка и след това дават десеторно по-висока? Може би знаят, че не се прадлагат другаде - монополизирали са продукта. Все още получавам писма от alibaba писма на мейл за съобщения от търговци. Опитай да се пазариш и да ползваш по-евтин транспорт?

E-mail:stesys@abv.bg
http://stesys.eu/
1164 София

Нед Фев 13, 2022 7:29 am
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Да - това не е алиекспрес - това е просто един вестник с обяви на търговци. Влизаш в контакт с търговеца и после сайта няма отнешение спрямо вашите отношения. За такива дребни работи не знам какъв съвет да дам - стискаш зъби и се надяваш да не те измамят. Вече писах в темата за прецакания уред и колегата си напазарува два чипа (както и ние навремето), обаче риска си е за твоя сметка. За едри неща има малко по "нерисков" вариант - намираш си някой посредник от БГ. Примерно моя шеф ползва такава фирма. Момъка говори китайски и само с това се занимава - познава им номерцата и доста по трудно могат да го преметнат. Има си връзки и начини за проверка на конкретния търговец. Специално заради нас е ходил в Китай на място във фирмата (в случая те си бяха и производител на машинарията) за да види дали наистина това е машината. Преди да я купим прати клипове и снимки как работи и какво прави. Естествено взема комисионна за всичко. Но пък той си урежда всичко - транспорт, митници - всичко - идва ти на място вземаш и знаеш че каквото си искал си го получил. Сега дали ще се хване да се занимава с доставки на чипове - мисля че предстои да разберем съвсем скоро.

Нед Фев 13, 2022 10:05 am
Профил ICQ
Аватар

Как се оправям с чайниците ли? Ами сложил съм ги в дъното на списъка. След марсианци и сатурианци, и пазарувам от тия мизерабъли само ако няма друго решение и въпросът е на умирачка.

Нед Фев 13, 2022 10:11 am
Профил
Аватар

www.chipsmall.bg а тези какви са може ли да се разбера с тях

Нед Фев 13, 2022 6:08 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
Алибаба са B2B ( business to business ) платформа за разлика от Алиекспрес които са B2C (business to customer). Основната разлика в концепциите е че
B2C е класически магазин, т.е. -трябва да получиш това което виждаш на цената на която го виждаш.
При B2B от друга страна картинката и цената са само примерни и така е по закон, демонстрират примерно това което бихте евентуално могли да договорите,
или да пре-договорите(според нуждите на всеки) като по какъв начин ще изглежда едно нещо, от какви материали и на каква цена. Само подписването на договори
с описания, картинки, наемане на местна ОТК-фирма и т.н. гарантират 'нещото' да идва по един и същ начин. При тея последните транспорта също се договаря и избира от клиента,
продавача не е задължен да го гарантира. Това е теорията.
Практиката обаче е че продавачите на Алибаба не са еднородни - повечето от тях следват описаната концепция, но някой от тях имат поведение на класическите магазини - това
са родата на партийните секретари към държавни фирми, които са се снабдили с експорт-сертификати, валута-ексчейндж сертификати и т.н. държавни парапатки недостъпни за
обикновените предприемачи и развиват частно към държавното като през перестройката в БГ. Естествено с/у надценка и цените са други, но и достъпа на клиента до стоката е по-улеснен
( след като не полагат усилия да го затруднят :D ). Ако много ти трябва нещото, ще ги познаеш по цените и по лесното .
Но дори и при тях гледай да не пращаш суха пара по банкови сметки, по-скоро крънкай плащане през пей пал, докато не ги опознаеш.

Пет Фев 18, 2022 3:23 pm
Профил
Аватар

Що пък през пейпал? До колкото знам Алибаба си имат система за разплащания, подобна на Алиекспрес, и има подобни видове защита.
Досега не съм имал проблеми с измами в Алиекспрес, общо взето защитите работят.

Пет Фев 25, 2022 7:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]