Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Мар 29, 2024 4:27 am
BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
Автор |
Съобщение |
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 8:21 pm Мнения: 27949 Местоположение: София
|
Re: BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
Ами може и олио може и без ,това си е печка с вентилатор, но карат въздуха да минава през храната. Ако искаш да се доближи на вкус до пържени картофки си му трябва малко мазнина, иначе стават повече като печени.
|
Сря Мар 10, 2021 3:39 pm |
|
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Re: BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
С горещ въздух с яка вентилация. Така се постигат високи и равномерни температури. Разбира се, че малко мазнинка не е излишна, но тя е само върху продукта (ако я няма естествена). Много мазни и воднисти продукти не се препоръчват в случая, щото няма място да им се съберат течностите.
|
Сря Мар 10, 2021 5:01 pm |
|
|
am stereo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 9:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
Re: BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
Add 2 to 6 eggs in the bottom of a microwave safe bowl. Cover the eggs with water at least 1/2 inch above the eggs. Add a 1/2 teaspoon of salt for each egg such as 1 teaspoon for 2 eggs and 3 teaspoons for 6 eggs. Microwave for 4 minutes for 2 eggs, 5 minutes for 4 eggs, 6 minutes for 6 eggs. Fill another bowl with ice and water or cold water. If you want soft boiled eggs with runny egg yolks, immediately remove the eggs from the water and plunge in a ice cold water. If you want hard boiled eggs, allow them to stay in the hot water for 2-3 additional minutes. Two minutes will give you just slightly creamy egg yolks. Three minutes will give you firm egg yolks.
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
Сря Мар 10, 2021 8:10 pm |
|
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Re: BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
Пробвах зеленчуци, намазани с олио, на 180 градуса и се оказа, че искат повече печене от месото, дори ги завърших на 200 градуса. Говоря за тиквички, моркови, пипер, лук - това имах. Станаха вкусни, не останаха. Пилешките бутчета също станаха добре, макар по-бавно от рецептата (да бе, има си хас за двайсетина минути!). За другото не ми остана време, но в тази система е истината!
Навремето в гръчко имахме голяма скара на газ и събота-неделя си напичахме за цяла седмица. Тенджерата със супа отделно. Само в петък-събота си позволявахме боб, познайте защо. С това чудо можем да си готвим здравословни аламинути ежедневно.
|
Сря Мар 10, 2021 10:18 pm |
|
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 8:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Re: BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
В последно време се открехнах, като пека зеленчуци, да слагам в тавата няколко глави чесън. Ама без да ги беля, направо с външните обелки, както са си цели главите. Като се изпече става много вкусен и лесен за ядене - стискаш скилидката и той изскача - не люти грам, не мирише толкова дъха, а си има вкус на чесън.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
Сря Мар 10, 2021 10:29 pm |
|
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Re: BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
Все щях да пиша и все забравям за "пържени" картофи "по английски": едро нарязани и на фурна с горещ въздух. Става средно между печен и пържен картоф, вътре мекичък, не е лош на вкус. Навремето в едно барче дадоха сума ти пари за такава фурна.
PS Това с чесъна е дърто, но дори жената вече рядко го ползва - лошо! А аз картофите с тънка ципа не ги беля! То май и "английските" не ги белеха, ама в гръчко три реколти годишно не са проблем. Аз спокойно докарвам в БГ две реколти.
|
Сря Мар 10, 2021 10:54 pm |
|
|
am stereo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 9:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
Re: BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
Пет Мар 12, 2021 7:34 am |
|
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Re: BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
Чак сега видях това, да не му се вържете на Стереото! Яйцата в микровълнова експлодират, дори ако са пробити! Има съдинки за варене на яйца в микровълнова, но те съдържат специална алуминиева формичка и на практика подгряват водата, а екранират яйцата и полза от файдата няма - по-добре на котлона.
|
Пет Мар 12, 2021 12:44 pm |
|
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 1:23 pm Мнения: 3545 Местоположение: Високо в планината
|
Re: BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
Тук ли коментирахме марките олио. До сега все взимах някакво олио от селския магазин, ввсеки път различна марка, всичките са ми еднакви (вкъщи рядко готвя аз) Одеве си направих майонеза с олио Бисер, че някой тук го спомена като хубаво - като консистенция майонезата е по-рядка от боза, с други марки такова нещо не ми се е случвало. Като вкус също нещо не ми харесва.
_________________ Хайде де!
|
Съб Мар 13, 2021 7:17 pm |
|
|
am stereo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 9:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
Re: BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
А солтта не виде вече без сол-обичам ги спукани-направо белиш
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
Нед Мар 14, 2021 10:59 am |
|
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Re: BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
Не белиш, а остъргваш от стените на микровълновата!
|
Нед Мар 14, 2021 5:20 pm |
|
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 1:23 pm Мнения: 3545 Местоположение: Високо в планината
|
Re: BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
Идеята вероятно е, че солта ще увеличи проводимостта на водата и съответно яйцата няма да се нагреят директно, а чрез водата. Което обезмисля използването на микровълнова.
Оффтопик: скоро няма да бъде уместно да наричаме микровълновата микровълнова. ПО-скоро мАкровълнова.
_________________ Хайде де!
|
Нед Мар 14, 2021 5:27 pm |
|
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Re: BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
Микровълните клатят молекулите на водата и други, солта слабо ги интересува.
|
Нед Мар 14, 2021 5:36 pm |
|
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 1:23 pm Мнения: 3545 Местоположение: Високо в планината
|
Re: BGтатко-...как се прави хляб,,,,,и друг хранителен спам
Това по "Психологическа електродинамика" ли си го учил. Защото в класическата вълните питат каква е проводимостта на средата и така решават колко на дълбоко да проникнат и съответно до къде да клатят каквото и да е.
_________________ Хайде де!
|
Нед Мар 14, 2021 5:47 pm |
|
|
Кой е на линия |
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 14 госта |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл
|
|