Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Обемна пратка до щатите 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Обемна пратка до щатите
Налага ми се да пратя две картини до западното крайбрежие, които превишават "нормалната" големина от 120х60х60 на DHL и немските спедитори ми пуснаха едни оферти от 700 евро на горе, които не ме устройват. И тъй като нямам необходимото количество за контейнер се чудя какви други решения има. Времето за доставка не е от значение. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

Нед Яну 10, 2021 11:22 am
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: Обемна пратка до щатите
Пращал съм с UPS Freight европалет за 700 долара или нещо такова, 200кг май. За 2 седмици стигна. Стийността по проформа беше 10к USD.
Ако е картина - не може ли да се навие?
TNT и другите имат отдели които се казват "специални доставки", но няма да е по-евтино.
EMS?

Нещо ценно ли е - има ли сертификати от Мин на културата и т.н., че не е крадено, не държавна собственост и т.н.?

Нед Яну 10, 2021 11:38 am
Профил
Аватар

То за навиване може, ама повечето хора като купуват очакват да е готова за окачване, максимум да си сложат рамка по вкус. Опъването изисква спциалист и си е хамалогия. Мислили сме за колаборация с местно ателие. Пращаме до тях навити, те опъват и шипват за вътрешния пазар. Но при две-три картини продадени зад океана на година не си струва. За малки картини проблем няма, но повечето са 80х100 и нагоре и там е гадна работа. Сертификати имат, но жената е млад художник и цените са ниски, което изключва "специални доставки". Общо взето транспортът трябва да е до 100-150$. EMS за съжаление не стават, понеже шипваме от Германия. От България е страхотна хамалогия да изпращаш изкуство. Немците само питат дали творецът е жив, прибират си данъка и натам не ги интересува :D

Я да направя малко реклама. Активирах горумен купон за 30% отстъпка ако някой си хареса нещо: MCU2021

https://www.dv-art.net

Нед Яну 10, 2021 2:40 pm
Профил WWW
Аватар

HCL написа:
Я да направя малко реклама. Активирах горумен купон за 30% отстъпка ако някой си хареса нещо: MCU2021

https://www.dv-art.net

Няма картини с чипове. Поне с поялници и осцилоскопи? :D

Нед Яну 10, 2021 2:56 pm
Профил
Аватар

8O Това пък как не ми е хрумвало досега... предполагам подсъзнанието ми отказва да приеме подобна симбиоза между изкуство и наука :D обаче идеята си я бива. Да видим дали ще излезе нещо.

Нед Яну 10, 2021 3:27 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]