Микроконтролери и електроника
http://mcu-bg.com/mcu_site/

Коронавирус 2019
http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?f=6&t=17045
Страница 283 от 403

Автор:  nik [ Сря Дек 02, 2020 12:18 pm ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

lcr написа:
Туй чудо "фейса" е категорично, най-големият идиотизъм, сполетявал човечеството.

фейса не си ги пише сам тия малоумия. човечеството ги пише. тъй че по скоро човечеството сполетя фейса. и да няма фейс същите тия хора са по улиците. в парка, в магазина, в колата зад теб, в камиона с който се разминавате, в училището на детето, в парламента и т.н.
все още има хора твърдящи че вирус няма и всичко е конспирация

Автор:  Цецо [ Сря Дек 02, 2020 1:41 pm ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

Абе не е така.

От как има социални мрежи идиотията по света почна да се окрупнява и да придобива гласност.

Автор:  mountaineer [ Сря Дек 02, 2020 1:52 pm ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

Цецо написа:
Абе не е така.

От как има социални мрежи идиотията по света почна да се окрупнява и да придобива гласност.


+1

Повече видимост, плюс положителна обратна връзка. Ако преди е било брауново, сега е по-скоро насочено движение (надолу).

Автор:  bongo_x2 [ Сря Дек 02, 2020 2:21 pm ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

Е, навремето набутаха думи в устата на училя Дънов, след като му подарили факс: "Вече няма граници за разпространението на правописните грешки" или нещо от сорта. А технологиите напредват непрекъснато!

Автор:  TheWizard [ Чет Дек 03, 2020 12:17 am ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

интересна връзка:
Lactobacillus Bulgaricus е ДОКАЗАНА че е ACE инхибитор ( блокер ) ... генерирала някакви пептиди, които блокирали ACE
обаче ACE е в пряка зависимост с ACE2 ... а ACE инхибитори се прилагат при лечение на короната

ACE2 wiki:
...установи, че „употребата на АСЕ инхибитори е свързана със значително 34% намаляване на риска от пневмония...
Проучване от април 2020 г. на пациенти, хоспитализирани в провинция Хубей в Китай, установява смъртност от 3,7% за пациенти, страдащи от хипертония и приемащи АСЕ инхибитори .... сравнена с 9,8% от хоспитализираните пациенти с хипертония, които не приемат...

https://en.wikipedia.org/wiki/Angiotens ... g_enzyme_2

:D

Автор:  bongo_x2 [ Чет Дек 03, 2020 12:32 am ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

Само дето съвременният лактобацил е няк'во ГМО - затова "киселото" мляко не вкисва с месеци или никога.

Автор:  TheWizard [ Чет Дек 03, 2020 12:36 am ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

bifido.... пребита бактерия - само за вкус
е има и нормални кисели млека все още
https://aktivnipotrebiteli.bg/%D1%82%D0 ... 0%BA%D0%B0

Автор:  Cekins [ Чет Дек 03, 2020 8:28 am ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

Бонго - не е така. Това че ти като си купуваш от магазина мляко с модифицирана бактерия не значи че я няма. Има си я дори в природата. Друг е въпроса как точно можеш да се докопаш до нея. Преди няколко седмици споменах - работим с една фирма която произвежда пробиотик точно на основа Lactobacilлus Bulgaricus, само че не е точно бактерията която е позната от киселото мляко - просто я някакъв друг тип. Към него момент си правеха нещо като клинично изпитване в плевенската болница и твърдяха че има много добър ефект. Макар че те това нещо си го произвеждат от години. Просто не е много разпространено тъй като е доста скъпичко. И те си имат щам, който си пазят и размножават - не знам подробности как точно. Запознат съм до някъде само с производството на продукта.

Автор:  TheWizard [ Чет Дек 03, 2020 9:57 am ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

и ще познаете ли кои правят изследвания на киселото мляко - Japan :)
тази е свежа статия от 2016 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26686726/
за короната няма "теории" ... обощават ги с тема пробиотици - уж имали ефект най-вече с некви пептиди ( "заместители" на антитела ), ACE инхибитори и натурални killer клетки

Cekins - питай ги тез твоите - има ли нящо верно за bulgaricus

Автор:  Cekins [ Чет Дек 03, 2020 11:12 am ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

Ти пробвал ли си на художник да обясняваш закона на Ом? Шефката им 1 час ми говори на тая тема и нищо не разбрах, но като цяло посоката е такава. И после щамовете са различни - тоя от който се прави класическото кисело мляко е един от видовете - 4 разлини групи са с подвидове в тях най-различни. Повечето действат по един и същи начин - но - има едно голямо но - зависи къде искаш да ги вкараш - различните щамове оцеляват до различно място в храносмилателната система. И от там вече къде точно да свърши инякаква работа бактерията. Щото разните бифидуси са до стомаха - киселината ги убива и толкова. А за да стигант до червата, където вече могат наистина да направят някаква промяна в кръвносната система, трябва да минат през още няколко не много благоприятни условия. Булгарикуса доколкото разбрах са двата най-издържливи подвида - та в този ред на мисли - има вярно. Бактерията кояте те произвеждат е на практика най издържливия вид и си стига жива до дебелото черво, но от нея кисело мялко не се прави. То пак ставало като кисело мляко но по скоро нещо средно между боза и айрян. Може да се пие прясно но по принцип го сушат в лиофилизатори и го продават така - има много по-голяма трайност. Казаха че си пийват като го направят и действало много добре, но реално няма как да го продават в този му вид.

Автор:  Цецо [ Чет Дек 03, 2020 12:28 pm ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

TheWizard написа:
bifido.... пребита бактерия - само за вкус
е има и нормални кисели млека все още
https://aktivnipotrebiteli.bg/%D1%82%D0 ... 0%BA%D0%B0


То това изследване е от преди 15 години... От тогава - я камилата, я камиларя. Все пак ако имате някаква по прясна информация, казвайте, щото аз си хапвам кисело мляко доста.

Cekins написа:
Ти пробвал ли си на художник да обясняваш закона на Ом? Шефката им 1 час ми говори на тая тема и нищо не разбрах, но като цяло посоката е такава. И после щамовете са различни - тоя от който се прави класическото кисело мляко е един от видовете - 4 разлини групи са с подвидове в тях най-различни. Повечето действат по един и същи начин - но - има едно голямо но - зависи къде искаш да ги вкараш - различните щамове оцеляват до различно място в храносмилателната система. И от там вече къде точно да свърши инякаква работа бактерията. Щото разните бифидуси са до стомаха - киселината ги убива и толкова. А за да стигант до червата, където вече могат наистина да направят някаква промяна в кръвносната система, трябва да минат през още няколко не много благоприятни условия. Булгарикуса доколкото разбрах са двата най-издържливи подвида - та в този ред на мисли - има вярно. Бактерията кояте те произвеждат е на практика най издържливия вид и си стига жива до дебелото черво, но от нея кисело мялко не се прави. То пак ставало като кисело мляко но по скоро нещо средно между боза и айрян. Може да се пие прясно но по принцип го сушат в лиофилизатори и го продават така - има много по-голяма трайност. Казаха че си пийват като го направят и действало много добре, но реално няма как да го продават в този му вид.


Това тяхно чудо, може ли да се купи свободно? Мани корона истерията, пробиотик читав така или иначе си трябва.

Автор:  milenjs [ Чет Дек 03, 2020 12:32 pm ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

Жената купува от една баба мляко всяка сряда - 3 литра. Вари, кваси и те така. Дори в хладилника след седмица вкисва съвсем. На мен обаче пък ми харесва повече да е кисело. За закваска знам от нея че стават Елена и Тонус кофичките от магазина.

Автор:  TheWizard [ Чет Дек 03, 2020 6:09 pm ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

други в тази "следа" споменати в мрежата са Чесъна, сок от Нар... има и разни билки ама съм млад за билкар :D все още...

Автор:  Tisho [ Чет Дек 03, 2020 7:10 pm ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

Я, кулинарна тема със заглавие "Коронавирус 2019" :D

Автор:  Grubi [ Чет Дек 03, 2020 7:18 pm ]
Заглавие:  Re: Коронавирус 2019

всяка вечер бучка захар напоена обилно с прополис
и половин бутилка Тоник - най-добре с джин и лед
може и ракия ако имате палав стомах

Мастиката и облаците ги оставям за лятото :)

Страница 283 от 403 Часовете са според зоната UTC + 1 час [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/