Много митове развявате.
1. Най-добрия съд и за вино и за ракия е стъкления. Що са използвали бурета? Ами това е имало.
2. Бонго, в меден казан естерите се разлагат и количеството е далеч от опасното. Като изкаш да премахнеш киселините, сложи хлябна сода в патоките и после преварявай. Може да сложиш и пепел, но най-добре загасени дървесни въглени или активен въглен. Преварката си избистря идеално.
3. Няма как в ракията да се получи опасна доза метилов алкохол при ферментацията и след две дестилации. Иначе нямаше да четете тези редове.
Метиловия алкохол идва от добавянето на нискокачествен спирт, за да вдигнат алкохолното съдържание.
4. На ракията не и трябва отлежаване като на вино или коняк. Просто трябва да постои в отворен съд и да се разбърква периодично за да се изпари част от съпътстващите вещества.