Замяна на компоненти с CPLD/FPGA...
Искам да помогна на приятел, а и да понауча/припомня нещо в сфера, която не ми е присъща.
Задачата е да се заменият няколко логики (74hc02, 74hc175, 74hc365, 74hc374 и т.н.), както и два GAL-а 16V8 и 20V8 или 22V10 последното не го помня кое от двете беше, но ще имам JED файловете (матриците) на GAL-овете... като цяло IO-та май до около 70, максимум 80 ги сведох като гледах схемата.
И тук започнаха въпросите в главата ми

разполагам с USB blaster за ALTERA, но гледам cyclone-ите дето ги имам в чекмеджето не се поддържат от много години последно в Quartus II 13.0 са поддържали Cyclone II ?!?, имам няколко борда МАX II 240-ки дето съм ги взимал за жълти стотинки при поръчки от Китай за пълнеж, но не знам ще се справят ли...
Поръчах сега един кабел за USB->Jtag за Lattice, защото след кратък "рисърч" днес ми се сториха много интересни -> причината 5V толерантни, не като при алтерите с външни резистори, диоди... имат и "по-безплатна" среда
при Xilinx също има ниски серии с 5V толерантни входове изходи, но там още не съм се зачитал. Някъде в нас трябва да се търкалят демо бордове със Spartan 3-ки...
Не намерих такава дискусия, а ми е интересно вие какво бихте сложили и защо?