Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Търся Hardware Design Engineers 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение Търся Hardware Design Engineers
Здравейте, съфорумници!

В момента имам няколко отворени позиции за Mid/Sr Hardware Design Engineers за екипа на наш партньор, който се занимава с разработка на електроника за автомобилната индустрия.

Позицията е чисто хардуерна, като основни задължения биха били:

- дизайн на отделни блокове
- разработка на схеми
- изчисления и симулации
- разработка и провеждане на тестове

Позициите са за гр. София, постоянни на пълен работен ден и гъвкаво работно време.

Оставям и линк към обявата: https://iteam.bg/jobs/hardware-design-engineer/

Ако имате въпроси може да се свържете директно с мен на stonkova@iteam.bg

Чет Фев 22, 2018 5:04 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Търся Hardware Design Engineers
Обявата е за Вистеон (бившия джонсън контролс). Дават 3к чисто. С много клизма 3.5. Работи се на Ментор.
Недостатъци - 60-70 говеда в едно хале (с тенденция за повече). Лятото е страшна жега. Прозорците не се отварят. Климатиците не могат да поемат цялата жега. Нивото на въглероден двуокис достига двуцифрени стойности.
Предимства - работа като по тошово време. Имитира се дейност. Скатаваш и взимаш пари. Не се очаква да свършиш нищо реално.
Ако се вързваш на ръководството - може да си прережеш вените. Ако се скатаваш и траеш може до пенсия нищо да не свършиш. Не се изисква нито мислене нито креативност. Даже напротив - пречат.

Чет Фев 22, 2018 9:21 pm
Профил

Pif написа:
Нивото на въглероден двуокис достига двуцифрени стойности.

Това с броя на прозявките следобед ли се измерва :D

Чет Фев 22, 2018 10:03 pm
Профил
Аватар

Pif, това дето го описваш пасва на 90% от корпоративния бизнес, да не си прави илюзии някой от младите колеги. Но тези фирми успяват да сътворят и продадът сериозни продукти, така че не е толкова мрачно положението. Освен климатизацията на сградите, нея винаги съм се чудил що за говеда е правят :D в нашата лятото ходиш с пуловер - вън е 40, а вътре 18...

Ако случиш на начлник и отделение винаги ще намериш възможност за креативност. Ако ли не, въртиш отделението. Това поне е лесно.

Тонкова, не се впечалтявайте. Форумът е инженерен и ние така си говорим. Но една добронамерена препоръка понеже виждам, че по всяка вероятност сте "авджия". Добавете в описанието какво е естеството на работа - платки ли се рутират, RTL ли се пише, какъв вид софтуер се използва. Понеже така както е формулирано пасва и за системен инженер и за VLSI дизайнер и и и

Пет Фев 23, 2018 6:01 pm
Профил WWW

И тоалетните са джендърски - влизайки, на входа се сблъскваш с излизаща колежка и след миг установяваш, че е в цикъл съдейки съдържимото на кошчето за отпадъци - БЕЗЦЕННО....

Пет Фев 23, 2018 6:57 pm
Профил ICQ

И кво, притесняваш се от дамски превръзки ли що ли, или не понасяш да гледаш кръв ? Точно това пък не може да е критерий. И от къде излезе това джендър .... ебаси изродията настава с тези думи и термини.
Климатизацията е нещо важно, също и осветлението, изобщо микроклимата е един от най-важните, аз нямам против д е сруденичко, 18 се ядва, виж 16 е малко неприятно.

Пет Фев 23, 2018 8:37 pm
Профил
Аватар

Тони, тези които сте живяли в Дубай и Вегас сте прекалибрирани :D Мен лично рязката смяна на температурите вътре/вън ми лази по нервите. Не че не обичам от сауната да вляза в ледената каца, ама на работа ми идва в повече. Зимата поддържам 21 вкъщи, каква е логиката лятото да се пада под 20 не ми е ясно. То определено зависи и от влагата на въздуха, ама това друга тема.

Пет Фев 23, 2018 10:25 pm
Профил WWW
Аватар

И на мен ми е странно как някои лятото си пускат климатика на температура при която зимата палят печка.
Пък най ме е яд на магазин с "въздушна завеса": влизаш от 30-40 градуса и след една крачка ти издува яката въздух с 15-18.

Пет Фев 23, 2018 10:35 pm
Профил

Мацката е на 20 и малко и изобщо си няма на представа какво прави. Работи в една агенция и хал хабер си няма от това какви хора търси. Каквото и да я питате - не знае. Решила е, че хонорара от Виестеон е хубав и се пробва всячески да намери човек. А те (вистеон) са го закършили и са пуснали обяви във всички агенции и редовно пускат и по сайтовете. То сега е тясно при хардуеристите пък не ми се мисли ако напъхат още 10-15 човека както мислят.

Спциално за климатизацията - има едни тела на тава които са крайно недостатъчни като количество но духат силно много студен въздух. Някой мозък им е сложил плексигласи да не духат в главите на хората но това почти не решава проблема. Просто е правено като за говеда. За млекодйни крави. Да хрупат там трева и да дават мляко.

За мен тази концепция на кол център в ИТ индустрията е неприемлива. Нито можеш да се концентрираш, нито можеш да обсъдиш нещо с колеги по проекта нито можеш да вдигаш шум правейки екперименти. Записваш час за лабораторията и отиваш да тестваш като си пренасяш половината бюро.

И най-големия майтап - в хардуерния отдел имат 10 осцилоскопа (от които 1-2 читави) и само 1 поялник и 1 секачки. Втория чифт секачки са скрити и заключени в някакъв сейф.

Да ме извинявате, ама това не мога да го приема като нормални условия за правене на разработки. То и за това качеството на разработките им е такова. Даже хора работещи в тоя отдел са недоволни после от тяхната си електроника по колите.

Пет Фев 23, 2018 11:55 pm
Профил
Аватар

тва във форта ли бре? или в старата сграда

Съб Фев 24, 2018 12:22 am
Профил

Сега новата, до метро. Старата на 4км беше по-човечно.

Съб Фев 24, 2018 12:47 am
Профил

То се видя че темата отлетя, та то в случая с климатика и вистеон не са виновни, нямат голям избор. Когато проектантите са говеда и господ не може да помогне, а ако им аи инвеститор който иска от костенурка вълна да стриже поне 3 пъти годишно .... наели сме доста площ в една от новите сгради по София, та отиваме на среща с проектанта ОВиК и казваме, искаме такъв и такъв дебит на вентилацията, такава и такава климатизация ... оо това е невъзможно ... ама как е невъзможно ами аз такива тръби не мога да вкарам на тоя етаж и от там като се почна .... питам аз дисплейсмънт климатизация нещо да ви говори .. ммм аааа кооо, обеснявам аз ... не няма такова нещо ... ама как да няма бре, половината дата центрове са така ... няма ткаова нещо, то за там са специални системи ... пращам аз купища линкове, стъдита, и какво ли още не, ето така се смята, ето го направено в N на броя казина и хотели, ето доставчици на фасонни елементи, ето там може да си пуснете тръбите .... след 2 седмици, не не може и точка. И така и го наехме, сега сигурно като дойде време да с енанасяме ще трябва да преправим вентлацията, ама как ще стане идея си нямам, и хич дори не ми се иска да стигаме до там, ако може сградата да падне, изгори да я отнесът извънземни .. най-добре.
Та тия от Вистеон дори не са имали възможността да се опитат да преговарят, защото тая сграда пък се строи по един много малоумен начин, инвеститора сам си го менажира, няма да се очудя и ако сам си го е проектирал, сключи някакви договори на принципа който даде най-ниска цена и ми направи свирка, и то на етап на който нямаше грам наематели.

Съб Фев 24, 2018 4:30 am
Профил
Ранг: Почетен член

То за България 3 хиляди лева си е съвсем прилична заплата, та даже и за такива условия. Предполагам, че така по-лесно работодателите могат да си избират по няколко човека, на които да предложат американска заплата срещу истинска работа. Не ми се вярва тука да им дават да правят нещо насериозно, по-скоро за тестване на капацитета на бъдещите си кадри и проверка на някакви пусти идеи. То всички неща се правят от еденици, другото само копае и рие с лопатите по безбрежните полетата от разните трънливо-бъгави библиотеки.

Пон Фев 26, 2018 10:44 am
Профил
Аватар

tutiv американска заплата за изпълнителен кадър означава $110-220к на година, според експертизата и местоработата. Ако знаеш някой да предлага такива в България свиркай.

Пон Фев 26, 2018 12:23 pm
Профил WWW

Добре HCL, а ти ако знаеш някой да дава 3к пусни ми съощение на лични. При тия от Вистеон не ми се занимава с глупости.

Пон Фев 26, 2018 12:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 55 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща