|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:37 am
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Лаптоп предпочитания
Ще се купува лаптоп на жената, за да ми е мирна главата. Ценови клас до 600лв, сега има и прИмоции. Най-вероятно ще е с целеронче, оптичен диск, лекичък и възможно най-съвременен. Има ли марки/модели които трябва да отбягвам?
|
| Нед Дек 07, 2014 4:46 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Лаптоп предпочитания
Изтърва лаптопите по 300 лева, догодина пак се пробвай. Ако имаш късмет утре в 07:00 може да има нещо интересно на промоция: http://www.emag.bg/ghid-za-pokupki-na-r ... a-den-2014
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Дек 07, 2014 6:07 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ама аз и на изпащане го искам - не съм се върнал от гръчко, че да си правя вятър с три банкноти от по сто евра  Едит: ама кой беше този "добре известен електронен магазин" когото коментираха в новините, че симулирал Черен петък?
|
| Нед Дек 07, 2014 9:33 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Е ти сигурно искаш и гола китайка да ти го донесе лично и да го пробвате двамата заедно, ама само с искането ще си останеш.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Дек 08, 2014 2:28 am |
|
 |
|
Наско
Ранг: Популярен
|
Dell Latitude E6510 Core i5-520M / 2.4 GHz 4096 MB DDR3 160 GB DVD-RW 15.6"WXGA WiFi 509,00лв. Подарък Docking
Не е нов няма опция на изплащане и е с 6м. гаранция
|
| Пон Дек 08, 2014 9:57 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
ASUS X551MAV-SX278D, N3530, 15,6", 4GB, 1TB или LENOVO G50-30 / 80G001ALBM, 15.6", N3540, 4GB, 1TB Чудя се кой от 2-та е по-добър. Като хардуер почти еднакви, на Асуса не ми хареса клавиатурата - при натискане малко потъва, на леновото също пласмасата на корпуса не е от най-качествените, правих един на скоро със счупени подпори на пантите - за 1 год. ползване и то от жена внимателно  Асуса е по дървен на вид но по лек, леновото по засукано и малко по тежко.
|
| Пон Дек 08, 2014 12:19 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Това значи ли, че LENOVO не е това, което беше? А Acer продължава ли да е еФтинджос? Dell продължава ли да е синоним на проблеми? Аз ей ся хвърлих поглед в нетя на един магазин и намерих евтинко: http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... 804G50MNKKhttp://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... 574G50MnskП.С.: предпочитам без ОС, щото не ми се харчат пари за осмица...
|
| Пон Дек 08, 2014 1:46 pm |
|
 |
|
michev
|
Значи че, харесвайки си по х-ки лаптоп - задължително отиваш да го пипнеш на живо, щото след последния който избирахме задружно в офиса (преди месец) .. беше леко разочароващ като дойде. Отделно някой вече започнаха да вграждат баКтериите си (като Acer). Други пък взеха да запояват РАМ-а на дъното директно.. Абе.. с две думи - преди беше по - лесно да избереш сносен лаптоп от колкото сега. Относно леново - аз лично не бих си вземал такъв. Пластмасата - супер евтина (на допир), тъчпада - под всякаква критика... i7 4 ядрен се влачи като сопол..
|
| Пон Дек 08, 2014 2:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
@michev: за пипането - ще го пипна, лошото е, че повечето кусури излизат при работа или след време. Повечето батерии са вградени (за тези пари), това значи ли, че не се сменят? РАМа е 4 гиги - не ща повече, лошо ли е да е запоен (ако не се поврежда, де)?
Едит след michev отдолу: за лаптопа на жената все пак става дума, най-рамоядното ще е ровичкането из нетя. Едит2: по-горе зададох чуденки, които живо ме интересуват. Все пак трябва да зацепя отнякъде при цялото многообразие.
Последна промяна bongo_x2 на Пон Дек 08, 2014 3:49 pm, променена общо 2 пъти
|
| Пон Дек 08, 2014 2:51 pm |
|
 |
|
michev
|
Ами, аз не съм компетентен по въпроса дали е добре да е вградена или не, просто това би била една трудност в повече при евентуална замяна на батерия. Все пак за нея ти дават само 6 месеца гаранция.. И ако на 7-мия месец се скапе - отиваш на сервиз, щото ще трябва да си отвориш лаптопа и да загубиш останалата гаранция .. това само като пример. Отделно не знам колко се намират резервни батерии за тия вградените, щото определено на няколко картинки в нета не видях да са много елементи а бяха цял правоъгълен пакет. Относно рам-а, ако (а то ще дойде) дойде време и ти отеснее - нямаш друг вариант освен да купиш нов лаптоп. 4Гб са абсолютния минимум в момента (според мен) и дори не би трябвало изобщо да оставаш на него.
|
| Пон Дек 08, 2014 3:33 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Lenovo имат няколко линии/серии нотбуци. Примерно серията ThinkPad са си качествени и с всички екстри - те се водят серия за бизнес. Останалите серии (IdeaPad, Edge и т.н.) са за домашно ползване и съответно са орязани за да може да бъде постигната необходимата цена. Какво примерно се орязва: - екраните и корпусите са лъскави => лампите се отразяват и ти вадят очите - нямат мултифункционално гнездо => не можеш да сложиш втора батерия или втори диск - нямат самостоятелни бутони за звука и микрофона - нямат подсветка на клавиатурата или лампа която да свети отгоре - не се поддържат от SystemUpdate (между другото това е една от най-полезните екстри въведени от IBM - инсталираш една единствена програмка и тя автоматично си определя какви драйвери и софтуер трябва да сложи за да ти работи системата оптимално, като всичко е автоматизирано! много е удобно за хора които поддържат множество машини) - нямат TPM - и т.н. множество други на пръв поглед незабележими детайли
така че при Lenovo действително получаваш това което плащаш - няма драстични разминавания нито в едната нито в другата посока
моя съвет е преди да вземеш решение за купуване - да отидеш на сайта на производителя и да видиш какво има в раздела Support за конкретния модел - ако съпорта ти хареса - купувай.
|
| Пон Дек 08, 2014 3:48 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, за тия пари трудно ще купиш хубав таблет, какво остава пък за хубав лаптоп. Та каквото и да купиш ще е все същото лайно, така че не разбирам какво се правиш на ударен с мокър парцал  . Отивай и купувай това, дето ти го дават с най-изгодни финансови условия, щото нали това ти е най-важното на теб.
|
| Пон Дек 08, 2014 4:21 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Най-оптималното като характеристики/цена milenjs ти го е казал.Леновото не е с вградена батерия,за асус-а може и да е трябва да се види.Леновото има един слот за рам памет.Оглеждай много внимателно какво купуваш има разни модели в които стандартни неща може да липсват-вход за лан,камера,оптично устройство.Другото за Леновото ако го взимаш като фирма гаранцията може да е 1 и 2 години зависи от къде го взимаш.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Вто Дек 09, 2014 12:20 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Чудя се какво толкова му избирате, сякаш някой ще проектира совалки на него.
|
| Вто Дек 09, 2014 9:40 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Мии лаптопът в случая е Персонален компютър в пълният смисъл на думата - как да не го избираш. На всичко отгоре предният издържа само година и нещо - няма само с това да се занимавам, пък и парите не са незначителни за нашия бюджет. Оказа се, че прИмоциите сега започват...
|
| Вто Дек 09, 2014 10:08 am |
|
|