Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
OPTONICA LED някой ползвал ли е нещо от тях 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение OPTONICA LED някой ползвал ли е нещо от тях
Гледам имат различни тела, цените не са лоши, каквото съм ползвал до сега винаги е било в съвсем друг ценови диапазон, ама си мисля ледовете доста се развиха, може би тия и да стават.

Пет Мар 14, 2014 9:25 pm
Профил

Мнение Re: OPTONICA LED някой ползвал ли е нещо от тях
Питай конкретно какво те интересува.

Същото го продават и много други, с тая разлика че в сайтовете им има и цени, за разлика от тия. А разликите в цените между различните търговци за едно и също стигат до към 100%.

Съб Мар 15, 2014 12:16 pm
Профил ICQ

По принцип ме интересува дали са надеждни и дали светлинаат е що годе равномерна. Това което ме вълнува са вънпните тела, най-вече уличните и прожекторите.
Примерно това http://www.optonicaled.com/Produkti/LED ... em_id.564/
и това http://www.optonicaled.com/Produkti/LED ... em_id.584/
Цената специално на прожектора е кажи речи 5 пъти под това което съм ползвал. Верно че тия които съм ползвал не са правени в китай а в европа, верно че са алуминиеви и са много добре дизайнвани, въпроса е че в крайан сметка това свети. Ако и светодиодите са стигнали някакво средно ниво и бай китаец и той се е научил какво да не прави, ми се струва удачно, особенно като става въпрос за търгове където ми гледат цената, а е ясно че всички останали ще минат с китаец.
То сигурно най-добре е да купя 2-3 и да ги видя как светят, ама това си иска време, та затова питам ако някой вече е пробвал.

п.с. оказа се че има и едни нашенски които ги правят в Ботевград, то и светодиодите там правели, като не разбрах там само ги бондват или и кристалите си ги правят там.

Съб Мар 15, 2014 12:43 pm
Профил
Аватар

Тони, поискай им светотехническите характеристики на тялото. От тях може да се изчисли как покрива нормите за улично осветление според класа на улицата, съгласно стандарта БДС EN 13201.

Без тези данни всичко друго е любителско.

Прикачени файлове:
me.JPG
me.JPG [ 51.73 KiB | Прегледано 3077 пъти ]
Съб Мар 15, 2014 1:43 pm
Профил

Абе те тия данни ги имат, а и аз няма да осветявам улица а газопровод в конкретния случай:) Въпроса е по скоро в качеството, първо чисто електрически и механично, и второ в качеството на светлината. При светодиодните, особенно тия с много светодиоди, дълги години имаше голям проблем, светлината не е униформ, има светли и тъмни зони, промяна в цвета и т.н. Верно че това не е за домашно или офис, т.е. по важно е да е светло, но пък аз не искам да оферирам нещо некачествено, така или иначе тия тела са сигурно 1% от целия проект, дали ще струват 10 или 50 хил евро не е чак от такова значение за конкретния случай, но пък ми е интересно като цяло. В този търг цената на това не е от значение, но онзи ден правих оферта където тия тела са 10% от сумата и то ако са от по-евтините, ако сложа скъпите ще излязат колкото цялото останало оборудване.

Съб Мар 15, 2014 3:22 pm
Профил
Аватар

проблема при тези диодни прожектори е захранването, повечето имат електролити и заминават за година
от 10 сложени 2 дадоха фира още след месец смятай какво е качеството

Съб Мар 15, 2014 3:30 pm
Профил

Говориш за тия на OPTONICA ?Ако е така не са за моите нужди, с 24 месеца пълна гаранция ... а тия инкотекс някой чувал/пробвал ли ги е, това са тия в Ботевград incotex.bg

Съб Мар 15, 2014 3:46 pm
Профил

Инкотекс е фирма на руски олигарх. Пича е много свестен и печен и навремето наля много пари тука за да изнесе част от бизнеса си извън Русия. Имаше някаква драма, че в Украйна не могат да се изнасят руски електромери или обратно и той си направи производство тука. Пусна 2 СМД линии. Правят и касови апарати. Основно за навънка.
В Русия имат огромен завод за светодиоди и правят наистина уникално качественни диоди. Правят и светодиодни табла които са уникални като качество. С техни си диоди.
Тука направиха производство на светодиоди за осветление и правят всичко от край до край. Преди година и половина имаха зор с пускането нещо ама не знам от какво естество. Руснака ги беше отрязал да се оправят на собствен ход и те я бяха закъсали за пари. Горе долу от тогава не съм се чувал с никой от там. Развоя им е тука на гара искър. Ако искаш скочи до там в понеделник и си говори с тях. От кръговото дето е под моста на летището хващаш в посока изток - към околовръстното. И гледаш от лявата страна сива сграда пише Инкотекс. Не знам кой е останал там но все ще се намери някой търговец да ти покаже и разкаже какво правят.
Ако не се оправиш - кажи ще звънна 2-3 телефона да разпитам какво що.

Съб Мар 15, 2014 4:54 pm
Профил

Ами ще намина, не ми е чак толкова в страни. Аз случайно ги открих, ползват услигите на един познат та през него.

Съб Мар 15, 2014 4:59 pm
Профил

По въпроса за китайците - ползват всякакви диоди, но повечето читави, на които съм попадал са Samsung, Epistar и Lustrous. Други разпространени са на Bridgelux, особено при прожекторите. Просто трябва да питаш конкретните с какви диоди са.

Самите диоди като че ли вече си надживяха детските болести, даже китайските/тайванските такива. Проблема много по-често е електрониката зад тях - обикновено там са големите компромиси, особено като се гони цена.

Съб Мар 15, 2014 8:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Тони, интересуват те светодиоди или цели осветителни тела?

Нед Мар 16, 2014 12:36 am
Профил

Тела, за светодиоди нямам интерес, тела и то най-вече външни.

Нед Мар 16, 2014 1:20 am
Профил
Аватар

Погледни какво предлагат и в ХИС - http://www.hic.bg
Произвеждат прилична гама, но сайтът им не е информативен. Най добре да се види и поговори на място.

Нед Мар 16, 2014 1:45 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]