Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
SSD премеждия ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение SSD премеждия ...
Да споеделя опит ако някой друг се мъчи, от известно време се пробвам да ъпгрейдна новото рс на жена ми, т самсунг го продават само с 256 Gb та му търсих по-голямо. Та до къде стигнах, появили са се два стандарта за mSATA, аз лично не знаех, има онова старото, което прилича на miniPCI и едно ново М.2. Както може да се очаква първата покупка беше грешното.
Второ откритие, поне за мен, да намериш над 256 M.2 SSD е като да намериш злато в Перловска река, може ама ако някой го е изхвърлил. Намерих да се продават само два модела, едно на Toshiba 480 Mb, за съжаление в някакъв малоумен сайт https://www.span.com, няколко пъти ми вземаха парите и ми ги връщаха, плащането било подозрително, след няколко дни битки и 2 телефонни разговора им теглих майната и се отказах, и стигаме до интересното, в Amazon се продава ето това
http://www.amazon.com/gp/r.html?R=26SDN ... 25410_item

и то за под 300$, тошибата я продават за почти 400 паунда ... четох ревю изглежда добро, като го получа ще видим как ще е.

п.с. най-важното, то се оказа че не всички от тия SSD са бутабъл, та и това да се има в предвид.

п.с.2 .. на много места продават M.2 за macbook, добре че имам такъв да извадя и да пробвам, не става на самсунг със сигурност, а и може би никъде другаде, не е стандартно :( само дето съсипах две от винтчетата на macbook-а

Пет Фев 14, 2014 1:49 am
Профил

Мнение Re: SSD премеждия ...
Това с търсенето на SSD в Бг ли се развива или в Америка?
щото ако е тука просто си подминал нещо при търсенето ...

днес бях в тоя магазин ....е не сам им правил ревизия ама имаше бая солидни дискове в едно шкавче....
http://www.microcenter.com/search/searc ... =pricehigh

пише че имат даже 1Т
840 EVO Series MZ-7TE1T0BW 1TB SATA 6.0Gb/s 2.5" Internal Solid State Drive (SSD)

5 броя на склад
5 in stock at Detroit/Madison Heights Micro Center

Пет Фев 14, 2014 2:32 am
Профил

Навсякъде по света :) говоря за mSATA SSD които са на платка, а не за 2.5" у-ва, и то конкретно за М.2 (NGFF) формфактор. Това е ново, има по малки, до 256, но от тма нагоре освен тия двете които намерих не излиза нищо от никъде :(

п.с. а както казах M.2 SSD има 1 Тб като за Apple, но те явно си поръчват къстъм модели, които не сазват стандарта, само конектора е стандартен, но е по широко и то доста, със сигурност не се събира в самсунга и в сонито. В тия тънките лаптопи просто няма място за 2.5" у-во, явно затова ги пускат с такива. Не знам какво е предимството пред стандартната mSATA, бях купил такава, и е 3 пъти по късо, верно малко по-широко.

тъй де, идеята е точно това, да не се прецаква някой да купува нещо което не му върши работа :)

Пет Фев 14, 2014 2:44 am
Профил
Аватар

Ей това е сайта за щатите:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 0ZX1BK3710

Пет Фев 14, 2014 4:30 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
п.с. най-важното, то се оказа че не всички от тия SSD са бутабъл, та и това да се има в предвид.

Странно.
Иначе, да, M.2 наскоро се пръкна май.

Пет Фев 14, 2014 10:53 am
Профил
Аватар

Доскоро SSD дисковете бяха SLC и MLC. Гледам вече има и TLC. Само се чудят каква нова спецификация да публикуват...

Пет Фев 14, 2014 12:34 pm
Профил

Dimitar написа:
Ей това е сайта за щатите:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 0ZX1BK3710

Ееееее сигурно се сещаш че това беше първото място където проверих, всъщност грешният го взех точно от там. Проблема е че нямат нищо М.2 голямо, това което прочетох че големи от тоя стандарт няма пуснати за ретайл пазара, само ОЕМ, и затова не се продават. Очакват ги скоро .. то ти англичаните, дето не ми щяха парите, го доставят ама чак на 26 март .... тия в амазон май ще свършат работа, имат го на склад.

Пет Фев 14, 2014 12:39 pm
Профил

М да .. сори - не съм погледнал че говориш само за mSATA.

Пет Фев 14, 2014 6:16 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]