| Автор |
Съобщение |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 Коя е БАНКАТА за ипотечни кредити
Някой има ли опит в тази област. Гледам сайтовете на няколко банки и ми изглеждат еднакви условията им. Даже поисках две банки да ми направят разплащателен план и ... резултатите бяха почти еднакви.
По ред причини избягвам Уникредит.
За сега добро впечатление ми прави Прокредит банк.
_________________ Хайде де!
|
| Сря Яну 29, 2014 6:31 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Коя е БАНКАТА за ипотечни кредити
Не се притеснявай за разплащателния план. В договорите на всички пише, че ще ти вдигнат вноските до максималното което можеш да плащаш, че и малко отгоре.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Яну 29, 2014 7:13 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Това за нов апартамент, или искаш да ипотекираш нещо за да вземеш пари кеш ? Като цяло ПИБ не са добри, за другите не знам, на ПИБ условията за заеми са кофти .. не случайно 
|
| Сря Яну 29, 2014 8:48 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
за купуване на апартамент.
_________________ Хайде де!
|
| Сря Яну 29, 2014 8:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами това е по-добрият вариант, имам в предвид че е що годе изгодно сравнено с другото. Какво да ти кажа, най-добре гледай условията, едва ли има друго което да е смущаващо, важното е условията да са ясни.
|
| Сря Яну 29, 2014 9:25 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Ето тук : http://www.moitepari.bg/ има много добро сравнение на различните видове кредити и различните банки. Един съвет от мен - избери план с намаляващи вноски , тогава общата сума , която плащаш е значително по-малка.
|
| Сря Яну 29, 2014 11:12 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Моят опит с ДСК и намаляващи вноски е, че на практика вноските не намаляваха както беше по погасителния план. Всяка година си актуализираха общите условия където е вписан твърд процент горница върху юрибор, булбор или там както се казва. Т.е. по време на преговорите ти свалят звезди, че лихвения процент е фиксиран и няма да се промени, но като подписваш договор се съгласяваш с общите им условия в които пише съвсем друго  Доколкото знам това е практика при всички банки. Добави задължителни застраховки към когото те ти кажат + разни годишни такси за обслужване. Като дръпнеш накрая чертата какво си са ти дали и какво им връщаш и те заболява главата. Но като цяло съм доволен от ДСК, като за банка бяха точни.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Яну 29, 2014 11:50 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Без значение от коя ще е. Всички ще те разглеждат като куче касичка. 
|
| Сря Яну 29, 2014 11:56 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
по-точно 'брашнян чувал' - все ще тупат и все ще пускаш:!:
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Яну 30, 2014 2:30 am |
|
 |
|
ToHu
|
абе да не се окаже от сезал, тия не пускат много колкото и да тупаш 
|
| Чет Яну 30, 2014 9:30 am |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
Не че ДСК е най добрата, но преди три години когато теглих кредит беше най изгодно и лесно, другите искаха да отговарям на всевъзможни условия. Тогава дск имаха една странна практика(сега мисля че вече я няма) понеже знаеха че никой не се осигурява на парите които взима(типично за бг) ми казаха ето ти тука една странна декларация шефа да напише колко ти дава па ние ще си я ползваме само за вътрешна употреба.... Сега може да са се променили вече нещата, но аз за сега съм доволен никой за нищо не ме търси не ми се мени вноската и така. Предполагам че от значение е и кредитния инспектор който ше се занимава с твоят случай , а не само банката.
Иначе е ясно че се превръщаш в спонсор на банката, подавах едни данъчни деклации онзи ден и ми трябваше от банката документ колко лихви съм платил еми за годината 400 лева по главницата и 1200 лихви .. яко ... Но пък аз съм доволен по-добре да давам 250 кинта на месец на банката и да съм в собствен апартамент отколкото да се местим по квартири и да се търпим малоумни хазяй.
|
| Чет Яну 30, 2014 10:35 am |
|
 |
|
CarBeta
|
И аз съм в ДСК и за мен са страшно некоректни. Като чуя ДСК и почвам да псувам по инерция. Променят си каквото им е кеф и все има нещо за доплащане. Иначе наистина в начлото свалят звезди и условията им са най най... Провери Експресбанк! Никога не съм имал взимане даване с тях, даже май не съм и влизал в техен офис, но имам колега с ипотека там и от него знам, че каквото пише в договора и в погасителния план - това е.
|
| Чет Яну 30, 2014 4:05 pm |
|
 |
|
Edesign
|
провери във facebook има няколко групи срещу банковия произвол. Това, трябва да е изключително премислена стъпка, все още няма закон за фалит на частно лице и ако нещо се обърка гориш не само ти но и поколението след теб...
|
| Чет Яну 30, 2014 5:28 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Поколението след него няма нищо общо, има закон, вземанията, както и даванията са наследство, ако не приемеш наследството ще те хванат за дядовия. Въпросът тук е че много малко хора знаят че от наследство можеш да се откажеш, а още по-малко как да се откажеш. Но това е въпрос на друга тема.
|
| Чет Яну 30, 2014 8:29 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Тони, хората които вземат тези кредити 90% спадат към така наречената интелигента част от обществото. Това са млади високообразовани и квалифицирани хора - чиста статистика. Това с наследството има също две страни - обикновено от ипотекираният апартамент се отказваш и от някоя и друга нива, селска къща други имоти, лични вещи, сантиментални семейни ценности и т.н., та болката не е малка и не е така лесно.... Както казах може и е добре да се прегледат групите във facebook там членуват няколко хиляди човека, БГ отново е много различна от нормалния свят по отношение на кредитирането.
|
| Чет Яну 30, 2014 8:43 pm |
|
|