| Автор |
Съобщение |
|
luiji1990
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Апр 29, 2013 12:44 am Мнения: 68 Местоположение: гр.Перник
|
 Дали мога да си сложа по мощно видео на лаптопа?
Добър вечер.В последно време се зарибих на новите онлайн игрички,но ми е много слабо видеото.Как и с колко по мощно мога да го заменя?Лаптопа ми е Acer aspire 5738Z....а видеото Intel GMA 4500M
|
| Вто Ное 05, 2013 8:11 pm |
|
 |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Дали мога да си сложа по мощно видео на лаптопа?
Нов лаптоп.
ПС. Едно време онлайн игричките искаха телнет или най-мнгого текстов браузер.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Ное 05, 2013 8:51 pm |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
По мой наблюдения тия игрички са в състояние да запалят всеки лаптоп в ценовия клас под 1к лева. Някога за интернет трябваше непретенциозен комп а сега е точно обратното, от както се пръкна флаша. Три мигащи банера на една отворена страница натоварват на 20-30 процента процесора. На твоят лаптоп не може да се сменя видеото, имам го същия но с н'видия както има и вариант с ати (който е наи читавия 5738Z).
|
| Сря Ное 06, 2013 10:16 am |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Тези новите онлайн игрички хич не са "игрички" и не са онлайн в оня смисъл на думата. Нямат нищо общо с флаш. Например, оная игра с танковете (World of Tanks) сваля над 10GB от нета преди да се инсталира. Иска директ Х (незнам кой) и като я пусна на i7-3930k с GTX560Ti, вентилаторите на видеото се изпомпват здраво. И не само тая игра е така.
|
| Сря Ное 06, 2013 10:43 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Графиката ти не е от най-слабите, сигурен ли си, че не кляка проца или нета? Може и драйвърите да са се скапали. Пусни му малко 1080p видео (Full HD) - би трябвало да го възпроизвежда без проблем. То зависи на какво викаш "онлайн игрички" де, ама ако са флаш не ти е виновно видеото.
П.С.: Темата не е за този раздел... И Гого ме е изпреварил...
|
| Сря Ное 06, 2013 10:59 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, ти знаеш ли въобще какво е Intel GMA 4500M? Сравнена с другите графични карти е по-бърза само от предишните ефтинджоси на Интел. Та графиката си е точно от най-слабите и не само това, ами и шерва памет с процесора и по-нататък няма какво да ти обяснявам повече  . Та въпроса е защо хората си купуват лаптопи (най-вече) с такива карти и после реват, че са слаби. Също като тези, дето си купуват коли с по 70-80 коня двигатели и после тръгват да ги тунинговат  . Виж я на 3DMark теста как се представя спрямо другите - даже другия интелски ефтинджос, дето е в санди бридж-а е къде 3 пъти по-бърз от тая:
|
| Сря Ное 06, 2013 8:33 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А ти що все се ядеш с мен и какво ново каза? Геймърите са си мноого наясно какво да си сложат, друг е въпросът за разните флаш-цъкалки с които е пълен нетът. Хубав си е чипсетът, пък ако иска да играе като геймър е най-добре да забрави за лаптоп.
Опа, luiji1990, да не би да имаш само 1GB RAM под WinXP или 2GB под Win7? Това вече не е достатъчно за интернет...
|
| Сря Ное 06, 2013 9:38 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не се ям с тебе, просто отговорих на тая ти изцепка - "Графиката ти не е от най-слабите". Графиката му е точно от най-слабите - това исках да кажа и го подкрепих с картинка от бенчмарк  . На теб може и да изглежда като заяждане, ама не е - просто споделям факти.
|
| Сря Ное 06, 2013 11:36 pm |
|
 |
|
luiji1990
|
Значи наистина става навъпрос за world of tanks и league of legends.....Искам да мога просто да ги играя нормално.......До колкото разбрах от Vasko_hard Няма какво да се измисли.Благодаря, че си едниствения който отговори като хората.
А бе хора защо трябва на всеки послт да пиша нещо от сорта на "пишете и коментираите само по темата" много е лесно да си вземеш нов комп....ми като давате предложения да ви дам адрес и да ми пратите малко кинти за нов,нямам нищо напротив(ike).
П.П. Зимат си хората такива лаптопи и те няма как да знаят че след 4 години вече няма да бъдат достатъчно мощни.Аз до преди 6 месеца не играех игри въобще.
Ако темата не е за този раздел,моля модератора да я премести където и е мястото
|
| Чет Ное 07, 2013 2:01 pm |
|
 |
|
luiji1990
|
3GB memory Intel pentium procesot T4400(2.2GHz ,800 MHz FSB) windows 7
|
| Чет Ное 07, 2013 2:03 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Това Intel GMA 4500M не преди 4 ами и преди 6 години не беше за игри. Какво представлява видеото в "The Mobile Intel® GM45 Express Chipset, featuring the Mobile Intel® Graphics Media Accelerator (GMA) 4500MHD" Заради многото IO пинове в чипсета, кристала трябва да го направят голям, като е голям остава малко свободно място и решават там да набичат и едно видео, да играеш на Урод и Ексел. Та ако искаш да играеш игри прочети още веднъж второто мнение.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Ное 07, 2013 7:01 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
И аз само за флаш-игрички хвалих видеото. Геймърските компютри са от най-скъпите и както казах: най-добре да не са лаптоп,
|
| Чет Ное 07, 2013 10:18 pm |
|
 |
|
luiji1990
|
Стана ми ясно,че няма как да го вдигна видеото.....а попринцип на лаптопите възможно ли е да се ъпгреидват както настолните компютри....и ако може по какво по какво се познава.Това вече е извън темата просто искам да знам (от чисто любопитство).
|
| Пет Ное 08, 2013 1:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Някой могат, други не. Tия дето пише Intel GMA като цяло не могат. Тия дето са с ATI и Nvidia "в отделни случаи" могат. Но това е умряла работа като цяло.
Най - добре такива въпроси да задаваш в хардуер бг или сетком форумите. Тук хората имат малко по различно виждане за използването на компютрите.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Ное 08, 2013 1:27 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
така е и за двете. като цяло, видеото на лаптопа трябва да е на слот. при това на повече битове. най-добре е да имаш 2 слота за видео, с вграден CrossFire примерно (по терминологията на ATI). но това не е гаранция, че ще можеш лесно да ъпдейтваш в даден момент, или че въобще ще можеш. повечето производители след 3 години вече не поддържат дори смяна на вентилатор като резервен чарк, да не говорим за залмани или видео платки. няма как да направиш наточена геймърска машина с лаптоп. нито е смислено от ценова гледна точка, нито като удобство.
|
| Пет Ное 08, 2013 1:50 pm |
|
|