Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Измервателни уреди 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Измервателни уреди
Някой да е чувал тази марка? Как са спрямо големите имена в бранша?
Thurlby Thandar Instrument
Гуглето ми натяква за някакъв техен хандхелд спектрометър 2.6ГХц за 1200 пари ...

Пет Окт 11, 2013 11:02 am
Профил

Мнение Re: Измервателни уреди
Във фирмата имаме от около 10 години техен функционален сигнал генератор (DDS) до 10MHz и нямаме никакви оплаквания от него. Основно го използваме при тестването на сензори за да "плейваме" с него записани сигнали с осцилоскоп.

Т.е. фирмата не е нова на пазара.

Пет Окт 11, 2013 11:22 am
Профил

аз имам triple power supply EX354T и повече от 10г. го ползвам нон-стоп... без забележки!

Пет Окт 11, 2013 12:31 pm
Профил
Аватар

Дай линк да го видим тоя спектрометър.

Пет Окт 11, 2013 3:04 pm
Профил ICQ

Спектрален анализатор де ...
http://www.aimtti.com/products-tti/rf/s ... alyzer.htm

Пет Окт 11, 2013 3:23 pm
Профил
Аватар

palavrov написа:
Гуглето ми натяква за някакъв техен хандхелд спектрометър 2.6ГХц за 1200 пари ...

Ако е в евро е доста скъпичко като за такава играчка. Какво искаш да измерваш с него?

Пет Окт 11, 2013 4:13 pm
Профил
Аватар

Абе така на диплянка изглежда интересно. Ама Дедо трябва да си каже тежката дума.

Вие за какво го искате, за ЕМИ тестове ли? Интересно е до колко би могло да се ползва за тая работа, ей така на бюрото, човек да знае къде е, преди да почне да снася куфарите с пари в лабораториите.

Пет Окт 11, 2013 4:15 pm
Профил ICQ

Абе не ми трябва - просто цъкнах от любопитство ... подобен ригол е 2к евро и нагоре, по марковите са по 4-5к ... та 1,2к не ми се стори чак толкова много - е не съм гледал спецификацията да видя как са му параметрите.
Преди ми трябваше докато си настройвахме антените и предавателя за УХФ РФИД-то, ама там Ицо даде едно рамо и се оправихме.
Иначе от време на време си има нужда от такова уредче - като настройвам ВиФи на някой линукс да го видя, че излъчва като хората, или блутут, също и за разни други рф модули. Та по лесно бих се прежалил 1000 евро за нещо читаво, отколкото 5000 :)
Затова разпитвам ... и другите им неща изглеждат интересни - ще трябва да си понакупя разни уреди, че като бивш десктоп програмист нямам а все си има нужда я от лабораторно захранване, я скоп, я логически анализатор. Засега по клиентите където ходя си има всякакви уреди, ама много често удрям на камък за нещо съвсем дребно - последно ми трябваше УСБ протокол анализатор докато оживявах една ситара - линукса каквото и да ми докладва, не го ли видя на жицата не вервам. Та ще ви тормозя за препоръки по нататък, кво да направя като съм прост програмист ...

Пет Окт 11, 2013 5:48 pm
Профил
Аватар

Точно такъв не ми е попадал. Разглеждал съм подробно, включително отвътре два други вида естини спектрални анализатори , също доста рекламирани в гугъл - за тях категорично мога да кажа, че не са сериозни уреди.
Аз затова и попитах какво искаш да измерваш с него - ако е само за да видиш дали излъчва някое wifi или UHF RFID , става. За това, което Цецо мисли да го ползва - съмнявам се.

Съб Окт 12, 2013 9:09 am
Профил
Аватар

нито съм пипал, още по-малко съм виждал разглобен продукт на тези юнаци. някак си съм ги изтървал от радара. дали не са имали друго име?

нямам много време в момента, теглих един диагонал на някои от чаршафите им. малко постни идват, за критични параметри си мълчат дискретно, вероятно не са за пред хората. като цяло мнението ми е, че са в горния сегмент на любителския клас - и като параметри, и като цена. не блестят особено, но пък и са доста по-добре от днешните китайчета. без да пипна нещо лично или поне да разгледам голи снимки не мога да кажа повече.

СА е, както казва ицо, да видиш дали излъчва и къде. честотно може би ще са верни, но за амплитуда е съмнително. заявяват 1dB точност, което ми се струва много за преносим уред. фазовия шум за ЛО е доста голям, вероятно е DDS някакъв. та при тази компановка да докараш 1dB с неравномерност 1.5dB е трудно, вероятно го правят софтуерно с констани. избора им на честотна лента (BW) за МЧУ също е странен. динамичния обхват някак си са го пропуснали в чаршафа. ама те и генераторите им не блестят с фазов шум...

за надеждите на цецо не става - там ти трябват доста повече ленти, няколко режима на амплитудния детектор и т.н. този е и глух, и кьорав, но е по-добре от нищо.

та (без да съм го виждал), оценката ми е че е добър нож за гостуващ готвач. не е някаква чекийка, но е далеч от скалпелите. може да се наготви някава манджа, може би на готвача няма да му е съвсем удобен ножа, колкото комплекта ножове в неговата си кухня, но ще свърши работа да се транжира месото и да се нарежат зеленчуците.

ако нямаш СА на бюрото е добра стартова позиция, за тази цена. то е все едно да нямаш скоп и първия ти отваря очите и казваш "АХА! как съм карал до сега без скоп?" с времето разбираш, че един (вид/модел) скоп не е достатъчен.

Съб Окт 12, 2013 1:44 pm
Профил

Точно нещо такова ще ми трябва - колкото бързо да проверя дали след като софтуерно всичко е настроено, хардуера и той работи. Кой знае каква прецизност не ми трябва. А мечтата ми е някой от тези http://www.tek.com/oscilloscope/mdo4000 ... cilloscope ... ама засега цената категорично ме отказва, въпреки че удобството всичко да ти е на един екран в една времева скала определено си струва.

Съб Окт 12, 2013 4:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]