| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Бе някой има ли познати нагоре по етажите в близу?
Някой отвътре там ми саботира мрежата, от месеци го виждам, че ръчка по модема но от седмица го прекали. Днес сутринта го спря - остави го да му работи телефона, просто не отговаря на DHCP заявки през rj45- a си. Тия от поддръжката са безсилни, искат *пак* да пращат техници (бяха тука преди няколко дни, часове като си отидоха потръгна, до днес). Или е някой загубен и/или злонамерен капут с root достъп, или са някякви ченгета мъчещи нещо и неможещи да го направят. Ако е второто едва ли някой без ядрени глави в арсенала си ще може да помогне, но акп е първото едно познанство би свършило работа.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Апр 22, 2013 4:11 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Бе някой има ли познати нагоре по етажите в близу?
Вземи си смени доставчика - вече за незнам си кой път се оплакваш от тях. Имам познати на близу в Разград - ми кво да ти кажа - прехвърлят си HD extended версията на Властелина на пръстените, трите серии за около час ... през Skype на всичко отгоре...
|
| Пон Апр 22, 2013 4:52 pm |
|
 |
|
tgi
|
Мерси за съвета, нали не мислиш, че не го правя защото не съм се сетил. Ако имах вариант да съм се възползвал. Днешното е навярно ченгечав саботаж все пак, имах уговорена онлайн сесия с клиент в далечна чужбина и ми спряха достъпа сутринта още. Не е спирала мрежата за цял ден от година може би, такива специални уговорки също не си правя повече от веднъж-дваж годишно. Вероятността две събития с вероятност 1/300 да съвпаднат си я сметни сам. Та молбата ми за познати ако някой ги има си остава, тия цял ден ме разиграват с рестартиране на модема и празни приказки.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Апр 22, 2013 5:15 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е сега го пуснаха. Просто целия работен ден с доста резерв го държаха спрян, мамицата им и гадове. Човек без ядрен аресенал в ръцете си в днешно време не струва много повече от хлебарка, това е положението.
|
| Пон Апр 22, 2013 9:11 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Близу имат ядрен арсенал?!? 
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Апр 22, 2013 9:26 pm |
|
 |
|
tgi
|
Нееее  , аз нямам. И вероятността да са близу по съвпадение а не ченгетата просто да са ми спряли днес достъпа както обясних по-горе е 1:90000 .
|
| Пон Апр 22, 2013 10:08 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
@tgi, може и да си прав за глобалния замисъл срещу теб, но не допускаш ли, че понякога просто ... се случва да нямаш нет? Рядко, но се случва. Некъдърници бол, пък и те работят някъде.
|
| Вто Апр 23, 2013 12:52 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Като резервно решение - повечето актуални като модели смартфони могат да се правят на аксес пойнт. Интернетът от 3G мрежата го ретранслират през техния си уайрлез към външни устройства.
|
| Вто Апр 23, 2013 1:33 am |
|
 |
|
tgi
|
Е аз си бях пуснал грамофона да прави tethering де, нали така поствах.
Но не ми вършеше работа за онлайн сесията, за нея трябва да имам поне един реален IP адрес тука (анализаторите инициират връзката иззад NAT рутер насам). Да не говорим, че тия 128 kbpS дето имам на грамофона като изтекат мегабайтите първите няколко минути не стигат доникъде за целта, за да е поносимо VNC-то трябва поне 1 MbpS, айде с мъка ще карам и на 1/3 от това но на 128 може и да не е използваемо.
Що се отнася до "световен заговор" срещу мене - не, не мисля, че има такъв. Но да, знам, че ме разработват и то далеч не само тукашните ченгета. Бая голям брой тъпанари получават заплати само защото съм жив (което предполагам е причината да се занимават вместо просто да ме очистят ако не им отърва да има такива технологии където не ги искат).
|
| Вто Апр 23, 2013 2:37 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Бре tgi, да се изцепя и аз: според мен в момента ченгеджийницата си трае и не си дава зор. За сметка на това докато бях в БГ се нагледах на майстори, майсторчета и консултанти. В последните две категории некадърността и оплакванията бяха право пропорционални на немалката заплата. То и майсторите ревяха докато ти одират кожата ама поне работа свършваха. Ай сиктир!
|
| Вто Апр 23, 2013 9:52 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Съб Авг 17, 2013 6:35 am |
|
 |
|
evrokoma
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Съб Ное 13, 2010 11:29 am Мнения: 48 Местоположение: добрич
|
Зарязвай ги тея близалки на чеп не стават,няколко пъти ги виках по подобен проблем и всеки път изкарваха виновен рутера ми, обаче чашата преля когато едни хлапе дойде и ми заобеснява как можели да ми гарантират скорост само на локално ниво останалото зависело от много неща.При което го изритах и си смених доставчика, е как сега същият този рутер няма проблеми с дропене или забавяне. Та сега искат да ме съдят че не съм си изчакал края на договора и съм ги разкарал  даже ме дали на фирма за събиране на дългове
|
| Съб Авг 17, 2013 7:54 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе в таз гора тилилейска не знам има ли кой знае какви алтернативи .....
|
| Съб Авг 17, 2013 1:17 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Да не отварям нова тема
Дойте ред и аз да си слагам интернет в БГ, желателно е + телевизия щото не ща "чинии" по балкона. Тя местната кабеларка върши работа но не съм сигурен, че е най-добрият избор. Дайте акъл и фирми от които сте доволни, пък аз ще ги търся у наше село.
|
| Сря Окт 23, 2013 9:27 pm |
|
 |
|
stefan63
|
май ти е скучно, та задаваш такива въпроси. питай си съгражданите, щото Сф ,Вн , Бс,Пд - нямат много общо с твоето място. Нито с моето де.
|
| Сря Окт 23, 2013 10:35 pm |
|
|