| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Тръгвам да се връщам
Утре 8:30 би трябвало да съм на кораба Моят Занзибар не щя да ме пусне: не стигнаха стотиците непредвидености в последния момент ами два дена небето се продъни - пороища, гръмотевици... И що компове пак изпушиха  Последно колко върви катаджийското "К'во шъ прайм ся?" и за какво друго да внимавам? И ми стискайте по някой палец де, че за един ден няма да стигна и ще съм сам.
|
| Пон Окт 15, 2012 5:41 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Тръгвам да се връщам
Бонго, ти създаваш по-голяма драма и одисея от оня, дето скочи от космоса бе  . Какви са тия олелий пък и в специални теми все едно не знаеш как са нещата. Да кажем да си бил на остров в средата на Тихия океан, ами ти беше дето се вика на един х*й разстояние и то в държава с манталитет като на нашата. Та не са прави на ощипана мома де  .
|
| Пон Окт 15, 2012 5:43 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ти да мълчиш там! Аз няма да подфърчам като тебе а ще го ям два дена с претоварена кола дето не е първа младост ама набира и спирачки има 
|
| Пон Окт 15, 2012 6:39 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Ами като за начало - да не забравиш , че се кара с постоянно включени фарове.
|
| Пон Окт 15, 2012 6:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ето нещо полезно. Аз по принцип на дълъг път така си карам за да ме виждат, че нямам време за застраховки, ама не знаех че е задължително.
|
| Пон Окт 15, 2012 7:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Както и де - изключвам нета защото прибирам.
|
| Пон Окт 15, 2012 8:04 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, ти си ни тук като някакво реалити шоу бе - да не забравиш да се отчетеш колко бири си изпил на парахода и колко пъти си ходил да ги изпикаеш  .
|
| Пон Окт 15, 2012 11:28 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
да постнеш снимки как целуваш родната земя на слизане от кораба 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Окт 16, 2012 12:43 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Той да не слиза от Радецки ве - пак на гръцка земя ще слезне от кораба  .
|
| Вто Окт 16, 2012 1:49 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Радецки нерадецки нека поства инак пак ще се чудим къде потъна. Пък и може да не е на Радецки ама да не забрави да смени черните платна с бели, да мисли и за посрещачите  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Окт 16, 2012 5:19 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
А знае ли се къде точно ще слезе от кораба? Да му направим едно форумно посрещане с изпиване на наличните количества увесеселителни течности които е понесъл обратно към вкъщи. 
|
| Вто Окт 16, 2012 5:31 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е как къде, след като е убил минотавъра на острова в Атина ще кацне с парахода естествено. Само ако се събере група да го посреща а той забрави да смени платната не обръщайте внимание, няма нужда да повтаряте горкия Егей (май той беше бащата на Тезей?...)  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Окт 17, 2012 12:54 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ай добре заварили! Като казах, че "Занзибар" не ще да ме пусне не се шегувах  Хвърлям сутринта последния багаж в колата, потеглям и спирам точно след метър - дясната задна капла опира в асфалта  Случва се еднократно след улучването на някой бордюр например. Да ама докато я понадуя и отида до бензиностанцията вече нямаше смисъл да гоня първите кораби. И пак почна да вали... Бих 50 километра по крив път да хвана резервното корабче ама то не дойде защото не му харесало времето  Другият кораб беше чак в 16:30 на доста разстояние и въпреки дъждогръмотевиците зацепих право през планината поне да си направя разходката - струваше си: красота и адреналин  Как чаках на пристанището при над 90% влажност и 28-31 градуса температура ми се губят моменти, при влизането в кораба си ударих огледалото пък входът е правен и за тирове Следва...
Последна промяна bongo_x2 на Чет Окт 18, 2012 11:13 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Окт 18, 2012 10:38 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
хайде, Бонго, добре дошъл на родна земя 
_________________ Хайде де!
|
| Чет Окт 18, 2012 10:58 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Благодаря, dan!  И да продължа: Явно напускането ми на острова е изненадало занзибарските богове защото дъждът спря и силният и поривист вятър в открито море се оказа доста постоянен и дори съвпадна със скоростта на кораба - разхождах се по палубата при пълно безветрие и дори подремнах на един стол на открито. Да ама след няколко часа започнаха да си отмъщават: на пристанището започна да вали, вече беше тъмно и бяха сменили изхода принуждавайки ме да навляза във вътрешността на Патра при натоварен трафик. Въпреки плъхското ми чувство за ориентация видях доста зор да се добера до познатата ми крайбрежна а после цели два пъти подхождах докато уцеля моста на Рио. Дъждът се усили точно в най-кривите и неоправени участъци на пътя, по едно време дочух високочестотни трели като от местно нощно птиче и чак когато се почна познато тракане на полуоска се съобразих, че птичето следва предната лява гума от доста километри и се попритесних насериозно  Поставих си за цел следващия голям град Янина защото такава повреда по селата не се оправя за ден-два. На магистралата преди Янина на малък участък в ремонт обаче ме спря огромна хайка полицаи (явно по сигнал) и започнаха да ми проверяват имуществото  и колкото да се стараеха да се майтапят на мен доста ми се стъжни като видях как ровичкат из техниката. Е, в основния ми комп не бръкнаха и от него пиша сега. Явно с това се изчерпа властта на занзибарците защото после бързо стигнах до Янина въпреки традиционната мъгла, почти светкавично намерих евтин но сносен хотел а на другата сутрин в официалния сервиз на Рено майсторът ми каза че бабичката ще ме закара и дори пари не взе. Следва...
|
| Пет Окт 19, 2012 12:04 am |
|
|