Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Вярно е, може да се случи на всеки. На мен също.
Изобщо не се имам за опитен шофьор.
Само отчитам факти с натрупване, които се повтарят всеки път... и защо все на тия младоци, 18+, качени на по 200 и повече коня, в Ауди, БМВ или Мерцедес, може и Голф от Перник, с повтарящи се цифри... Или депутати, или спортисти, и т.н. Или дечицата им. И факта, че това се повтаря безкрайно.

Що нЕма някоя Шкода, Seat, Opel, Volvo, Dacia, Renault, Mazda, Nissan, Toyota които постоянно да правят луди изпълнения насред пътя, погледнато по широкия свят, не само БГ.

Липсват им пистите за гонки, за което на американците им свалям шапка.

Чет Май 09, 2019 12:08 am
Профил

Щото Шкода, Сеат, Дачия и т.н. не са интересна новина, затова, както и шьофора бай Иван на 52 години с 30 години стаж ... нали не мислиш че само тов акоето излиза по вестниците са ПТП-тата в страната, просто излизат тези които са сензация или където може да се търси сензация, да има гръмко име, Младеж в луксозна лимузина ... друго звучи нали, не като 40 годишен комбайнер с датчия ... едното продава, другото не.

Чет Май 09, 2019 12:37 am
Профил
Аватар

ToHu, не опростявай нещата. За този юнак мамин, въпроса е бил не дали, а кога. Ако скоростта му е била наистина 50км/ч, то "постижението" му е наистина уникално. Юнака е от тази порода "същества", за които другите автомобили са като досадни дупки на пътя и шофирането се свежда до слалом между тях. Жалко за пострадалите... :(

Чет Май 09, 2019 9:55 am
Профил
Аватар

Чудя се. Тия натруфени возила как пък нямат лог на последните моменти преди сблъсъка? Почти съм сигурен че имат... Поне за скоростта.

Чет Май 09, 2019 2:05 pm
Профил

Нали напълниха София с камери? Почти няма кръстовище без такива. Къде са сега тия камери? Нали именно в такива ситуации от тях може да се разбере, каква е истината.

Чет Май 09, 2019 2:24 pm
Профил
Аватар

То и по нашенско е пълно с камери, но работят само тези, които селската община е сложила за лов на хайдуците. Друг е въпросът колко са качествени.

Чет Май 09, 2019 3:01 pm
Профил
Аватар

Бе какви камери, това е посред бял ден пред 100 свидетеля на сух асфалт. Не се иска кой знае каква експертиза за де се направи възстановката.

Най-вероятно единия е минал на жълто-оранжево по нашенски, другия е прелетял кръстовището на жълто-синьо с 2 * 50км/ч и затова е реагирал толкова адектватно. Тоя мерцедес от 50 до 0 спира за няколко метра, тоя обаче прелетял кръстовище, парапети, помел децата, че и бая напред в реката успял да се докара... 50км/ч ама друг път...

Като случая преди седмици с Местан. Единия нахален, другия настъпил кошника и блее... а единствения невинен в ситуацията - умряло дете, бог да го прости.

Чет Май 09, 2019 4:22 pm
Профил ICQ
Аватар

Не съм фен на Местан, но е възможно и да не е виновен. Не познавам мястото, но ако другия е карал бързо и е бил зад близък завой, няма как да бъде видян. Близък на другия шофьор в интервю каза, че въпросния е споделил, че е видял колата на Местан. Е питам се тогава луд ли е или какво...
Минах покрай мястото на друга катастрофа в същия ден. Сходна ситуация. По медиите се тиражираше, че стареца е отнел предимство на мотоциклетиста. Това място вече го познавам и там наистина има къс прав участък и завой без видимост зад него. Старецът е мямало как да види мотоциклетиста, защото е бил зад завоя и е карал бясно - очевадно е. Липсва какъвто и да било спирачен път от мотоциклета. При нормална (до около 100) скорост на мотоциклета правия участък е достатъчен за да спре, а и за това време стареца щеше да е влязъл в отбивката. Отзивите на съселяните за загиналото момче са, че години наред са правени забележки и на него, и на близките му, защото кара като бесен из тяхното село, но без резултат или по скоро с очакван резултат. :evil:

Чет Май 09, 2019 6:23 pm
Профил

Абе не съм гледал на кое кръстовище е литнал тоя мерджан, но аз карма кола с над 400 коня и на малко места в града мога да карам със 100, това са основно големите булеварди, съмнява ме да е карал със 100. В интерес на истината дори когато бързам рядко някъде скоростта ми успява да превиши 60-70, просто в София си има трафик. Ако говорим за някой от булевардите да, там мога и със 180 да мина ако няма трафик, но това може да стане сигурно след 9 вечерта или преди 7 сутринта, сега се замислям и в нормално време през деня просто не виждам къде можеш да караш разумно с над 60-70, освен по цариградско, дори по Сливница е трудно с тия сфетофари. По България може в горната и част към Бояна .. и има още 2-3 места сигурно без много трафик.
с 50 се спира ако натиснеш спирачката, аз обаче съм свидетел на много случаи в които вместо да натиснат спирачката хората почват да въртят волана, опитвайки се да избегнат опасността забравят да спират. Други пък натискат спирачката и въртят волана, което на тежка кола като тази, и ако е шофьор без много опит не води до нищо добро, и от един момент нататък никаква система не може да те спаси. Тия 2 тона дори и с 50 ако успееш да ги врътнеш стават неуправляеми.

Чет Май 09, 2019 8:01 pm
Профил

Естествено, че не могат да се третират еднакво всички младежи, но и че има огромен брой келеменца, на които публичен линч им трябва, също е факт.

Като се връщах от работа една кифла така се беше залетяла с джипката на чичко паричко, че щеше да отнесе навлизащият в кръстовището дясно стоящ, ако не бях стъпил на платното 5 м преди това и олигофренката не беше набила спирачките заради мен.

Дъщеря ми си е лепнала един огромен знак внимание - млад шофьор за да не и дюдюкат и си кара бавно и внимателно.

Чет Май 09, 2019 8:07 pm
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
...При нормална (до около 100) скорост на мотоциклета правия участък е достатъчен за да спре, а и за това време стареца щеше да е влязъл в отбивката...

Противно на всеобщото схващане, средностатистическите моторетки спират по-лошо от средностатистическите автомобили...

Чет Май 09, 2019 8:15 pm
Профил

Аз много се дразня на мотористите, като реват, че другите не ги пазели. Ами аз не мога да го стигна за да го пазя, бре.

Чет Май 09, 2019 8:35 pm
Профил

Значи от моторист до моторист има голяма разлика, аз познавам много мотористи, и много от тях си карат съвсем нормално. Е познавам, или познавах и доста ненормални, но повечето от тях вече не са живи, други са се кротнали, природата си знае работата.

Чет Май 09, 2019 8:36 pm
Профил
Аватар

Врабчетата не ядат бетон и асфалт...но скоро може да се появят и такива :twisted:
https://life.dir.bg/pr-zone/zashto-balg ... -vrabcheta

Пет Май 10, 2019 12:11 pm
Профил
Аватар

Не мисля, че е заради храната. Гълъбите са даже в предозиране, а те ядат повече... Или пък изяждат храната на врабчетата, знам ли...

По-скоро го отдавам на шум и мръсен въздух...

Апропо, врабчета и на село почти изчезнаха ... така, че явно не е и до въздух и шум...

Пет Май 10, 2019 12:28 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658 ... 1080  Следваща