|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 8:30 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Новини от страната
така де, основателно решение да извикаш коя да е държавна служба всички тия самодейни състави като вземат да забогатеят за сметка на читалищата, щото дължали ДДС с размерите на няколко КОКИ КОЛИ...годишно
|
| Пет Мар 08, 2019 3:50 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
явно са спестявали за тези коли, ще има яко Лудия Макс по границите, че и с решетки на предните стъкла - да ги пазят от масови безредици и емигрантски цунами https://dnes.dir.bg/obshtestvo/granichn ... avtomobilaИначе - похвално. Предполагам ще им е приятно да си вършат работата в нормални коли.
|
| Пет Мар 08, 2019 4:49 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И к'во им е на руските джипки? Много друсат и ще им изръсят бебетата?! Или нямат MP3-ка да си пуснат Азис? Бат' Динко с едно АТВ свърши 10 пъти повече работа от цялата гранична полиция... Уф, аз забравих да кажа за самодейците - явно са ги нарочили: http://hotnews.bg/n/bashtata-na-tita-iz ... 34394.htmlАз бих почнал от Гери-Никол или Криско, но кой ме пита... Не твърдя, че са много виновни децата, но АЗ в какво съм се провинил, че отвсякъде ми ги пускат да ги слушам?! ПС Знаете ли че: восъчната фигура на Криско стои до тази на Лили Иванова и Емил Димитров в Ретро-музей - Варна?
|
| Пет Мар 08, 2019 5:31 pm |
|
 |
|
fred
|
Мен ако ме питат тези проверяващите а също и началника който ги е пратил да ги глобят с поне две дневни надници + пътните, командировъчните и т.н. За разхищаване на работното време и държавните ресурси. И дори ще е много милостиво, един циганин за десетина кебапчета го тикнаха 5 години в затвора а тези гарантирано са пропилели много повече. Абе време си е за мосьо Жилотен, нещо много се забави... 
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Мар 08, 2019 6:27 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
абе всички урановите мини ли закрихме?
|
| Пет Мар 08, 2019 8:28 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 декларации до дупка
Деклариране на Действителен собственик
Според изисквания на Закона за мерките срещу изпиране на пари предприятия, до 31.05.2019 г. следва да се декларира действителен собственик на предприятието.
Кой декларира:
Дружества, в които юридическо лице притежава над 25% от капитала; Всички собственици на над 25% от Акционерни дружества.
Допълнително деклариране:
Ако собственик на българско юридическо лице е чуждестранно юридическо лице трябва да се декларира лице с постоянен адрес в България за контакт с данъчните и други власти (по чл. 63, ал. 4, т. 3 от ЗМИП). Предвижда се лицето за контакт да изразява своето съгласие да бъде вписано като такова посредством специална нотариално заверена декларация.
Как се декларира:
Със специално заявление в Агенция по вписванията се подава нотариално заверена декларация.
Деклариране на електронна търговия
Лицата, които извършват продажба на стоки и услуги, посредством платформа за извършване на продажби в мрежата, е необходимо преди да започнат тази дейност да подадат информация до НАП, съгласно Приложение № 33 на Наредбата, по електронен път с квалифициран електронен подпис. Тази регистрация се прави отделно за всеки електронен магазин, който лицето притежава. Същото трябва да се изпълни в седем дневен срок при настъпване на промяна в първоначалните данни при регистрацията, както и при прекратяване на дейността по продажби на стоки и услуги. Собствениците на онлайн магазини са длъжни да съхраняват информацията в текущата база данни и да пазят архивни копия на базата данни в срок от 5 години, съгласно сроковете определени в чл.38, ал. 1 от ДОПК, както и да осигурят достъп до тази информация с възможност за експорт и копиране на данните Лицата, които извършват продажби чрез съществуващ вече електронен магазин трябва да подадат информация за това в срок до 29 март 2019 г.
|
| Пон Мар 11, 2019 2:50 pm |
|
 |
|
Grubi
|
стабилността го изисква...
|
| Пон Мар 11, 2019 3:01 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Хранителен проблем
Продължение от тук: viewtopic.php?p=260068#p260068Предните кренвирши, които кучката не ги сметна за храна, бяха няква неизвестна марка на "примоция", но не от най-евтините (свински де, пилешките са ясни). Днес вечерта се прибрахме от път и изтърчах за кренвирши - взех прехвалените "Аз ям!" на "Градус". Естествено първо нарязах на кучката и тя го изяде, а после продължи на крокети. Сложихме ги на пара, по едно време капакът се надигна и гледам вътре всичкото кренвирш станало доста по-дебело от варена наденица, плюс някои съвсем откровени пуканки (с миризмата). Ясно - соя, ама тя скъпа, значи царевица, но можеше и по-големи мизерии да има. Значи кучката от самота нищо не е яла и после от радост щеше да яде и трици. Изследването "Из дебрите на българският кренвирш" продължава.
|
| Чет Мар 14, 2019 10:32 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
 Re: Хранителен проблем
Великата дата - дават пенсиите! Отива бабата, пачкосана, с пенсията от 124 лева и 34 стинки, и си устойва гуляй в магазина - взема 2 кремвирша от скъпите - 2лв. и 34 стинки килото, ше яде месо гадината... След полвин час тича при продавача, носейки летвичка с два ръждави гвоздея и пита - квой туй нящо, бре момче?!? Отговор от продавача: - Бабо! За два лева килото никой не си прави труда, да вади кучИтУ от колибата, ма! 
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Чет Мар 14, 2019 11:18 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 АБСУРДИСТАН
Преди седмица един познат изрева, че под влияние на ред кофти обстоятелства сгазил лука на Закона за движение. Иначе е сериозен човек с дългогодишен и направо безупречен шофьорски стаж. Огънал ламарина (не повече), пострадали хора няма, но: 1. Тепърва ще пати от вече не евтината гражданска, а неговата кола си е негов проблем. 2. Очаква сериозна глоба. 3. Взели му книжката. 4. Спрели му колата от движение. За затвор и др. не споменали, а само след месец да отиде в КАТ за да му кажат к'во решил шефът Аз го "успокоих", че можеше и къщата или нивите на дядо му да вземат Днес от скука се зачетох във вестник от 11-ти март и се оказа, че ако не за нивите, за ловната му пушка опасността е била съвсем реална, просто в последния момент отменили закона, защото " За едно провинение не може да има повече от едно наказание!". Първият попаднал ми линк: https://www.24chasa.bg/novini/article/7319287Отделно се питам колко щяха да го накажат ако нямаше книжка, а личен / служебен шофьор...? Нямал джобни каръкът!
|
| Пет Мар 15, 2019 10:05 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Пепеляшка бързала за бала. Било 11 без 5. Бързите коне се носили с пълна скорост. Но изведнъж.. конете се превърнали в плъхове, кочияша в мишка, а златната карета - в тиква. Някакъв тапънар измислил лятното часово време.
|
| Пон Апр 01, 2019 12:01 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Мдам, нищо нормално в тази държава. Що вдигнаха пушилка около фалшивите ТЕЛКове? Не за да ги спрат на циганите естествено - те са електорат! Не случайно първо направиха поправка: вземаш ТЕЛК само за една "главна" болест и няма значение колко други имаш. Познайте фалшивите с колко болести са... В момента върви кампания за масово смъкване на категориите и то на наистина нуждаещите се. Другите пак ще се оправят. Два примера от вчера: - Старец, глух, с три байпаса, трудно подвижен - от 90+ процента го направили 70%. - Дете като слънце, но родено с порок на сърцето, имащо и други проблеми, нуждаещо се от скъпи лекарства - от 82% го смъкнали на 50%, т.е. минимумът да вземе някой лев. А се нуждае от непрекъснат надзор. - От малко по-преди: по-голямо дете което не може и да се нахрани само, също го понижили с цяла категория. А на село "ТЕЛКаджиите" продължават да пият бира от 8 часа сабахлъм и по обед да минават на ракия.
Бат'Бойко н'нам к'ви ги мъти с тези апартаменти, ама май вече се е науправлявал и ще даде властта на многознайковците. Тези дни се срещнах с българи от моя гръчки остров. Мии живеят си и са добре. Новините: строителството, което беше най-якият бизнес на острова, вече е замряло. Дали защото банките вече не пущат заеми, дали защото хората внимават повече след кризата и земетресенията, дали са почнали да си свиркат или всичко изброено заедно... И изведнъж се появява семейство от Пловдив и построява наведнъж четири къщя - да си имат. И не им били първите у гръчко. По груба сметка само за земята са дали милион (лева или евра), отделно грубият строеж - зоната е сеизмична, а къщите не са едноетажни. Ей-тия цял живот са спестявали от закуски! А гърците за еднокатна къща трябва да заделят по почти една месечна заплата в продължение на 10-15 години.
|
| Чет Апр 11, 2019 12:45 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Мен ако питаш тези глупости с инвалидността трябва да се разкарат. Имах познат, аз още го имам, само дето не съм го виждал 100 години. Та от малък има доста сериозен проблем, в инвалидна количка от кръста надолу няма никой, ръцете ги движи но без пръстите, Кито са и леко деформирани. Та този мой познат, от както го помня се занимава с нещо, имаше няколко магазинчета за кафе, рок клуб, сега не знам с какво се занимава. Да винаги му е трябвало помощ, за което си плащаш. И приятелите сме помагали когато можем, да вземем алкохола от борсата, или пък да помогнем с някой ремонт, но като цяло се оправяше сам, не е забигатял, но в ония години имаше повече пари от повечето си клиенти. Та въпрос на желание, пък който съвсем не може, защо да живее, да хаби ресурс и не дай си боже някой ден да прък е също толкова недъгав наследник... те спартанците са го измислили ама....
|
| Чет Апр 11, 2019 6:21 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Да бе!!! 
|
| Чет Апр 11, 2019 11:46 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|