Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
...Жицата е най-евтиното в случая, те купуват готова разработена фирма с клиентите и служителите...

За 83 мега :weedman: и то само за софийско (май). Холивуд да си яде ряпата!

Ама тук ако декларираш 20к годишен доход и си купиш кола за 15к данъчните веднага ти идват на гости...

Пет Сеп 17, 2010 10:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Ама тук ако декларираш 20к годишен доход и си купиш кола за 15к данъчните веднага ти идват на гости...

Това сега ли? Защото за преди знаем едни други работи - как всеки е крил данъци и крал като за световно :) . Ей тая статия ме разби, пък ако ще и 10% нещата в нея да са истина :D :
http://www.vanityfair.com/business/feat ... nds-201010
Най ме накефи железопътната компания - 100 млн. приходи, 400 млн. за заплати и още 300 млн. за други разходи :D .

Пет Сеп 17, 2010 11:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Димитре! Аз на железопътна компания ли ти приличам?!
А статията е минус 10% вярна, нямах нерви да я прочета, загледах се в снимките на мацки наоколо...
От хамериканец да чакаш достоверна информация...

Тук нещата не цъфтят и пак се чудя дали не е по-добре отколкото в БГ или US... Изобщо не се чудя, де :P

Съб Сеп 18, 2010 12:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Сигурно е по-добре, особено като си нямаш идея как е извън Гърция и България :D .

Съб Сеп 18, 2010 1:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Бе аз като го гледам, той и в БГ не е съвсем наясно как е. Всъщност като се замисля, той и в Гърция не е наясно как е :):):) Незнам тоя остров колко е отдалечен от брега, ама явно ферибота не им носи вестниците много редовно :)

Пон Сеп 20, 2010 9:23 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Бе аз като го гледам, той и в БГ не е съвсем наясно как е. Всъщност като се замисля, той и в Гърция не е наясно как е :):):) Незнам тоя остров колко е отдалечен от брега, ама явно ферибота не им носи вестниците много редовно :)

Така е, сбръчкаха ми се представите. Вече съм в БГ, цял ден спах за да релаксирам от ужаса наречен български "пътища". Щото в гръцко минах 1000 км за по-малко от 8 часа без грам проблем а в българско 350 км за над 6,5 часа с хиляди проблеми.
Уж гледах чрез земята на гугъла километър по километър пътя ама само от границата до Елхово, после си казах: "главни пътища, ще се ядват" :oops: Що не послушах един циганин който ми показваше през кои села да мина... Правите като свещ пътища около Ямбол бяха като след натовска бомбардировка.
От Петолъчката до Карнобат трафикът бе отврат, заради разни откачалки на няколко пъти замалко да стане верижна катастрофа и затова свърнах нагоре към Рижкия проход щото го минах с кеф миналата година но се оказа, че такъв проход вече не съществува. Или че е проходим ама с вериги на танк - усилени. След първите няколко километра дълбоко изоран асфалт ми се облещи табела: ограничение 30км/ч, дупки през следващите 6км. Тя бе поставена от някой оптимист и явно не се отнасяше за превозни средства на колела. Слаломирах с не повече от 20км/ч и всичко ми напомняше една игричка с трепане на марсианци: пропускаш две дупки да минат край колата а третата - отдолу. Където няма начин да не цопнеш внимаваш дупката да не е половин метър. Един турски тираджия каращ след мен не издържа и даде газ, след два завоя го настигнах - дупеше се да си гледа остатъците от ходовата част. После жената се разписка: "Спри! Искам да сляза!". Викам и: "Няма нужда да спирам, слизай и ме чакай в Смядово.".
На барчето където хан Крум лагерувал навремето слязох и почнах да рева като животно за да си избия нервите и това на никого не направи впечатление - бяха свикнали хората.
По-нагоре дупките се разредиха и игричката заприлича на препускане през минно поле - ха да видим коя кръпка ще се окаже дупка която е достатъчно дълбока да те спре...
Последните 50-100 км нямам спомен как съм ги минал, имаше и хубави участъци или така ми се е струвало в тъмното.
Пристигнах прегазвайки смело последните дупки и седнах на масата да се наливам с ракия. Днес се събудих за малко да се видим с близките ама всичко ме болеше, цапнах някоя ракия и пак си легнах.
Едва сега събрах смелост да отида да погледна колата: джантите криви но отдута гума няма, няколко ламБи се изръсили, ауспуха откачен но не се счупил, съмнителни петна отдолу няма - въобще късмет!

Чет Сеп 23, 2010 2:07 am
Профил
Аватар

Мнение 
Еми какво да правиш - не сме крали като гърците 30 г. еврофондове, за да си оправим пътищата :D . Ей такива като теб пък са ми най-смешни. Няма ги от няколко години в БГ и то да са отишли кой знае къде, ами в някакъв забутан гръцки остров и вече като се приберат това било кофти, онова било кофти - големи превземки. Аз пък като се прибера всичко ме кефи, а не е като да си нямаме магистрали тука - цели близо 50 хиляди мили :) .

Чет Сеп 23, 2010 3:10 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ама верно, ти Бонго, какво точно очакваше, че си толкоз озадачен и отчаян?

Чет Сеп 23, 2010 10:26 am
Профил ICQ

Мнение 
Dimitar написа:
Ей такива като теб пък са ми най-смешни. Няма ги от няколко години в БГ и то да са отишли кой знае къде, ами в някакъв забутан гръцки остров и вече като се приберат това било кофти, онова било кофти - големи превземки.

не си прав. не че съм ходил надалече, прешляпах до Дубровник преди, не знам, вече 6-7 години сигурно и въпреки, че е на една плюнка разстояние - ми още тогава се пътуваше до там като по царски път, не се устеиха тия 25 часа, дори през сръбско! а бг, щото на старата ми работа не се спирахме и ден в Пловдив - е*а маа му, обичам да пътувам много, но това за 100-150 км и все едно ме бяха били с тояга, недай боже да се наложи до северна БълХария. та може и да е отишъл човекът на "забутан гръцки остров", но с право мрънка - тук си е дупка И в това отношение.
тук всичко те кефи, ама не си останал да живееш тук, гониш ония 50к мили магистрали, що ли :wink:

Чет Сеп 23, 2010 10:38 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Има право да мрънка. Няма право да е учуден :) Или разочаровн :)

Тука е така :)

Чет Сеп 23, 2010 10:49 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
А бе само който не е идвал насам с кола от Европа без да е идвал няколко години
той може да има забележки към мрънкането, че и изненадата.
Още като излезе човек от Германия и навлезе в Австрия се забелязва промяната.
Не е токова драматична, както беше през Чехия (това упражнение отдавна не съм
го правил та не знам как е сега), но се вижда. И продължава, като последният рязък
преход е някъде при Ниш или на влизане в Румъния.... мизерията плавно и съвсем
видимо се задълбочава. И ако човек не е идвал насам с години и споменът му е
изчистен от мърсотията тук си е стряскащо. Мене поне ме стресна на времето - след
само три години прекъсване, после след още една пак... За ден-два тук
окото се адаптира де, няма страшно :D :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Сеп 23, 2010 1:52 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Лятото навъртях около 850км. в България. Единствения лош път по който карах беше в Ямболско, както Бонго го описва, като след война, дупки до коляно. Но погледнато от "добрата" страна, точно в тия разорани ниви се научих да карам с ръчни скорости, щото за 20км. разстояние поне 200 пъти превключих от 3-та на 2-ра, от 2-ра на 1-ва, че 2-3 пъти спирах и се връщах назад, че да мина през по-малките дупки :D До преди това ги налучвах някак си скоростите. За да не съм само аз в киреча, когато шурея ме попита как е пътя му обясних, че не съм падал под 75км/ч, хубав път, разстлал сред китните жита, само настъпваш колата и толкоз :D Да ама не се хвана, питал и други хора и те му казали, че съм сънувал.

Чет Сеп 23, 2010 2:19 pm
Профил WWW

Мнение 6.5 млн за интернет страница ......
... на България .. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=591621

А на някои камерите по магистралата им се виждаха скъпи ... това ще удари рекорда за най-скипия портал във света, аз не знам нещо в тази сфера да се търгува на подобни цени дори ако е свързано с пълен брандинг, камо ли за туристическо порталче на 9 езика и с 400 туристически места ... дори да са включили и видео материала за всичко това, апк е безумно много .. извода .... СДС+БСП+НДСВ+ДПС на куп, не могта да постигнат резултатите на бат бойки и неговата администрация, после доганчо бил взел някаква комисионна ... ми от тоя портал мое д има 6 млн комисионна и за остатъка пак да се направи на 100% функциониращ и годен за изпозлване портал ....

освен едно отче наш да кажем и да се помолим някой по-голям самолет да кацне на заседанието на ООН .....

Чет Сеп 23, 2010 2:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
:D :D :D

Ама ти си расъл като пилот в щатите значи, та те впечатляват ръчните скорости?
Не съм опитвал автоматични - помня как един познат веднъж разправяше как карал
на смени през щатите с един тамошен (и двамата колеги едно време всъщност) и оня
тъкмо бил заспал, когато нашият, вече поунесен, натиснал съединителя.... :D :D :D
Естествената реакция на задържането била да вдигне десния крак и да натисне докрай
с левия - а спящият се оказал под жабката :D :D :D :D .

Чет Сеп 23, 2010 2:34 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: 6.5 млн за интернет страница ......
ToHu написа:
... на България .. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=591621

А на някои камерите по магистралата им се виждаха скъпи ... това ще удари рекорда за най-скипия портал във света, аз не знам нещо в тази сфера да се търгува на подобни цени дори ако е свързано с пълен брандинг, камо ли за туристическо порталче на 9 езика и с 400 туристически места ... дори да са включили и видео материала за всичко това, апк е безумно много .. извода .... СДС+БСП+НДСВ+ДПС на куп, не могта да постигнат резултатите на бат бойки и неговата администрация, после доганчо бил взел някаква комисионна ... ми от тоя портал мое д има 6 млн комисионна и за остатъка пак да се направи на 100% функциониращ и годен за изпозлване портал ....

освен едно отче наш да кажем и да се помолим някой по-голям самолет да кацне на заседанието на ООН .....

Много си щедър бе, Тони :D
Има 6.49 милиона за подкупи (комисионът е законно нещо, ако и в БГ да се употребява
като синоним :) ). Сума ти народ в БГ ще се израдва на 10000 за да направи сайта по-хубав, отколкото
ще стане след изхарчването на всичките 6.5 милиона.

Чет Сеп 23, 2010 4:02 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 1080  Следваща