|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 6:12 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Просто няма как да ме убедите, че полицейщината има маловажна роля. Ролята й е главна. И не знам що се пънете, все едно не съм бил там и не съм карал там.
|
| Съб Фев 09, 2019 12:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Манталитета на шьофорите не е по различен от тук. То и в БГ се кара напоследък доста внимателно. Ако говориш за карал пил и това е от носително и там се случва често. Дори там има предпоставка да го правиш по-често, защото ако не нарушаваш правилата, и нямаш съмнително поведение в повечето случаи не биха те спрели дори да са те видя ли да излизаш от бара. Е Димитър да каже колко се спазва спийд лимита в Чикаго. Зависи от града и щата, в Инди е пълно с не маркирани коли, и не им трябват радари, ако искаш ходи се съди, дебнат като ловджии, досущ като в БГ, само дето не вземат за кафе, въпреки че точно за това събират ама легално, щото с тия пари им се плащат заплати. Във Вегас няма не маркирани, опитаха май ама нещо ги съдиха. Караш на магистралата с 90, и ако си карък ще те спрат, обикновенно след първият минава доста време щото като го спрат трябва да са с лампи и се виждат отдалеч, а и горе долу е ясно къде стоят. Тоя дето са го спрели тича с тикета направо при адвоката и всичко се оправя. Не е рядкост да карам с 80-85 и да ме подминават по е с 15 отгоре, при все че за това не се плаща само глоба ами те и съдят. Ти беше основно в Калифорния, там са идиоти, полицаите се престарават, но и там не е навсякъде. Есента ходих два пъти до Финикс, ами то ако не спийдваш трябва само в дясно с камионите да караш, и ти свирката, и ти мигат досущ като в БГ, или пък се залепи някой зад тебе и не мърда... аз гледам да не спийдваш много, че нали съм турист ама няма как.
|
| Съб Фев 09, 2019 1:43 pm |
|
 |
|
fred
|
Огромна инвестиция... ако стане. https://www.capital.bg/politika_i_ikono ... olkswagen/Ще стане ли "Кремиковци" Volkswagen
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Съб Фев 09, 2019 1:47 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
Това е вярно, но само частично. В тая "борба", все още има значение колко си голям и колко тежиш. Да го кажа иначе - при фронтален сблъсък между Смарт и дърт Додж Рам, не искам да съм в Смарта. Пък бил той и с 23 еърбега...
|
| Съб Фев 09, 2019 1:49 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
Един друг Ицо каза веднъж, докато се возех в неговото BMW 5'стин и нещо си: 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Съб Фев 09, 2019 3:19 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
В този ред на мисли веднъж станах свидетел как фиат пунто МК1 удря пунто МК2 отзад. На МК1 му се изкриви капака и протече радиатора, а на МК2 му нямаше нищо отзад. Не знам дали щото е по-ново или просто колите отпред са направени да се гънат повече и да поемат удар.  значи освен пернишки, ще има и кремиковски голфове  е ще бъде добре де да не е само декор за "непобедимите"
|
| Съб Фев 09, 2019 3:40 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Как се познава че си в Чикаго - на 55 лимит караш с 75 и всички те подминават с 85  . Вече 10 год не съм видял кьорав полицай на 94-та магистрала по която ходя на работа. Сутрин всички караме с 85-90 на ограничение 55. Но това са изключения и в момента, в който тръгнеш по нормалните улици се кара максимум с 5 над ограничението.
|
| Съб Фев 09, 2019 4:35 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
От 1989 - та насам бях свидетел на всевъзможни оптимистични сценарии на тема "съдбата на Кремиковци" В тях участваха и известно количество "добри феи". Български, американски, индийски, руски......ето че се сега се появи и немска. Накратко - а дано, ама надали.
|
| Съб Фев 09, 2019 6:12 pm |
|
 |
|
fred
|
Има известна разлика, тогава се опитваха да спасят самото Кремиковци или части от него. Сега направо събарят всичко и започват на чисто. Силният коз на Кремиковци е мощната инфраструктура съградена навремето за ползването му - тока, жп, пара, пътища... малко са местата където това всичко е готово. Така че шанс има. Проблемът е дали можем да се преборим с румънците, силни са.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Съб Фев 09, 2019 6:23 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Интересно германци ли ще се внасят, че да правят голфовете?
п.п. фирмата в която работя е разположена в част от бившо предприятие, което затвори преди около 15 години - инфраструктурата става само да се нареже за скрап - ток, вода, канал, ж.п. … . И по-лошото е, че ако някой реши да строи, не просто ще трябва да копае за основи, а ще трябва да копае 15 метра трап за да извади всички боклуци които са оставени и умело заличени с малко пръст и поляна, след събарянето на старите сгради. Тия фантазии да се строи върху нещо старо са си само фантазии и мечти. Шишеджам си купиха няколкостотин хектара ниви до Търговище и като искат да строят - строят - квото им кефне - на чисто. Като им стане скъпо да носят пясъка с камиони и ж.п. линия ще си направят - чисто нова. Какъв автогол щяха да си вкарат ако бяха се мъчили да вдигат заводи в бившия Диамант(Дянко Стефанов преди '89) за който говоря по-горе.
|
| Съб Фев 09, 2019 6:38 pm |
|
 |
|
lcr
|
Готовата инфраструктура - добре, но има правени сметки, че за привеждането на терена в нормален вид ще са необходими около 1 млрд евра. Та не е много ясно, кое ще излезе по-изгодно. Нищо чудно немците да искат да изнесат по периферията традиционното производство на возила с ДВГ, на което краят се види на хоризонта за да могат да си отворят място в центъра за електрическите.
|
| Съб Фев 09, 2019 6:56 pm |
|
 |
|
Private
|
В статията и коментарите са изписани доста неща:  |  |  |  | Цитат: Volkswagen обяви, че търси място за нов свой завод в Източна Европа в края на 2018 г. Целта е той да е от т.нар. multi-brand тип, тоест да произвежда автомобили от различни марки под шапката на групата, включваща Volkswagen, Audi, Skoda, SЕАТ и други. Първоначално идеята е в него да се сглобяват два модела: Skoda Karoq и SEAT Ateca, като бъде преместено сегашното им производство от завода на Skoda в Квасини, Чешка република. Той от своя страна пък ще поеме сглобяването на Volkswagen Passat, Skoda Superb и Kodiaq. Трансформацията е част от цялостната стратегия на Volkswagen за преминаване към производство на все повече електромобили, които ще се правят в заводите в Емден и Хановер. |  |  |  |  |
Мен този довод на chiefwhitecloud не ме радва: Никой в центъра на Европа няма да плаче за 5000 уволнени работници, намиращи се в периферията на Европа. Фабрики се закриват и в белите държави, където са основани компаниите, а тук ще им е още по-лесно. Но пък може след залеза на ДВГ и увеличените електрокари, тук да се аутсорсне и нещо технологично по-ново, при вече изградена инфраструктура и набран персонал. Винтчета и гайки за завинтване има и при ДВГ, и при совалките.
|
| Съб Фев 09, 2019 7:01 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Ъъъъ - абе хубаво 5000 човека ама от къде ще ги вземем?
|
| Съб Фев 09, 2019 7:05 pm |
|
 |
|
lcr
|
От обедняващите региони, които така ще станат още по-бедни. Тъпа работа. Не са само София или Пловдив подходящите места за подобно нещо.
|
| Съб Фев 09, 2019 7:15 pm |
|
 |
|
Private
|
От където може. Отново коментар под статията: Нали не е първата чужда компания, дошла тук. Лесно-трудно - справили са се досегашните. И пак:
|
| Съб Фев 09, 2019 7:16 pm |
|
|