|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 11:19 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
@Pirev
Е като си толкоз сигурен в китайския прогрес, би ли ни светнал колко спестявания имаш в китайска валута и колко акции на китайски компании ще посмееш да купиш? И защо аджеба живееш в тая западаща държава САЩ, а не идеш в най-перспективната Китай?
Аз просто ти казвам, че цифрите от статистиката на Китай са доста подобни на цифрите които виждахме на имотния пазар в БГ. Както и на тия от борсата преди 2 години. Всичко нагоре, юруш, всички в еуфория, вечно ще растем. Само няколко човека тогава хитро се подсмихваха. И сега с Китай е така.
Китайския БВП си е основно и само от износ. Вътрешното им потребление е мизерно и такова ще си остане. Познай защо. Защото само така ККП може да остане на върха на хранителната пирамида. Докато обществения им строй е такъв, 1млрд. китайци гладни ще опъват каиша, а няколко милиона храненици ще се правят на средна класа и ще симулират потребление.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Сеп 12, 2010 6:16 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе лошата новина е, че това все повече е така навсякъде. Тука айде, ние друго не помним, ама
числата на Пи ако са верни говорят, че и в щатите настъпва тая тенденция... както и да му викат
на "обществения строй".
Най-много ми хареса на Пи определението за "независим президент", ROFL.... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Сеп 12, 2010 6:51 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Цецо, на такива въпроси не се отговаря, не се ли научи  Никой няма да ти каже колко спестявания има, аз също. Не ги държа в китайска валута, щото още не му е дошло времето. Акции не купувам, нито американски, нито пък китайски. Акциите са измислени от големите финансови акули, за да ошушкват по интелигентен начин оглупелите гладни рибки. Цифрите от китайската статистика са същите като цифрите от американската статистика, управлявана директно от акулите на Уолстрийт. Съществена разлика няма, както едните лъжат с американския прогрес, така и другите лъжат с китайския, с цел да се закрепят на върха на пирамидата. Самия факт, че Уолстрийт години наред са лъгали за гръцкия дълг е достатъчно красноречив пример колко са по различни от ККП-то.
Но тенденцията за преобръщане я има. Всяка империя си има начало и край. Явно идва началото на китайската, колкото и да ни е мъчно. Както се казва, двама(САЩ и СССР) се карат, третия(Китай) печели. Единия от години е в ноктдаун, другия е пред такъв, третия си прави каквото си иска.
В Китай никой не приема добре чужденците, питай Дедо Боре как се чувствува сред хилядите чуруликащи модеми по улиците. Ще трябва да минат дълги години преди чужденците да започнат да ходят със зелени карти в Китай. Пък и за какво са им, имат си предостатъчно население, че да имат богат избор на кадри. В САЩ могат да стоят гладни, но няма да отидат да работят ниско платена работа, или непрестижна. Затова и никой не закача над 12млн. нелегални. В Китай нямат нужда от внос на кадри. Ние все още им се смеем, но Китай демонстрира забележителен технически прогрес, дори вече си правят собствени космически кораби, при положение, че до преди 20г. се натискаха и кефиха, ако ги качат като пътници на руските. Както се казва, който се смее последен се смее най-добре.
Някак си не мислиш, че не се връзва 1.5 млрд. гладни китайци да купуват повече нови коли от 300млн. нахранени американци, от които 50млн. са на директни социални помощи ( 16% ). ? То е ясно, че обикновения китаец не може да си позволи да си купи кола, но пък техните топ 10% от 1.5млрд. население прави 150млн., много повече от американските топ 10% ( 30млн. ). Така че дори само тия 150млн. да решат да харчат и ще отиде на кино мита за великото американско потребление. В момента американеца не потребява, свили са си разходите до санитарния минимум, ако можеше да погледнеш колко магазини изчезнаха за последните 2 години, щеше да си представиш какво е станало с клиентите на тези магазини. Тия дни бях по работа в Южно Чикаго, колко къщи бяха със заковани прозорци просто не е истина. Черните с кръпки на гъза, гледат те като Господ ако се спреш в техен магазин. А черните са почти 30% от населението на Чикаго. Другия петък пак трябва да ходя там, като си помисля и ми призлява. Признавам си, нямам смелост да извадя фотоапарата и да ги снимам, щото най-вероятно после никой няма да може да види тези снимки.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Сеп 12, 2010 10:42 pm |
|
 |
|
Цецо
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Сеп 15, 2010 12:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
На мен и двете са ми длъжници, едните по малко другите повече по наслество, спектър ми дължат за еидн дизел, аз съм ги отписал вече, а да не говорим че по наследство от датата ми дължат и за едни захранвания  тия мегалан и те имаха някав сметки неразплатени .. измамна работа, тука и мтел нещо се готвят да пазарят.... най-много да кажат че съм свикнал и те да не си платят
Иначе тая сума оста голяма, не знам мегалан каква част от нея са заслужили, ама там е аматьорска работа, не че спектър са много по различни, та се чудя как са се навили на тая сума, от техническа гледна точка покритие ниакво според мен, много стара техника, дори и новите неща не са кой знае какво, може би плащат за клиенти, но както и да е, бате полицай добре се е продал.
|
| Сря Сеп 15, 2010 8:31 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 |  |  |  | Цитат: Иначе тая сума оста голяма, не знам мегалан каква част от нея са заслужили, ама там е аматьорска работа, не че спектър са много по различни, та се чудя как са се навили на тая сума, от техническа гледна точка покритие ниакво според мен, много стара техника, дори и новите неща не са кой знае какво, може би плащат за клиенти, но както и да е, бате полицай добре се е продал.
|  |  |  |  |
Аз ще ти кажа как са се навили - понеже всички са наши хора, то става въпрос за пране на пари най-вероятно  .
Иначе пише, че МТел ги купува заедно с дълговете, така че може да си потърсиш твоите верисии  .
|
| Сря Сеп 15, 2010 8:43 pm |
|
 |
|
optron
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Чет Ное 20, 2008 1:49 pm Мнения: 276 Местоположение: Бургас
|
Оооох!!!
Хубаво, че след половин година се изнасям от София, иначе не знам къде щях да ги търся да ги бия ...
_________________ Digitally yours: Optron
|
| Сря Сеп 15, 2010 8:52 pm |
|
 |
|
tgi
|
Промени "най-вероятно" на "100%" и ще се съглася 100% с тебе  .
Обаче сигурно няма да мине без реорганизации и назначаване на нов сет от роднини
и приближени - някои от които няма и да ги мързи - та мрежата и на двата доставчика идните година-две
ще кара на спомен от стабилните години (сега май са стабилни, познатите ми дето са при тях не се оплакват).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Сеп 15, 2010 8:58 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Бе в интерес на истината аз съм доволен от Мегалан. 3-4 години съм на тях у дома, нито веднъж не съм усетил проблем (само дето аз го ползвам само вечер и събота и неделя  ). Нета е доста бърз. Кабелите са грамотно навряни в шахтите, не висят като въжета за пране между блоковете. Сметката поне в Люлин можеш да платиш и в 00 часа (мацетата са готини, незнам как не ги е страх нощем). Познати които са им ползвали супорта казват, че бил на ниво и в полунощ. Един познат даже разказваше следния куриозен случай. Нещо му забил нета, той без да се замисли вдига ядосано телефона (било късничко), отсреща маце с приятен глас. Тамън си мисли, е сега съвсем я загазих тая кифла какво ще помогне. Мацето почва с обичайното "Иконките с компютърчетата....". Той гневно я прекъсва и почва да демонстрира знания. Обаче отсреща контра, мацето още по добре подготвена, същински мрежов администратор. Не си спомням къде е бил проблема, ама оправили го, моя човек с доза срам го разказва.
Та така 10 тина човека познавам на Мегалан - всичките сме много доволни. Е цената не е от най-ниските ама аз поне по читав домашен нет не съм имал преди това.
В интерес на истината Мегалан се стопанисваше от едно лице (Иво Джоков) което изведнъж се появи на сцената, извади два чувала пари и почна да прави инфраструктура. Работеше се със замах, не по типичния за кварталните доставчици начин - на парче, с икономии, когато има пари.... Тоя купуваше техниката на куп и с замах, определено си личеше че има пари. Изкупуваше малките и изхвърляше цялото обурудване и слагаше негово си. Накупи сигурно 30-40 автомобила от раз, офиси бая. Съвсем определено си миришеше на пране на пари. А тоя си беше прекалено млад за да ги е натрупал, явно имаше гръб. Но което е верно си е верно - според мен Мегалан си беше най-добре развития оператор за домашно и дребен бизнес. Офиси, хора, инфраструктура. Наблюденията ми са за Люлин, незнам на други места как е. Цената според мен е нормална, както казах, в Мегалан се набутаха доста пари, просто си личеше разликата с дребните мишки на тоя пазар.
Иначе в неофициалните среди се говори, че Мтел щели да запазят цялата управленска структура на Мегалан. Даже за сега щяли да оставят и фирмата като юридическо лице. Не планирали да променят нищо. Има логика. То цялото това изкупуване има логика. ВиваТел напрактика в последните години започна да доминира пазара защото затвори веригата - фиксиран телефон, интернет, мобилен телефон. Ако се загледате навсякъде по развития свят е така - Дойче телеком, Водафон, Франс Телеком. За да си играч от класа, трябва да предлагаш целия спектър от услуги на клиента. Мтел нямаха избор, въпрос на време беше да се случи. Лошото е че по тоя начин стават 2 монополиста с много мощна структура. Сега остава да видим гърците какво ще измислят, ама те може и да го карат на доизживяване.....
Последна промяна Цецо на Чет Сеп 16, 2010 1:24 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Сеп 16, 2010 10:41 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Чет Сеп 16, 2010 1:20 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Това пък какво общо има с темата?
|
| Чет Сеп 16, 2010 1:22 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Кога ли неговите постове са имали нещо общо с темата 
|
| Чет Сеп 16, 2010 2:01 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ай, ай - един път да съм съгласен с теб  Някой от двамата има напредък...
Цецо, навремето като се интересувах от БГ интернета Мегалан направо си отговаряха на името. И спектрума не лъжеше. И ся изведнъж фалирали и се купуват за скромните 83М евра, холивудски цени?!
Вие за толкова суха пара няма ли да турите оптична жица до всяко село?
|
| Чет Сеп 16, 2010 11:54 pm |
|
 |
|
tgi
|
Изглежда и в Младост е така, имам двама приятели там на Мегалан и двамата зяпват учудено
като чуят, че може да имам проблем с мрежата. И скоростите им са непонятни за наше село
(аз имам 6 мегабита/сек. надолу/ 1/11 от това (или нещо такова) нагоре). Но пък аз имам реални IP
адреси колкото поискам (идват през напоследък пак работещото dhcp), ония нещо гледам
искат отгоре пари за всяко, някакви сесии броят (дето така и не знам какво значат, по едно време
го бях видял някъде ама пак го забравих  ).
|
| Пет Сеп 17, 2010 12:21 am |
|
 |
|
Цецо
|
Че са скъпчии е ясно, това не го коментирам  Но то е нормално, ако става въпрос за пране на пари, трябва да отчитат печалба хората, няма да се мъчат с касови бележки за по 10лв. я  То така ще има да перат цял живот. Кога ще харчат?
Това отговаря и на Бонго - не са фалирали бе пич - просто това е част от схемата за узаконяване на едни мръсни пари изнесени от Бг по време на прехода.
Препра момчето париците на някой чичо, сега има 83млн. чистчки, обложени с данък. Откъде ги има - от честен бизнес. Иначе цената си е нормална горе долу - това са двата най-големи доставчика на домашен и деброфирмен интернет в София. Инфраструктура, коли, офиси, служители - за колко искаш да го купи Мтел? Жицата е най-евтиното в случая, те купуват готова разработена фирма с клиентите и служителите.
|
| Пет Сеп 17, 2010 11:34 am |
|
|