| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Новини от страната
Кефи ме: в "Новини от страната" обсъждаме Луфтханза, а в "Цивилизованият свят" - бозата.
За Icr: На няколко познати поизточиха картите с пазарувания от интернет САМО с написаните номера върху тях - и от двете страни. Така че да се препишат и изтрият!!!
|
| Пон Яну 21, 2019 7:34 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
Еми да. Имат и лимит за безконтактно. За повече контактно с парола. То на една банка има и 3D парола, като плащам в БГ ми праща парола по SMS и вкарвам код за потвърждение. Обаче в ebay и aliexpress не ми я иска.... Между другото и аз си го мислех това да изтрия цифрите  но не съм го направил още, защото може да се окаже някоя глупост... навремето в автобуса в София перфорирах един билет от грешната страна и реших да го перфорирам още един път от правилната... за всеки случай... и малко след това се качи контрольор 
|
| Пон Яну 21, 2019 7:48 pm |
|
 |
|
fred
|
Решава се елементарно, имам Virtual Visa от ДСК. Използвам я САМО за дистанционно пазаруване по Интернет, не излиза от къщи. Отгоре на това на нея държа минимални суми а за нещо по-едро я зареждам непосредствено преди покупката, става много лесно през ДСК Директ. За останалите карти над 25лв се въвежда парола. Така че и да ти знаят номера и онова отзад без паролата няма начин. Допълнително 3D парола на смартфона. Освен това в дебитната карта за покупка/банкомат на разположение е една сравнително скромна сума, останалата е скрита във виртуален влог достъп до който има само през Интернет с парола. Прости мерки които значително намаляват риска.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Яну 21, 2019 8:13 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
Абе от бурканбанк няма по-сигурно. Сега на ДСК има банкомати които ядат банкноти, и това е доста удобно за захранване на сметката само при нужда. Да виртуалната карта си е дето се вика задължителна за интернет.
|
| Пон Яну 21, 2019 8:19 pm |
|
 |
|
ilkor
|
За пазаруване в интернет е необходимо да имаш снимка на двете страни на картата. Аз затова моите не ги давам в ръцете на продавачи да ги оглеждат. Обикновено на касите има камери и е супер елементарно после да ти ползват картата. Преди слагах малко парче черно тиксо на гърба за да скрие CVV номера. Ако имаш активирано 3Д секюрити пък има проблеми с търговци които нямат такава поддъжка. Иначе най-сигурното е да се забрани ползването в интернет за карти с които се плаща по магазини. Така по-сериозна сума може да се източи само с ПИН код. В автобуса може най много да олекнете с 25 лева 
|
| Вто Яну 22, 2019 5:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Едната страна се снима, а другите 4 цифри се помнят.
|
| Вто Яну 22, 2019 6:26 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Ilkor, какво искаш да покажеш с тази снимка?
_________________ Хайде де!
|
| Вто Яну 22, 2019 7:07 pm |
|
 |
|
fred
|
Че има скенери за безконтактните карти които ти снемат информацията. Просто по-мощен от онзи при касата и затова действа и от разстояние. Но при мен ще имат проблем, заедно са картата за транспорта и банковата, и на метрото апаратчето писка и казва "Не мога с две карти!" 
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Вто Яну 22, 2019 7:23 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
и при мен има проблем - не се возя в метро или друга форма на адски транспорт 
|
| Вто Яну 22, 2019 7:31 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Ох, аз реших, че това е някакъв дърт телефон 
_________________ Хайде де!
|
| Вто Яну 22, 2019 7:44 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
И при мен има проблем. От двете страни на картите има медни пластини с техния размер. И халюминтиеви биха свършили работа.
|
| Вто Яну 22, 2019 7:59 pm |
|
 |
|
fred
|
Абе опитвах екраниране с алуминий, капачките от киселото мляко. Но метрото пак разпознава че са две карти.
|
| Вто Яну 22, 2019 8:34 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
За честотите на безконтактните май пермалой ще требе  Пък аз се изказах за далеч по-елементарно: име и номерца надраскани със струен принтер - достатъчни са за пазарене по интернет.
|
| Вто Яну 22, 2019 8:45 pm |
|
 |
|
fred
|
И аз си мислех нещо подобно, дори да поразровя да намеря стари дискети за феромагнитен екран. Но си реших въпросът елементарно, разделих картите "териториално", от двете страни на портфейла. И на скенера в метрото поднасям мястото където е картата за него. Понеже е NFC т.е. работи на къси разстояние подейства.
|
| Вто Яну 22, 2019 9:36 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Вместо да мислите разни простотии не може ли просто да имате свестни банки, които предлагат 100% защита на кредитните карти и възстановяват откраднатите суми без излишни въпроси. И какви пък са тия кредитни карти, дето първо трябвало да се зареждат, за да се пазарува с тях - какво им е кредитното  ?
|
| Сря Яну 23, 2019 2:00 am |
|
|