|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 5:30 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30853 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Ами проблема му на ник е че гледа всичко от дистанция, и въз основа какво прочел, какво гледал и какво му казали, той не е бил там, не е изпитал и не е видял. отделно пречува всичко през неговата си призма, която е мнго силно повлияна от Бг действителността. Той вижда нещата такива, защото няма как да ги види, като чучката, като си виждал само северен елен ибяла мечка как да ти обяснят що е то жираф ...естествено ще сравняват или с елен или с мечка. Той обаче не си дава сметка че голяма част от публикуваната информация е силно манипулирана, или в най-добрият случай много внимателно подбрана и извадена често от цялостната картина. Няма как от България да даваш мнение за това което става в Сървбия и македония, дето са ти до гъза и имат същите навии, манталитети и говорят горе долу същият език, камо ли за някой от другата страна на земята за който нямаш никаква представа освен тази от новини, вестници, книги и филми, и всички те нямат нищо общо с реалността. Дори да си ходил не е достатъчно, защото за семица или месец, няма да разбереш нищо. Трябва да живееш, и това дори не е достатъчно защото познавам много Българи които живеят от вече 20 години, и идея си нямат що е то здравна застраховка, влезли са нелегални и още са нелегални, не говорят английски и не знаят какво става извън някаква малка затворена общност, нямат представа от кредитен рейтинг, чува ли са че има, никога не са имали кредитна карта, някои дори банкови сметки нямат колкото и да звучи невероятно. Та просто живота не е достатъчен, трябва да живееш истински, да имаш семейство, и тогава може и да разбереш може и да не разбереш За обама кеър няма какво да говорим, това е пълно недоразумение, не е направено за точене на пари, направено е за гласове от популизъм, още като го гласуваха имаше много сериозно недоволство от повечето здраво мислещи хора, а дори не бяха разбрали какво дърво ще се окаже в последствие. п.с. Ник,Тръмп почти сигурно ще спечели втори мандат, и ако не си разбрал в САЩ работещото и мислещо население е точно като Митко, че и по зле, в мисъл много по праволинейно и с теен кръгозор. Това е гръбнака на САЩ, това са хората които работя ти генерират приходите, и съвсем доскоро са били мнозинство. Това да е имало демократични президенти се дължи най-вече на това че масата републианци рядко е добре мобилизирана, и има една група от хора които не са нито леви нито десни и в зависимост от дебатите, и помията изсипвана по време на изборите решават дали да гласуват за едните или другите. Едиснтвено последните години пропорциите започват да се променят, най-вече заради младите които са върли социалисти, от там демократи. Промиването на главата започва от съвсем малки, и това с годините се задълбочава. Миналата седмица малката имаше симулация в училище, видиш ли симулират че били бежанци ... насаждат усещане за вина в децата още от малки. Аз след това и обясних за емигрантите, защо е по добре да си умрат на границата, и че единствената полза от тях ще е да бъдат изядени  , но какъв шанс имам аз, когато в училище постоянно ги облъчват, и това в шибаната Индиана ... фермери, занаятчии и републиканци ...
|
| Пет Май 10, 2019 7:39 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
един пример за "Облъченост" по времето когато излезна филма "Zeitgeist" комуникирах с един хамериканец (не имигрант) шеф на Музей на Техника... викам му - на - точи... гледа ли го ве? - не - няма го във филмотеката (гаража де давали CD-та под наем) аве балък - ей ти линк точи... гледа ли го ве? не... и ми вика глей сега, този филм е "опасен", (с две думи) ако някой ме издъни че съм го гледал, щяли да го изгонят от работа... и тн аве тва е ваш филм бе, има награди... НЕ НЯМА ДА ГО ГЛЕДАМ !!! щяли да го изгонят от работа, банки, застраховки - КУР ... лов на вещици 21-ви век
Дойдат в БГ - правят си зъби...
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Май 10, 2019 7:53 pm |
|
 |
|
nik
|
значи докато обясняваш колко съм грешен за облъчването, се оплакваш че облъчвали малкото, евала 
|
| Пет Май 10, 2019 7:54 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тони, мерси че мислиш за мен като човек с тесен кръгозор  . Америка е силно сегрегирана икономически и хората със здрав разум искат така да си остане. Това налага мислене с тесен кръгозор, т.е. не ме интерисува нищо друго освен мен и семейството ми. Не ми пука нито как живеят ония в гетата нито как умират. На новото младо поколение малко им пука но то е точно щото даскалите либерали им промиват мозъците по цял ден. В момента в който тия млади хора почнат да работят и станат успешни почват да се святкат че и на тях вече не им пука за онези по палмите. На някои и пука по малко но те за това са измислили благотворителността. Та реалността и това, че ти си само тоя който се и терисува от теб самия налагат тясното праволинейно мислене насочено към това какво точно трябва да правя та аз да съм добре, а не всички да сме еднакво зле. Нещата естествено не са същите както преди 20-30-40 години но пак индивидуализма и сегрегацията са ясно изразени и колкото по-нагоре по стълбичката се катериш толкова по-ясно изразени са. Дано си остане така. Знаците “Тръмп 2020” по ливадите пред къщите стават все повече и повече, особено след недоразуменията, които демократите издигат за кандидат президенти. Та дано лалара Ник продаде всичко и дойде тук, ще го чакаме сьотворени обятия, дано само му дадат виза. Такива като него системата много бързо ги вкарва в релсите  .
|
| Пет Май 10, 2019 8:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Глупаци колкото искаш  .
|
| Пет Май 10, 2019 8:02 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ник, ти изобщо не ме четеш и за те всичко е или черно или бяла,а то такива цветове нема. Американците са облъчвани по много различни начини, но за твоя изненада точно за да не бъдат такива каквито са. Облъчват ги и се опитват да ги направят толерантни, да не са расисти и националисти .. общо взето да ги направят социалисти. С две думи, облъчват ги да станат същите като теб, без да се засягаш. Проблема е много комплексен, но като цяло най-голяма вина има образователната система. Това да не може да назоваваш нещата с техните имена е облъчване, да трбява да не нараниш нечии чувства или разбирания. Облъчване е приучаването да бъдат съчуствени, и мн. мн други. Да американците са индивидуалисти, и се интересуват основно от семействата си, разбирай жена деца и то докато са малки. Примерно там отношенията пораснало дете-родител са доста ... хмм дори нямам дума, не студени но дистанцирани. обикновенно когато един човек достигне опредлена възраст той започва да води напълно самостоятелен живот. Той се интересува от себе си и от нищо друго. Това всъщност е първичното човешко общество, и това е може би най-доброто на САЩ. На никой не му пука за другия, в това отношение това е държавата на моите мечти. Това разбира се се променя заради промивката на мозъците на младите и тенденциите да създават загрижено за другите общество. нямаш идея какъв кеф е на никой да не му пука за другите, кося си ливадата, качвам се в колата и отивам с частното училище да прибирам детето, и на никой не му пука че съм с някакви прокъсани работни панталони, имам трева и в гъза, и обувките ми са станали зелени от окосената трева. Никой не се вълнува, на никой не му пука, стига да не съм по без дрехи на всички им е все там как изглеждам, никой не си прави никакви заключения, никой не те дискутира, никой не ти прави забележка. В БГ това е немислимо, не защото на мен ми пука какво говорят хората, аз до магазина си ходя точно така, гледат ме странно, охраната ме следи, сигурно си мислят тоя просяк ще открадне нещо но не мога да отида така в училището в което учеше щерката. Първо че така нямаше да ме пуснат, второ на мен може да не ми пука, и сигурно охраната щеше бързо да размили и да ме пусне, но не мога да предпаза детето. Ще започнат всякакви безумни приказки, от което страда детето, а то като е на 5-6 колкото беше тогава, нямам как да очаквам да е придобило моят непукизим към другите и хорското мнение, разбирания и порядки. Това е нещо което няма как да го усетиш не само в Бг но и никъде в Европа, а за там е естествено. Има и много други позитивни неща в американският начин на живот и разбирането им за света. Има и много негативни. Митко, не съм казал че си с тесен кръгозор, казах че американците са са по-тесен от твоя, и по праволинейни. Тук визирам разбирането ти за живота, но от тази гледна точка аз съм с още по-тесен, моят кръгозор е стриктно ограничен до мен самият и най-най-близките, въпреки че често съм критикуван че и за тях не мисля. Не ме интересува дори как живеят брат ми и майака ми, ако имат нужда от помощ бих им помогнал винаги, но със сигурност няма да им се обадя да ги питам как са или какво правят или дали имат нужда от нещо, е освен когато не мие заповядано да го направя 
|
| Пет Май 10, 2019 8:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе тук да ти кажа е много спорен въпрос, сега да стоиш 8 месеца с болен зъб и да чакаш да стигнеш в БГ е тъпо, но услугите в БГ не са по зле като качество от тия в САЩ, дори за някои неща според мен са по-добри, а за други са по-скъпи. Ние сме доста често в България, и си имаме зъболекари там и се ходи редовно, не визирам себе си аз отивам след като 5 аналгина, 6 аулина и две дози морфин не притъпяват болката  . Имаме и зъболекар в САЩ и там се ходи редовно, но повечето процедури ги правим в БГ и не само заради цената. Но примерно тия пластмасовите .. скоби ли какво е там, ги правим в САЩ, както и скобите на голямата. Първо че пластмасарията в САЩ е по-евтина от тая в БГ, но най-вече това е нещо което изисква переодични прегледени, а скобите натягане, и е по-добре да са в САЩ. В БГ има много читави зъболекари и зъботехници, не мисля че по нещо отстъпват на американските, дори чистите американци в семейството вече предпочитат да си правят зъбите в БГ, пак казвам не е въпрос толкова на пари, някак в Бг сме по-доволни. Иначе който му е скъпо в САЩ да идва в Мексико, има и такива екскурзии. по-интересното е че кандаците с тяхната перфектна според големия ни социалист, система, идват и се лекуват в САЩ 
|
| Пет Май 10, 2019 8:30 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Аз казах че минхаресва да мислиш така за мен - обясних що и като гледам ти си на същото мнение 
|
| Пет Май 10, 2019 8:31 pm |
|
 |
|
nik
|
тони, честно, не мога те стигна срещу теб да тичам.... митака елементарен, преди да си помисли да пише знам каква глупост напише, ама ти толкова се отплесваш в някакви безумни теми че ми трябва пътеводител... бг мама ряпа да яде...
|
| Пет Май 10, 2019 8:35 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
За зъбите казах че са глупаци, точно щото чакат да го съчетаят с ваканцията. Ако ще си отидат специално за зъбите то почва да си губи смисъла освен ако не сменят половината зъби с импланти, тогава обаче е просто сравнение на цени, което има смисъл. Аз от как сме тук и ходя да ми чистят зъбите на всеки 6 месеца не съм имал никакви проблеми освен в началото един два кариеса, за последните 9 год и това не ми се е налагало да правя. Та ако човек ходи редовно да чисти зъби и за профилактика, неща които се плащат на 100% от застраховката, но и да не се плащат струват по около $150, няма да му се налага да стига до рут канали и импланти, които са скъпи.
|
| Пет Май 10, 2019 8:37 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Елементарин си ти - всички са маскари и точка.
|
| Пет Май 10, 2019 8:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Покриват се от твойта застраховка, много застраховки не го покриват, ама мен не ме вълнува, моето ходене на зъболекар обикновенно е свързано със скандали, колко пъти са ми записвали част и не съм ходел и в един момент бивам заставен. Виж като ме боли търпя до де помагат обезболителните и после ща не ща ... не знам, мразя зъболекари, ама много ги мразя, дали е от училище, дали нещо друго, просто ги мразя. Обаче в САЩ има нещо друго, не всички искат да слагат упойка, явно понякога има проблеми от нея и общо взето е въпрос на молби, айде ако те заболи ... абе не ща да ме заболява бре ... не че едно време някой ми е слагал упойка, един в казармата ми извади кажи речи жив корен, малко ми трябваше да го удуша .. а то какво си правил, лекарството ти е паднало .. чакай да видим как е .... и като взе да вре ония пружинки видях всички апостоли и ангелчета на куп. п.с. Ник аз съм за десекция, ама то няма да помогне много, нокога не съм твърдял че съм нормален или че имам праволинейно мислене, моето мислене е много, много прагматично, до някъде първично, храна, вода, сън, да не ме изяде съблезъба, да си свърша работата по възможно най-прост бърз и ефективен начин .... сега има и няколко други личности, щото пък към някои неща съм много взискателен, за други не ми дреме абе ... имам си няколко личности в главата, и всяка от тях страда от шизофрения, но ако си мислиш че си по-нормален не е лошо да го провериш 
|
| Пет Май 10, 2019 8:51 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Тони, абсолютно всяка застраховка покрива профилактиките иначе не е никаква застраховка и моето наблюдение пък е че всички по дифолт слагат упойка, даже и за кариес което в началото много ме учудваше и съответно те пък се чудеха като им кажа че не искам упойки.
|
| Пет Май 10, 2019 9:00 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Това че няма алтернатива не ми изглежда като достатъчен повод да го харесват. Нещо по-конкретно свършил ли е? Питам сериозно, щото не го следя... а тук основно за скандалите около него се коментира. А и митата, ама то там е дебела работа, резултатът от която няма да се види скоро.
|
| Пет Май 10, 2019 9:01 pm |
|
 |
|
nik
|
тони, ако болшенството определят нормите за "нормалност" определено съм от ненормалните 
|
| Пет Май 10, 2019 9:03 pm |
|
|