|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 7:55 pm
Ще устиска ли правителството?
Ще устиска ли правителството?
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Заек, нещо май бъркаш. БТК си беше много добре и преди приватизацията, като техника, имущество и собственост. Това, че цените сега паднали и ти се молят да станеш техен клиент не е от приватизацията на БТК, а заради конкуренцията на мобилните оператори, загубата на монопола, конкуренцията на Интернет. Не можеш да сравняваш качество на услуга преди 20г. и сега, по същата логика преди 1944г. е била лоша телефонната услуга, щото БТК не е била държавна, а вижте след 1944г. какво става. Естествено, че ще е по-добра, инсталираха се нови телефонни централи, прекараха се оптични кабели ( преди още да се приватизира ).
Миселото Кляко на Данон кой го яде ? Изключая тия с надробени плодове вътре.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Фев 18, 2008 8:39 pm |
|
 |
|
3aek
|
Пирев: мой колега от университета беше директор на една от централите, бедно ти е въображението каква корупция и кражби беше докато бтк бе държавна, първата работа на новите собственици бе да запушат тези "кранчета" и тези които не стояха за една заплата сами си тръгнаха...
за Данон: поне сега му знаеш името и го виждаш навсякъде, преди къде в пловдив си виждал мляко на сердика?дали го харесваш е въпрос на вкус
|
| Пон Фев 18, 2008 9:59 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ¶ написа: Заек, нещо май бъркаш. БТК си беше много добре и преди приватизацията, като техника, имущество и собственост. Това, че цените сега паднали и ти се молят да станеш техен клиент не е от приватизацията на БТК, а заради конкуренцията на мобилните оператори, загубата на монопола, конкуренцията на Интернет. Не можеш да сравняваш качество на услуга преди 20г. и сега, по същата логика преди 1944г. е била лоша телефонната услуга, щото БТК не е била държавна, а вижте след 1944г. какво става. Естествено, че ще е по-добра, инсталираха се нови телефонни централи, прекараха се оптични кабели ( преди още да се приватизира ).
Миселото Кляко на Данон кой го яде ? Изключая тия с надробени плодове вътре. |  |  |  |  |
Пирев ти от Марс ли падаш? Къде си видял предприятие в БГ което да е държавна собственост и да не е проядено от корупция?
Държавна собственост - да, но да не е собственост на българското племе, щото ... абе знаем защо.
А точно пък за БТК е най-неуместно да казваш че и преди си е била добре - ами тя беше добре точно защото беше "преди". Преди да има реална конкуренция. Ако днес БТК беше държавно... не ми се мисли. Самия факт че съкратиха половината служители и се оказа че може да работи безпроблемно... за какво ти говори?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 18, 2008 10:19 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
БТК?????????????
Точно за най-смрадливата далавера ли се сети? Мога да ти кажа ,че с тоя подарък който им направиха , таксите са ни ги взели напред за 10г. включая и на пеленачетата. Взета за 400млн.лв(и то с GSM + печалбата за годината?!?!?!) при реална цена 2400млн. прави загуби по около 300лв на калпак. БТК бяха осигурили Интернет почти до всички селища (да, и селата) години преди да я приватизират.ADSL -ите също бяха подготвени преди "Големия Подарък", и то преди бума на Лан-ките. Но да сте чули реклама затова? Естесвено че не ,всичко беше на ръчна спирачка, защото иначе как щяха да я шитнат на скрап? Супер Любо (който е дебел) се разфърча чак след това.
Имаш ли идея колко би струвал Телеком+ГСМ + дефакто монопол върху Интернет пазара? Щом македонците продадоха техния за над млрд. а пък там са 1.3млн., прави сметка що башибозук е вилнял тука.
За Данон не знам, от техните кремчета не ям.  За мене те са убийците на българското кисело мляко (е поне се опитват де).
За бай Митал няма да говорим,че там раната отзаде е още прясна. 
|
| Пон Фев 18, 2008 10:53 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@Цецо, Цецоooo,
Пак се изказваш неподготвен....
Ако под БTK разбираш само аналоговата телефония, тя си отива поради естествения ход на прогреса....
БТК съществува не защото стана частна, а защото и дадоха без пари цялата комуникационна инфраструктура. И сега тя цица пари от всички - от БНТ и БНР са предавателите, ретранслаторите и релейките по кулите. От военните, МВР и правителствената връзка за кабелната и каналната мрежа, от кабеларките и LAN операторите от същата тая канална мрежа. От това, че стиска монопола на ADSL услугите, от това, че държи висока цената на вътрешния роуминг между мобилните и стационарната мрежа и от какво ли още не.
|
| Пон Фев 18, 2008 10:54 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Цветане, глупости от рода на "в частните предприятия няма корупция" не ми се слушат. В крайна сметка на кого му пука има ли корупция в дадено предприятие, ако печалбите надвишават в пъти кражбите ? И точно БТК беше добре и преди, защото откакто е приватизирана няма инвестиции в техника, използва се наличното от преди приватизацията. Приватизирана бе за жълти стотинки, а струваше в пъти повече. Затова, както ти казаха, парите са взети от всички с години напред.
Заек, твоя колега е сигурно крал по времето когато БТК беше държавна собственост, а сега се опитва да се задържи на пазара, като раздава краденото под формата на подаръци. Нали знаеш, че няма нищо безплатно на този свят ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Фев 18, 2008 11:52 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе всичките сте големи разбирачи. Имаше ли търг - имаше. Що не се явихте да дадете 10 пъти по висока цена, бе мамини златни?
Да ви напомням ли че документи за търга купиха Водафон и Дойче телеком. И се отказаха, официалното съобщение беше - не представлява интерес.
Цената на БТК беше занижена изкуствено, но с тъпи синдикални условия да се запази персонала. Така за да запазим лоясалите задници на бюрата загубихме 500 млн. И както се видя частника пак намери начин да ги изрита (браво за което). Но народеца квичеше - сакън, специалистите от БТК ще останат на улицата. Какви специалисти бе, познавам представители на "специалистите", още седят без работа, щото и чеп за зеле не става от тях.
Аз лично съм по доволен от сегашното БТК. Преди това чаках 3 (три ) години да ми се освободи чифт за телефон във Варна. 2 месеца след приватизацията се оказа че е имало излишък от чифтове, но някой лоясал бюроподпирач е чакал да му бутна нещо в свинската гушка. Имам два номера на тоя адрес вече. Сигурен съм че ако поискам - още 10 ще ми пуснат.
Но няма да се разберем с вас де. Сигурен съм. Факт - аз предпочитам сегашното положение. На вас като не ви харесва - ваш проблем
И Пирев, предстани да хвърляш квалификации по хора които нито познаваш лично, нито си наясно що за хора са. Малко е тъпо (меко казано). За Lupus това си е практика, ама ти поне не се излагай.
Само за справка, Кремиковци не е приватизирано от Митал, а от български "приватизатор". Само за справка го казвам, да не обвиняваш пак "чуждите" инвеститори.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Вто Фев 19, 2008 9:37 am, променена общо 1 път
|
| Вто Фев 19, 2008 9:29 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе БТК си беше изгодна сделка, спор няма, но който се уредил, уредил, ако някой от вас я беше преватизирал за тия пари друга песен щеше да пее, колк ому е скъпо, ка кне струвлаа и полоината на тия пари ....
За Данон ми е интересно ... аз купувам техни млека, ама не тия сините дето пише данон, а от млякото на баба, ама то също е собственост на данон. Интересно ми е обаче какво стана с прясното им мляко, изчезна от пазара, нийде го няма, само такова купувах, сега ... някакво друго, ама на данон беше по хубаво .... тъй де тия дето го пият така казват, аз млекце не пия, та не мога да преценя. Но за киселото млекце, това на баба е по хубаво от другите дето съм пробвал, а на данон и плодовите им млекца не са лоши. Относно истинско кисело мляко .. не мисля че ще се появи отново, то ак оимах 100-на млн излишни щях да си направя и мандра, и колбасарски цех и ... други неща, искам си и млякото от едно време, и сиренцето, и колбасчетата, и домати искам дето да не са като пластмасови ама .. нема ... интересно обаче, в гръцко като бях в едно селце хапвахме, и взех салатка, абе пуста и салата като на баба ми едно време, и домата беше домат, и сирнето си беше сирене, бях забравил вкуса на истински домати ... тулки на село вече ги няма, хорта садят някави измислени сортове явно, от къдео и да го купувам все пластмаса ....
|
| Вто Фев 19, 2008 9:57 am |
|
 |
|
Цецо
|
Мляко истинско има... или поне така ми изглежда. Последно го купувах от Фантастико, една невзрачна опаковка... пишеше нещо Bio отгоре. По цената се познава - 1.40 за кофичка. Поне на вкус си мязаше на истинско. Мислех пак да взема една кофичка и да видя дали ще бомбира - ама няма го вече  То по добър тест от това няма... живи ли са буболечките ... значи е истинско. Щото с на бабата с млякото съм пробвал - 3 седмици в хладилник отворено - никакви прояви на разваляне 
|
| Вто Фев 19, 2008 10:04 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Еееее ми де да знам, едно време млякото в бурканчета и то доста изкарваше в хладилника, само деот по кисело стоеше, това на баба верно не иска да вкисва повече от едно положение .. ама да ти кажа ... чат пат се появява от някъде домашно, не е лошо, ама и то много държи да му се невиди .. кои зане сигурно вече няма и закваска като хората.
|
| Вто Фев 19, 2008 10:09 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ами аз гледах че сега хитреците били променили генно бактерията. Вкисва до едно ниво и после измира буболечаката и процеса се замразява. Т.е. ако ползваш за закваска "побългарената бактерия" ефекта ще е пак същия...
Честно казано незнам дали някъде все още се ползва от старата бактерия. Едно време имаше по био-аптеките, можеше да си купи човек... ама сега дали има.... Представяш ли си какъв резил ще да е да сме затрили тотално оная бактерия и да са останали само "киборгите". Ей затова трябва да хвърчат глави, майната му на БТК-то.
|
| Вто Фев 19, 2008 10:15 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Разсъждаваш като пълен егоист... Пуснали ти два номера и не ти пука че държавата губи милиарди за твойте два номера. Отиди на сайта на БТК и изтегли финансовия им отчет, виж че от стотици милиони печалба които отиваха в бюджета и още толкова данъци вече за бюджета остава един гол... После отиди на сайта на БНБ и виж какво пише в справката за външния дълг:
35% от външния ни дълг е от подобни "преки инвестиции" още толкова са резултат от действията им. Общо почти 70% или 18 млрд евро сме обути да изплащаме.
Да, държавата ни беше некадърна и подобни предприятия се управляваха зле... Но сега да ви е яко дупето, щото вече се управляват добре и изкарват добри пари, само че в буквалния смисъл ги изкарват и ще ги изкарват извън държавата.
Честито на всички! Външният ни дълг минава 100% от брутния вътрешен продукт. В същото време икономиката ни е в такова положение че за една година сме на червено с над 9 милиарда. Как може да има толкова идиоти в една държава, да им го набутват отзад и те да се кефят...
|
| Вто Фев 19, 2008 10:56 am |
|
 |
|
Цецо
|
Разсъждавам акто практичен човек. Преди плащах някакви такси и получавах един гол.... Сега плащам малко по големи такси и получавам комуникация. Това е. Това е БТК - в абривиетурата и никъде не виждам нещо от типа на самарянска организация или дарителска организация. Работата и е да прави комуникация. На собственика и работата му е да ми осигурява добра комуникация и да ми взима парите за това. Хич не ми пука кой ще е собственика - исландеца и Бойковата невеста или държавата. Аз искам срещу парите са да получавам добре работеща стока. Това е. След като държавата не може да ми осигури - да я вземе този който може.
Ето ти сам съзнаваш че държавата е лош стопанин. Да някъде в Финландия или Швеция тя може и да е добър стопанин. Но тук сме в БГ и тук НИКОГА държавата не може да е добър стопанин, защото държавата е съставена от .... българи. Сигурно много малко хора си спомнят че по Костово време за БТК даваха 1 млрд. Но той се заинати и нея даде. Цената и падаше оттогава и щеше да продължи да пада, защото НАШАТА ДЪРЖАВА е КАЛПАВ СТОПАНИН и ОСВЕН ДА СЪСИПВА ДРУГО НЕ МОЖЕ. Справка Българтъпак - сега ще го харижат за 1 млн. зорлем ако имат късмет. ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА В БГ Е ЛОШ СТОПАНИН. И ако го бяха дали преди 5 години щеше да е на 100 пъти по висока цена.
Всички цвилят как исландеца и бойковата жена купили БТК за 200млн. и го шитнали после за 1 млрд. Ама никой не се замисля защо тоя дето сега даде 1 млрд. не дойде преди 5 години да ги даде. А кажете - защо? Явно в БТК се е случило нещо положително на корпоративно ниво след като оценката и се е качил 5 пъти. Да сега друг взима печалбата от това. Нямам нищо против това да беше държавата ни. То от 89г. досега аз се убедих че нашата държава това не го може. Да сега "лъсна" реалната цена на БТК. Но това е реалната цена когато тя не е държавна. Реалната и цена когато беше държавна беше 200 млн. Пазара е адски просто и логично нещо - цената е толкоз колкото е платил купувача, а не толкоз колкото му се е щяло на продавача.
Дай ми пример за едно пазарно ориентирано предприятие в БГ което по времето на държавното си управление да се е развивало переспективно за дългосрочен период от време. Всичките вървят бавно но сигурно надолу. Да може през това време те да осигуряват някакъв социален буфер (ниски цени, заетост на излишни хора), но това в крайна сметка не може да продължи вечно. За да съществува един бизнес той трябва да е ефективен. Социалната дейност намеси ли се в бизнеса - отпиши ги и двете. Няма проблем бизнеса да се върти от държавата. Но той трябва да продължава да е ефективен за да има полза от него. А в БГ държавния бизнес служи за социални функции + хранилка за безброй паразити.
Човек вземи се в ръце. Още малко ще грабнеш байрака и пушката и ще почнеш да гониш империалистите от нашите земи  Не мога да разбера какво искаш? Да допускаме инвеститори само срещу подпис че ще си даряват печалбата в полза на БГ? Или да национализираме всичко?
P.S. Счетовдните отчети... не ги приемай за достоверна информация. Те са това което искат да типокажат, а не това което ти искаш да видиш. И на първокурсник в икономическия е ясно че последните 2-3 години преди приватизацията, печалбата е надута за да се качи цената. А пък след приватизацията печалбата е занижена за да се спести корпоративното облагане. От как се взе решение да я делистват от БФБ, предполагам че съвсем ще клекне декларираната печалба. Нормални корпоративни практики. То и затова държавата с такава охота намалява данъците в това перо - там кяра е минимален.
Последна промяна Цецо на Вто Фев 19, 2008 11:46 am, променена общо 1 път
|
| Вто Фев 19, 2008 11:23 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@Цецо,
Аз не съм почнал още с квалификациите, ама трябва....
Не видях обаче нищо да отговориш по същество на поста ми.
|
| Вто Фев 19, 2008 12:18 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Тц, нямам намерение да ти отговарям  Нямам доводи с който да споря с теб. Печелиш
Всъщност мисля да прекратя по темата. Толкоз време загубих да споря за глупости, че сега пак ще трябва да кисна над бюрото до никое време. Ама като няма акъл да мисля, ще копам с мотиката.
|
| Вто Фев 19, 2008 12:30 pm |
|
|