|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 8:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
 Re: Работа в Apple?!
Абе не знам какъв фън търси синковеца, но и най-фън местата там са като скучно родопско сешце в сравнение с европа. То точно за фън аз мисля европа е мястото, но явно системата си върши работата. Що не го пратиш за седмица две до Лондон, е верно по немско не е точно така ама... 
|
| Чет Фев 12, 2015 10:54 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И като се научи на "Gleichspannungszwischenkreisumrichter" кой ще му превежда после? Бъзикам се, но май и в немско не ги съсипват от учене. На жената племенника е ел-инджинер там, сравнително скоро завърши в БГ и държа някакви приравнителни, най-вече по немски. Като почна работа само за 2-3 години стана шеф на доста по-опитни немци именно заради добрите си познания.
|
| Чет Фев 12, 2015 11:19 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Типично развитие на тема в mcu-bg . Почна се с интервюто на Груби при ябълките, мина през разходи, сега юнита, след месец сигурно ще е на политическата обстановка в Конго Как да не е е фън това?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Фев 12, 2015 11:54 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Стига си рИвал не виждаш ли, че темата е в общи приказки  . Я кажи как е при вас - нещо чета все лоши ранботи по новините. Безработицата се вдигала, икономиката закъсвала и т.н. Вярно ли е или просто преувеличават журналята та да ни показват, че и по-зле от нас има  ?
|
| Чет Фев 12, 2015 2:55 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Вярно е. Не знам какво ви разправят но сигурно има голяма доза истина. Аз от години предвиждах че ще стане така, ама кой да ме слуша Икономика не се гради с фризьорки, рентиери, дърводелци и банкови аналисти (каквото и да значи това). Трябват продукти, и по специално такива свързани с автоиндустрията. Факт е че няма в света силна икономически държава, която да не произвежда собствени коли. Обратното също е вярно - тия които не правят са бананови републики общо казано. А тъпите политици точно това допуснаха - сринаха цялата авто индустрия, от четири големи фирми не остана ни една и всичките хиляди малки фирмички които бяха по веригата също се катурнаха.
|
| Чет Фев 12, 2015 6:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Като съм слушал преди разни пишман инвеститори в недвижими имоти там при вас и все казваха "В Австралия е различно и не може да има балон, както беше в щатите" и много се кефих като им отговаряха "Да, различно е при вас - имате кенгура"  . Проблема е, че много разчитахте на китайците - и рудата да купуват и къщите и никой не вярваше, че Китай няма да расте безкрайно и сега като се забави икономиката им и свършиха парите и в минната индустрия и в недвижимите имоти, отделно вашия долар като взе да пада и банката ви смъкна лихвите и кери трейда с валута също секна. Демек изтичат капитали под всякаква форма от Австралия и както викаш след като сте разбили и производствата вече няма какво да компенсира. Дано да не станат нещата много по-зле, макар че хич не ми се вярва, защото китайците ги пиши вече бегали.
|
| Чет Фев 12, 2015 10:18 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
каква индустрия, какви 5 лева. Светът гледа "50 Shades of Gray" и Свети Валентин приближава. Продажбите в магазините за възрастни се вдигат - белезници, бичове, маски, вазелин, виагра. Ей това беше по новините, пък и май баш си е така. А в хотела едни невинни "старци" обсъждаха някаква още по-невинна златна или каквото е там концесия - просто говореха много отчетливо и ги чух - единия се занимава със земя, фондове, инвеститори, а този до него машини, геология, логистика. И така. А аз съм тръгнал да се занимавам с разни "интересни неща" при ябълките... щото аутомотива тука се изразява в кликане по таблици, безкрайни срещи, избор в каталозите на поддоставчиците, е и мерене и каране до изнемога, AUTOSAR, functional safety ISO20262 и незнам какво още. честно казано радвам се, че още не съм влязъл нито при колите, нито при камионите. Но ако огладнея достатъчно може и дотам да се стигне. Иначе утре отивам да покажа как се бондират чипове на едни юнаци които работят от 60GHz нагоре, може да мина и през THz лаборатория да ги питам колко им струва часа и каква техника имат. Да се оплача и аз де, и да разводня темата още малко 
|
| Чет Фев 12, 2015 10:25 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Бонго, шефът взема ли по-голяма заплата от подчинените си, "оригинални" немци?
Нбабане, там сте цял континент..... И Китай да изчезне - няма начин да не се оправите бързо.
|
| Чет Фев 12, 2015 10:28 pm |
|
 |
|
stefan63
|
да помогнем някак ? 
|
| Чет Фев 12, 2015 10:36 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Бе аз не съм на 'континента' вече. Взех си малко почивка засега пък ккато стана на по-голяма цифра години тогава ще пенсиониране ще го мисля... 
|
| Чет Фев 12, 2015 10:59 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
колко кандидата е имало за длъжността |  |  |  | Grubi написа: каква индустрия, какви 5 лева. Светът гледа "50 Shades of Gray" и Свети Валентин приближава. Продажбите в магазините за възрастни се вдигат - белезници, бичове, маски, вазелин, виагра. Ей това беше по новините, пък и май баш си е така. А в хотела едни невинни "старци" обсъждаха някаква още по-невинна златна или каквото е там концесия - просто говореха много отчетливо и ги чух - единия се занимава със земя, фондове, инвеститори, а този до него машини, геология, логистика. И така. А аз съм тръгнал да се занимавам с разни "интересни неща" при ябълките... щото аутомотива тука се изразява в кликане по таблици, безкрайни срещи, избор в каталозите на поддоставчиците, е и мерене и каране до изнемога, AUTOSAR, functional safety ISO20262 и незнам какво още. честно казано радвам се, че още не съм влязъл нито при колите, нито при камионите. Но ако огладнея достатъчно може и дотам да се стигне. Иначе утре отивам да покажа как се бондират чипове на едни юнаци които работят от 60GHz нагоре, може да мина и през THz лаборатория да ги питам колко им струва часа и каква техника имат. Да се оплача и аз де, и да разводня темата още малко  |  |  |  |  |
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 3w_EWgGQuk
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пет Фев 13, 2015 10:41 am |
|
 |
|
ценков
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 7:49 pm Мнения: 581 Местоположение: Пловдив
|
България е в такъв тъмен тунел в който и светлината на идващия влак изглежда спасяваща.
|
| Пет Фев 13, 2015 7:09 pm |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
Спокойно! Светлините не идват,а се отдалечават ,защото влака вече ни е прегазил. Сега гледаме една друга светлина, от един по-добър свят.
|
| Съб Фев 14, 2015 2:23 am |
|
 |
|
Quadro
Ранг: Новодошъл
|
Grubi, да не почваш да работиш по колата на Apple http://www.macrumors.com/2015/02/13/app ... ctric-car/Че нещо се чува са се засилили да правят конкурент на Тесла откакто започнаха да им крадят кадрите 
|
| Съб Фев 14, 2015 2:58 am |
|
 |
|
bobihot
|
|
| Съб Фев 14, 2015 8:12 am |
|