Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Реконструктор написа:
Нормално е 100 приборна, което си е баш 90 физическа.

Рек, това засичал ли си го? Защото съм сравнявал по гпс - поддържам 120 (на място, което го позволява без опасности) и гпс дава същото. Ще трябва да закача един гпс към таблета и да пробвам пак от 30 до 160...

Чет Окт 25, 2018 6:40 pm
Профил
Аватар

Всички автомобили имат някаква разлика. Обикновено не е линейна - с увеличаване на скоростта, разликата нараства.
Зависи и с какви гуми е автомобила - с размер препоръчван от производителя или с по-голяма / по-малка обиколка.

Чет Окт 25, 2018 7:05 pm
Профил
Аватар

Ъъъ, в по-горният си пост казах за моментна скорост, средната е според зависи.
И като ви слуша човек - аха да ви повярва. До наше село има един много крив участък с ограничение 80. Аз го знам наизуст и го минавам със 100 и реално това е разумният максимум. Интересно защо само "чужди" номера правят "фиуу" покрай мен докато ме изпреварват. Без разрешение и видимост.
А пък аз ако не знам пътя и той е крив си харесвам подходящ местен и карам след него (без да му дишам във врата). Досега не съм съжалявал.
А хубавият път си е хубав път - там е друго, освен ако няма "крави".

ПС Размерът на гумите дори не ща да го коментирам.

ПС2 за въпросният крив участък: едно време, в началото на мутренските времена, се прибирам от село с дъртия москвич и едно лъскаво возило ме изпревари точно където не трябва и както не трябва. Нали бях млад и буен - лепнах му се за гза. На следващият най-крив участък пуснах ляв мигач. Оня подлудя, отцепи, но до градо пак го настигнах и после го оставих, че нямах пари за глоби. :)

Последна промяна bongo_x2 на Чет Окт 25, 2018 7:49 pm, променена общо 1 път

Чет Окт 25, 2018 7:16 pm
Профил
Аватар

Скоростта на километража нарочно е направена по висока. Поне на VAG е така, гледал съм с компютъра, по кана върви скорост почти идентична с тази по ГПС, докато на километража тенденциозно изписва повече. Около 100км/ч, разликата е около 8-10км, докато при 200, отива над 15 км/ч.

Чет Окт 25, 2018 7:38 pm
Профил ICQ

bongo_x2 написа:
Карайте си с 80 - а дано, ама... Аз на дълъг път гледам да е около 120 и поне на хубав път го постигам, че и отгоре.
И не съм джигит, напротив - от най-разумните съм.
В 21-ви век сме!

Бонго, кой закон на физиката са променили тоя век? Явно нещо съм пропуснал...

https://dnes.dir.bg/intsidenti/mlad-sho ... -120-km-ch

Чет Окт 25, 2018 7:38 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Всички автомобили имат някаква разлика. Обикновено не е линейна - с увеличаване на скоростта, разликата нараства.
Зависи и с какви гуми е автомобила - с размер препоръчван от производителя или с по-голяма / по-малка обиколка.

Точно така е и при мен. Гумите са по таблицата на шоф. врата. На 40 няма разлика, след 120 разликата е 12 км/ч. При 100 идва таман към 10. То е и малко афиф, щото дискретизацията на GPS-а на мултимедията е през 4 км/ч. Най-истинско би било с интегратор на акселерометъра на телефона, едно от милионите неща, дето мисля да направя, ако не ме мързи. :) Не знам защо няма още такъв апп, или поне аз не мога да намеря. Прилагам и снимка. :)

Изображение

Чет Окт 25, 2018 7:42 pm
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
Реконструктор написа:
Нормално е 100 приборна, което си е баш 90 физическа.

Рек, това засичал ли си го? Защото съм сравнявал по гпс - поддържам 120 (на място, което го позволява без опасности) и гпс дава същото. Ще трябва да закача един гпс към таблета и да пробвам пак от 30 до 160...

Считай се за страшен късметлия. :) Тая разлика дето я вкарват (за да лъжат за разхода, да не си помислите друго), ме вбесява. Едно от нещата дето мисля е как да вкарам някакъв signal conditioner за да ми показва истинска скорост на прибора.
Ако не е тайна - каква е колата?

Чет Окт 25, 2018 7:45 pm
Профил
Аватар

sthx написа:
....... Бонго, кой закон на физиката са променили тоя век? Явно нещо съм пропуснал...

Да речем същият, позволил на компютрите да станат хиляди пъти по-бързи.
А аз говоря за промяна от 90 на 120 и само където е възможно.

Чет Окт 25, 2018 8:07 pm
Профил
Аватар

Не помня, а не ми се рови в схеми, как беше на импрезите - сдъвкани данни за скоростта идват от блока за ABS или имаше отделен сигнал от скоростната кутия. Ако е второто, четеш данни, коригираш, пренаписваш и генерираш новите. Вероятно е второто, защото преди доста време демонтирах от някаква май английска импрезка, "кутийка" която правеше мили в километри или обратно. Това на автомобил без CAN.
В еепрома на таблото имаше разни интересни константи определящи работата на прибори и сигнали (лампи). Като че ли имаше и такава за километража но съм се занимавал с това преди доста време и спомените яко са изветрели. :lol:

Чет Окт 25, 2018 8:22 pm
Профил
Аватар

Да на VAG има адаптация на инструменталния клъстер и на скорост и на разстояние, че даже и на консумацията на гориво... Вероятно всички марки имат де, просто на VAG, много от нещата са известни за просролюдието.

Чет Окт 25, 2018 8:53 pm
Профил ICQ

На Корса Б също съм забелязвал да има разлика между километраж и GPS. На Пежо - каквото показва таблото, това показва и GPS-а.. е, не съм тествал от ниска до висока скорост, но 2 пъти съм заглеждал и 2та пъти беше същото +-1-2км/ч. А относно харча.. аз не си гледам километража а оборотомера за него :) Под 2500 оборота съм в "икономична зона".

Чет Окт 25, 2018 9:19 pm
Профил

Това Пежо дизел нали?

Чет Окт 25, 2018 10:51 pm
Профил
Има си прозаични причини за корекциите от електрониката в таблото - суровите сигнали са не-линейни, а стъпковите мотори са строго линейни гъдинки. А и други причини . В една моя джаджа когато се движиш с 200 и ти показва 200 , ако вземеш на жицата сигнала ще ти каже че се движиш с 25000 км/ч :D

Чет Окт 25, 2018 11:28 pm
Аватар

На таблата които съм виждал, двигателите задвижващи стрелките не са стъпкови...

Чет Окт 25, 2018 11:43 pm
Профил

Desert Leo написа:
Защото съм сравнявал по гпс - поддържам 120 (на място, което го позволява без опасности) и гпс дава същото. Ще трябва да закача един гпс към таблета и да пробвам пак от 30 до 160...

Тая кола определено не е такси :D Преди години едно такси Деу Тико ме вози в града със 110км/ч. Тогава нямах представа за чалъма с малките гуми и се учудих колко върви :roll:
На мойта е 94-95GPS - 100километраж
Иначе при 120 км/ч енергията е 1.77 пъти по голяма от тази при 90. Как точно се отразява на спирачния път не зная, но май може да е и по - голямо отношението в дължината.

Пет Окт 26, 2018 1:02 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603 ... 1080  Следваща