Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
ToHu написа:
Не знам защо си мислиш че зад всяко такова нещо има рушвети, подкупи, лобиране ... Има фамилии които могат да прокарат закон без да дават и стотинка, просто защото са тези фамилии

значи няма лобиране, ама има фамилии които могат да лобират? :D
ToHu написа:
я си представи какво ще стане ако Амазон вземе та плати 5 млрд данък, печалбицата им от 11 млрд ще се стопи на 6, съответно това което се разпределя към акционерите ще се стопи доста

много хубава сметка си направил, сама по себе си обясняваща и рушветите, и подкупите, и лобирането
с толкова милиарди устава се съобразява с теб, не ти с устава
както казах преди - всичко се прави от алчност, алчни управници, готови на всичко да угодят на алчни директори готови на всичко за да угодят на алчни инвеститори
печалбицата щяла да се стопи... ами никой не ги е карал на сила да инвестират

Съб Мар 30, 2019 2:55 am
Профил
Аватар

nik написа:
супер-мега-гига смешен е този дето казва "аз не чета вашите фалшиви сайтове, имам си достоверни източници" ама не може да ги назове тия достоверни източници :D

Я ми цитирай къде съм го казал това или пак само дрънкаш общи приказки щото друго няма какво да кажеш. Амазон били платили да имат ниски данъци. И другите кво - балами ли са Ааа, забравих - всички са платили да имат ниски данъци и всички политици са взели пари. И е така във всички държави и това е ясно само на развалената латерна Ник и всички други хора са или овце или коне с капаци. Никой не бил карал инвеститорите да инвестират - ами инвестирай и ти бе отворко, кой те е спрял. Ооо забравихме - и ти си имал възможност да купиш чиновник, но понеже си най-честния на света си се спрял сам навреме.

Съб Мар 30, 2019 3:56 am
Профил

Ник, нещо не ти разбирам логиката, бизнеса не е длъжен да храни държавата, нито народа, той храни себе си, всичко останало е функция от първото. В тази връзка за бизнеса най-добре е да има нулеви данъци и робство, така че да му работят без пари .. е то пак не е без пари ама това е друга сметка. Да обаче за съжаление има държави, по една или друга причина, и бизнеса се събразява с тях. За съжаление няма вече и робство, бизнеса се съобразява с това. Негова основна задача е да минимизира данъците си.
Законите са еднакви за всички, дали съм аз или амазон, няма никакво значение, дори да ти каза аз много по-лесно бих нарушил закона, защото публична тайна е че IRS в щатите са със супер висок недостиг на кадри. Малките с епроверяват на съвсем случаен принцип, и има голям процент които са в издънка, обикновено неволна, но никога е ги хващат. За сметка на това големите са публични и пред очите на всички, и повярвай не си само ти който смята че там нещата не са им чисти, точно за това, в големите фирми всичко е изрядно, защото са в полезрението на IRS. Съвременните методи за анализ на информация, особенно от служби като IRS, позволяват доста бързо и ефикасно да се обработват данни стига да има кой да го прави. И повярвай, в двуполюсна политическа система, където рядко някой се задържа за повече от 2 мандата на власт, никой не може да си позволи лукса да е в издънка, никой голям. Ако силния на момента е от твоите, този утре няма да е. И само между другото, там нещата не са като в БГ, днес да си с едните, утре с другите, винаги да си със силните, щото това ще мине веднъж или два пъти, но в дългосрочен план ще останеш с кур в гъза, щото и едните и другите ще вадят дивиденти от теб, т.е. ще си им спаринг партньор всеки път когато някой трябва да го отнесе.
Точно поради това, принципа който е в БГ да крадем колкото може щото после няма да има, не върви. Дали се лобира, естествено че се лобира, и това е видно за всички. Има и кебапчета, в случая пилешки кълки, и концерти и какво ли не, схемите не са по-различни от тези в Бг на предизборна агитация.Но това не е незаконно, всичко става според законите.
На мен не м е ясно какво не ти харесва, това че има законни даващи данъчни облекчения, да но това са закони за всички, и всички се възползват от тях, това лошо ли е ? Печалбата била куха, как ще е куха, печалбата си е толкова колкото си е, 11 млрд са все толкова, дали ще им платят 0% данъци или 99% тя все си е 11 млрд, т.е. не е никак куха. като има ниски данъци това стимулира инвестициите, и точно това става. За теб това е раздуване на икономиката, за мен това е нещо естествено което всяко правителство трябва да се стреми да прави. И в БГ като има 10% данък това лошо ли е? Някой е лобирал за да има 10%, някоя голяма компания е платила подкуп за това ? Кажи че е така и просто ще ме разсмееш, просто защото имаше 1001 начина да не плащаш данъци и точно това се правеше, и в България ставаше съвсем незаконно със измамни схеми. Сега никой не иска да укрива печалби, защо да го прави, при 10% е безсмислено, да ги скриеш струва повече, особено след това ако трябва и да не те хванат.
не знам дали са ти ясни данъчните принципи, кое точно се облага с данък, кое се приема за разход, кое може да намали данъците, изглежда че не си, защото иначе изобщо нямаше да повдигаш подобен въпрос. Ак оискаш ето прочети доста просто е обяснено : http://accounting-financial-tax.com/200 ... oser-look/
Обърни внимание на следните неща които се вадят: Interest, Depreciation, има и обеснение, а има и едно Other, ама за него трябва доста повечко линкове щото има много варианти за Other.
Та както можеш да се сетиш, тези инвестиции от 150 млрд не само имат depreciation, ами са правени и със заеми, което заеми имат interest .... но в линка който ти дадох го има балнас шийта им, той обяснява всичко.
Та не разбирам срещу какво си недоволен, по този начин се пресмята данъчната основа в цял свят ,не само в САЩ, може да има малки разлики в срока на обезценка и методиката на обезценка, както и в допълнителните допустими разходи, но ако прегледаш баланс шийтовете ще видиш от къде идва основното намаляване на данъчната основа.
като цяло счетоводството и данъчната система е почти еднаква навсякъде по света, разликите по скоро не са в принципите а в реализацията им. Ето например : VFL reported a profit of 3.5 billion Euro over that time, but paid only 1.7 million Euro in tax, equivalent to a rate of 0.05 percent.
И то съвсем легално ....

Съб Мар 30, 2019 6:15 am
Профил
Аватар

Като подхванахте темата, я си кажете мнението колко още според вас Европа ще позволи на България да има 10% данък върху приходите и да осигурява на минимална работна заплата и какви ще са последствията когато това се промени. Положителни и негативни

Съб Мар 30, 2019 9:50 am
Профил WWW

За данъка колкото,искаме толкова, Европа не може да ни принуди, а реално големите вериги имат интерес от това, доколкото сме и малка страна, не можем да дръпнем нещо сериозно не сме заплаха за никого, а и не сме единствените, Унгария е с по-нисък, Румъния е с 15% има и с други със сравнително нисък.
Как ще се отрази ако се вдигне, приходите в бюджета рязко ще спаднат, схеми да искаш, резултата ще е негативен.
А за осигуряването на минимална не знам какво визираш, първо има прагове, и второ масово хората се осигуряват на реални, дори и в малките градове. Почти няма сериозен бизнес който да осигурява на нещо различно от това което плаща, то е и невъзможно,за сериозните бизнеси. След като данъка е нисък, фирмите декларират всички приходи, и става много трудно да намират пари за недекларирани заплати, дори и в бизнеси в които се работи основно в кеш. Та ниският данък има и този ефект. Вдигнат ли го, ще започне да се източва печалба под една или друга форма, и ще се появят сиви заплати, първо защото ще има сиви пари, и второ защото работодателя няма да е ОК да си вдигне разхода за работника с 50%.

Съб Мар 30, 2019 10:03 am
Профил
Аватар

Направи ми впечатление вече втора фирма осигурява на базова заплата, а бонусите са 200% от тази. Явно има някакви врътки с тези бонуси.

Съб Мар 30, 2019 10:16 am
Профил WWW

Dimitar написа:
Я ми цитирай къде съм го казал това или пак само дрънкаш общи приказки

да бе, понеже ти не даваш поводи за съмнения за тва си дрънкам общи приказки, ей така без причина :D

Dimitar написа:
ПП. Преди година някъде си бях помислил че руската пропаганда в БГ е понамаляла и хората са почнали да се иформират от правилните източници.

nik написа:
та кои казваш са правилните източници?

и така още чакаме да ни светнеш от къде да се информираме "правилно" :D
няколко пъти питам вече все без отговор остава....

Съб Мар 30, 2019 1:04 pm
Профил

тони, нека изравним гледните точки - ти смяташ че няма робство, и не е джунгла
аз смятам че все още сме в джунгла и в робство, просто вече не е в явен вид, но това не значи че го няма
казваш че било за всички, хайде да видим дали е за всички - амазон преди избягваше таксите с регистрация в люксембург - като данъците там се определят на договорка, акулите отиват и си договарят собствен процент, за гугъл бях чул нещо от рода на 2-3%, та питам те щом е еднакво за всички, колко малки фирмички могат да си позволят фирмен клон в люксембург и специално отношение от властите за 3% данък?
всичко е законно, няма никакви съмнения, просто е само за най големите
сега в момента как точно избягват данъците не съм задълбавал, но ето бърза справка: New Jersey, for example, is offering $7 billion in tax breaks if Amazon builds its new campus somewhere around Newark........ и накрая в заключение - A lot of big companies find ways to pay as little tax as possible.
големите компании... т.е. далаверата не е за всички, може да му казват "укриване на данъци" но дефакто не е укриване, а са оставени законови вратички само за точно определени хора
айде амазон и гугъл само не плащат данъци, ама не разбрах защо субсидират петролни компании? не спестени данъци, а направо пари им дават? милиарди? защо? малки ли им бяха печалбите при над 100 долара за барел че точно тогава са ги субсидирали?

Съб Мар 30, 2019 1:41 pm
Профил

HCL написа:
Направи ми впечатление вече втора фирма осигурява на базова заплата, а бонусите са 200% от тази. Явно има някакви врътки с тези бонуси.

Като тръгнеш да напускаш, ще ти платят базовата заплата и тогава ще разбереш врътката с бонусите.

Съб Мар 30, 2019 1:56 pm
Профил

заради осигуровките.... при един и същ разход за фирмата заплатата изглежда по-голяма щото плащат осигуровки само на базовата заплата, бонусите ги изписват по разни начини за да не плащат осигуровки
не съм сигурен дали не започнаха да го правят след някакви промени половината от осигуровките да се плащат от работодателя... или се бъркам, не съм сигурен

Съб Мар 30, 2019 2:15 pm
Профил

nik написа:
... т.е. далаверата не е за всички, може да му казват "укриване на данъци" но дефакто не е укриване, а са оставени законови вратички само за точно определени хора

Законите във всяка страна се гласуват от богатите и е много наивно да се смята, че те разбираш ли ще гласуват закон в техен ущърб. Всичко е витиевато усукано за да не може средностатистическият баламурник да осъзнае този факт и да си мисли, че всичко е честно и справедливо. Не, не е, никога не е било и никога няма да бъде - докато хората са различни и едни са по умни или по силни от други винаги ще има експолатация под една или друга форма над по глупавите и слабите. Такава ни е човешката природа и точно това и е хубавото т.е. точно това, че сме различни а не еднакви е развило цивилизации, наука, технологии. Във времето многократно се е доказало, че най стабилна във времето е йерархичната организация (за пример: военни, религии) и всякакви опити за друга са се проваляли с гръм и трясък - няма демокрация просъществувала повече от няколкостотин години и винаги краят и е бил ужасен за тези в нея. И най смешното е как се лесно се залъгват хората да вярват точно в обратното, че има равноправие и справедливост тайничко надявайки се, че по този начин ще получат нещо в повече наготово отколкото са си изработили, спечелели или извоювали сами.

Съб Мар 30, 2019 2:47 pm
Профил
Аватар

Отворко, пак дрънкаш общи приказки на кило - той не знаел как точно било, но било така, както го казва той. Ти въобще като пишеш четеш ли го после. И какво ми цитираш какво съм казал за руската пропаганда, когато говорим за данъци в щатите и ти пускаш линкове към вестници в Англия и Америка и аз нищо не съм казал за източниците, а само за драскачите в тях, дето са на твоя акъл. Казах ти го вече - колко данъци плаща/не плаща Амазон е публичен факт, който няма нищо общо с твоите източници. Проблема е че и ти и твоите източници си нямате идея какво коментирате и си вадите заключенията от задниците. Имало било робство и джунгла и само големите били имали незнам си какво. Ти си болен бе - отиди на лекар, докато е време или и те всичките са мошеници и само крадат пари.

Съб Мар 30, 2019 2:47 pm
Профил

митак, винаги ли така изтрещяваш като ти напомнят какви глупости си дрънкал :D
пак много приказваш и нищо не казваш, ще кажеш ли най накрая кои са правилните източници да не тънем в заблуда :D ама посочи ми конкретен "правилен" източник, моля :D

palavrov написа:
Законите във всяка страна се гласуват от богатите и е много наивно да се смята, че те разбираш ли ще гласуват закон в техен ущърб. Всичко е витиевато усукано за да не може средностатистическият баламурник да осъзнае този факт и да си мисли, че всичко е честно и справедливо........И най смешното е как се лесно се залъгват хората да вярват точно в обратното, че има равноправие и справедливост.....

ем... и аз туй им казвам ама не вярват и тва си е... мислят си че хамериката големата работа и там няма такива неща...
и най срамното е че единия живее там колко години и още не знае...

Съб Мар 30, 2019 3:16 pm
Профил
Аватар

Кво се хилиш и бягаш по тъча всеки път като се усетиш че дрънкаш глупости. Тук за източници ли говорим сега или за данъци. Пак те питам - що намеси руската пропаганда в разговорите за данъците? Аз да те питам ли тук нещо имаш ли да кажеш за Тръмп, след като го оправдаха. Гледам след доклада на разследващите си по-нисък и от тревата по въпроса с Тръмп
Иначе най-правилния източник за теб да се информираш е Работническо дело - ама съм почти сигурен, че вече си абониран за него.

Съб Мар 30, 2019 3:26 pm
Профил

пак не каза кои са правилните източници :D
за тръмп чакам да видим какво ще излезе, щото се оказа че крият доклада, за пред медиите излизат с някакво кратко резюме в което точно като теб говорят без нищо да казват, ама щом крият явно има и неща които не са за казване...
аз от самото начало имах съмнения дали е истина или не, но никога не съм имал съмнения че му е чиста работата за всичко, ако не е едно ще е друго, ама айде да не се отклоняваме от темата за правилните източници, ще посочиш ли кой е правилния източник без драскачи на глупости :D

Съб Мар 30, 2019 3:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584 ... 1197  Следваща