|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 12:08 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
добър, лош, техен си е да се оправят, аз не бих живял там, но с наличния петрол те щяха да си живеят още 100 години в комунизъм, разхищение, трошене и както искаш го наречи, техен си е петрола, аз не ти казвам за какво да си харчиш парите нали? но както виждаш след намесата на щатите 30% вече се губи като цифра на фона на сегашните 2,295,981% in February 2019
|
| Сря Мар 27, 2019 2:24 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
форума май загина и рек възстанови от бекъпа ...
|
| Чет Мар 28, 2019 3:24 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
По скоро брутално затри няколко часа излишни приказки  Това тука да не е демокрация, я ....
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Мар 28, 2019 11:21 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Реално нищо не съм правил.  Разглеждам версията форума да е придобил самосъзнание, да е изпаднал в ужас и да се е самопречистил. 
|
| Чет Мар 28, 2019 2:27 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
Ставало е нещо. Липсват мнения, а на два компютъра кукутата за тоя сайт се бяха разбъзикали, та се наложи да се логвам отново. Само на тоя сайт...
|
| Чет Мар 28, 2019 3:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
е стана, няколко часа псуваше на тема SQL грешки... Може и да са ни сбъркали с имотния регистър, щото тия дни предупреждават че щял да се чупи заради някакви си апартаменти 
|
| Чет Мар 28, 2019 4:06 pm |
|
 |
|
syscop
|
https://money.bg/business/boeing-polzva ... ign=footer - не може да е истина. Такива неща не се случват в цивилизования свят 
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Мар 29, 2019 1:45 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не знам кое е толкова странното, първо щата Вашингтон не е федералното правителство. И после това не е субсидия а преимущество, много популярно в САЩ където има голяма разлика между отделните щати, и ако щата иска да задържи голям инвеститор и работодател трябва да даде нещо, иначе ще избягат я в Невада, я в Ню Мексико или Аризона. Това е европейска простотия, ако искаме да привлечем някого в БГ можем да му дадем не повече от 30 млн като облекчения, и как с тия стотинки ще дръпнеш завод за 1 млрд? Това е малоумщина, естествено с цел.
|
| Пет Мар 29, 2019 4:43 pm |
|
 |
|
nik
|
пазарна икономика ама друг път  комунизъм настъпва с пълна сила 
|
| Пет Мар 29, 2019 5:02 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Точно това не е комунизъм Ник, и това не са държавни. Това създава директна заетост и то каквато иначе не може да се създаде. Не съм привърженик на никакви субсидии но и на никакви данъци. Доколкото е абсурдно да се говори за абсолютно свободни пазари, където произвеждал и имаш сами директни разходи без измислени данъци, такси, профсъюзи и др.паразити, този тип субсидии да ги наречен са едни от най-ефективните. Ето как работи, щата Вашингтон има да речем 5000 заети в тази фабрика, обаче облага бойнг с едни 500 млн. под най-различни форми. Бойнг му писва и казва, ебете се в гъза, аз се местя в Невада, и не само фабриката ами и централата, щото там ще плащам 50 млн а и заплатите са по-ниски. Какъв е избора на щата, да каже прав ти път, да изгуби тия 500 млн, да получи 5000 безработни, т.е от икономика да излязат едни 400 млн от заплати щото там са и високо платени, и отделно разходи за безработните. Или да каже, айде моля ви останете, ние ще ви опростим 400 млн данъци, при което ще им останат 100 млн,още 400 в икономиката на щата, и няма да има безработни. Това е съвсем опростено, мащабите са различни, и тук изобщо не съм споменал за допълнителните приходи от всичко около тая фабрика. В момента имам клиент в САЩ който ме агитира да връщам фабриката там, щата дава земя безвъзмездно, и без лихвен дългосрочен заем за строителство и оборудване. Има и доста други но от тях не мога да хвана нищо щото сме с малко персонал.
|
| Пет Мар 29, 2019 5:26 pm |
|
 |
|
nik
|
точно на това може да не му кажеш комунизъм, но е типично за комунизма тъй де, надпреварват се кой щат ще предложи по-комунистически преференции... даже и доста благозвучен термин си имат за това изкуствено раздуване на икономиката - race to the bottom https://en.wikipedia.org/wiki/Race_to_the_bottom
|
| Пет Мар 29, 2019 5:51 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
"Целувката на Кобрата" - Тръмпи загуби по точки за цирка.
|
| Пет Мар 29, 2019 7:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това не е раздуване, и това е точно обратното на социалните политики, т.е. на комунизма, защото намалява данъчните постъпления. Няма никакво раздуване, кое точно е раздуването, тия пари не са на държавата, те са на корпорацията. Корпорацията решава как ще ги харчи, може да реши да остане в същият щат и да ги харчи като щатски данък, може да реши да отиде в друг щат и да не ги харчи като щатски данък щото тоя друг щат има 0% данък, има и по-ниски такси за пропъртита, и по изгодни утилита и т.н. а може да реши да се премести в Мексико или в Китай. Тези пари под никаква форма не принадлежат на държавата. Не знам дали си наясно, но в САЩ има два типа данъци, федерални и щатски. От федералните никой нищо не връща освен ако не си надплатил, или има някакви много малки случаи, на мен не са ми известни, при които федералното правителство толкова да иска да задържи някого та да му даде преференции, но както казвам аз не съм чул. Щатският данък е нещо друго, той може да варира в доста широк диапазон, от 0% до 12%, отделно има купища такси свързани с имота и с какво ли не. Тези такси също варират в много големи диапазони, и там дори не между щати ами между каунтита. Та това за което става дума, и което в Европа явно е силно неразбрано е това, че щата, който сам по себе си е един вид корпорация, не законово но реално си е точно такова, трябва да съумее да задържи този инвеститор при себе си, за да не остане без парички. Управлението на щата може да взема всякакви решения за да си запълни бюджета, и за тях много по-важно е да има голям завод, от колкото да вземе някакви данъци, още повече пред алтернативата да не вземе нищо. Така е защото има щати които са с нулеви данъци, и сравнително ниски пропърти такси, и не е изобщо необичайно големи корпорации да си местят не само производствата ами и централите с цел данъчни облекчения. Това е нещо което можеше да стане и в Европа ако не беше толкова корумпирана. Я ми кажи, защо WV, байерн и други не си преместят централите в БГ и да кажат абе да го духа Германия, в БГ имаме само 10% данък ... и да се регистрират изцяло в БГ, защото си имат други начини да си спестят данъци, защото по друг начин получават закрила от германските власти, естествено и защото БГ не им се струва толкова стабилна и надеждна. Та това е начин да се задържи прозводството и инвеститорите в щата а и в страната. От това няма ощетени, какво мрънкат социалистите в САЩ никой не го вълнува, естествено и там има мнго недоволни, ама като си вземат заплатите не казват нищо. и знаеш ли къде с анай-големите мрънкялници, в Социалистическа Република Калифорния, щото най-често фирми от тям бягат по други щати заради безумно високите данъци, такси и ненормална бюрокрация.
|
| Пет Мар 29, 2019 7:34 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Тони, твоите разсъждения нямат нищо общо в случая... Значи страните в СТО доброволно са се съгласили на някакви условия. Което ще рече, че Европа се е съгласила да не налага по-различни мита от договорените към Боинг, ако САЩ не налага мита на Еърбъс. В част от договорките влиза и да няма държавни помощи под една или друга форма. По принцип тоя сорт договори са условни, докато едната страна не реши да ги наруши, тогава другата автоматично може да отговори. В случая и от двете страни е имало нарушения. Еърбъс са взели някакъв заем с държавни гаранции, пък Боинг са имали въпросните данъчни облекчения. Дали са нарушения няма смисъл да се спори, тъй като и двете страни са си ги признали. Но са се разбрали да ги премахнат. Еърбъс спира част от производството си и се отказва от държавния заем, с което Европа си изпълнява задължението. САЩ обаче не предприемат нищо. Облекченията продължават... и сътветно ЕС повдига пак спора в съда и съответно печелят. Сега зависи от САЩ дали ще се съобразят или не. Ако не се съобразят трябва или да плащат колкото реши арбитража или да се анулират договорките за някои мита. Демек Европа ще може да налага произволни мита на Боинг и всички американски стоки от тоя бранш, както и да иска и други държави да направят подобни стъпки. Честно казано не мисля че европейците имат топки за тъговска война, но все пак ще е проблем и то не малък.
|
| Пет Мар 29, 2019 8:33 pm |
|
 |
|
nik
|
абе аз съм наясно че има и щатски и федерални данъци, ама също така съм наясно че половината от големите корпорации нямаше да станат толкова големи или въобще нямаше да съществуват ако не бяха на хранилката, тъй че изкуственото поддържане на компании само и само да има заетост си е точно раздуване и много наподобява комунизъм тъй че каквото и да си говорим щатите от 30 години вървят в обратна посока на пазарната икономика а тази корупция която виждаш по европа всичко го учат от хамериканците, каквато схема измислят там тук я копират
|
| Пет Мар 29, 2019 8:42 pm |
|
|