|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 5:54 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Сериозно ли все още има фирми в БГ които правят такива мурафети? Как някой ще те задължи да имаш сметка че и карта в определена банка за да си получиш заплатата?
|
| Чет Мар 14, 2019 3:56 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ми така работят. Ако искаш работиш за тях при тези условия, ако не искаш не работиш. Това предлагат като условия. Между другото съм доволен от ДСК.
|
| Чет Мар 14, 2019 4:04 pm |
|
 |
|
fred
|
Това пък защо? И аз съм на ДСК но не са ме карали да имам две карти. Вероятно искаш да кажеш, че едната е виртуална, тази която с която пазарувам в чужбина? Ами сам я поисках, да не пипат по голямата сметка. Освен това таксата е за разплащателната сметка която е една, не за картите, някъде около 2.40лв месечно. Но това за таксите е отделен разговор, откакто изгоря КТБ банките почнаха вече да печелят от такси, не от лихви по кредитите.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Мар 14, 2019 5:59 pm |
|
 |
|
fred
|
Много просто, собственикът. Сключва договор с определена банка и ти прехвърля там заплатата по сметка. И за да си теглиш парите от банкомат ти трябва карта. Дори не те питат към коя банка искаш да ти превеждат заплатата, към избраната от собственикът за да е лесно на счетоводството. Аз не виждам голям проблем, и без това плащам всичко възможно през ДСК Директ. Дори в магазините, напоследък и от павилиончето срещу мен си купувам бирата с карта  Заслужава си 2.40лв месечно за да не вися по опашките за ток, парно, вода, телефон и още много други неща, да не се бъркам за стотинки по магазините. Поради същата причина и когато имам да вземам някакви пари /наем и др./ искам да ми ги преведат по сметка, така пък спестявам един час до пощата и обратно. Удобство си е, особено след като клона на ДСК е на 50м от къщи.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Мар 14, 2019 6:09 pm |
|
 |
|
fred
|
Късно е чадо, вече се издъних  Еднократно, първото и последно плащане през PayPal. Стои си там да го има ако някъде искат само него, иначе съм на Виртуална VISA към ДСК. Направо блаженство, работи като часовник.
|
| Чет Мар 14, 2019 6:14 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Димитре така и не те разбрах какво намекваш... Търговския дефицит си е ясен. Платежният дефицит е друга бира, но също ясна. Да, дефицити може да има. Особено, ако един е за сметка на друг. Но все пак говорим за конвертируеми валути и колко и да е странно и рублата и юана са такива. Това ще рече, че преди да си купиш джапанки трябва първо да си купиш хартийките с които ще ги платиш. И ако тоя, който печата хартийките не се интересува от баланси се получава или инфлация или дефлация и така стимулите за тия дето търгуват с джапанките си идват на мястото. В това не виждам някаква драма, не виждам и как наличието на трета, четвърта или пета валута го променя. Ех да, някои от страните може да усложни финансовите потоци и да си промени платежния баланс, спрямо другата. Но в крайна сметка това е като във вица за зайчето, бумащината се вдига, а таковането (пардон дисбалансите) си остават.
|
| Чет Мар 14, 2019 6:29 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2664 Местоположение: София / Велико Търново
|
fred на мен таксата ми е 2.00лв.  Принципно не мисля, че тази месечна такса може да е проблем за един работещ човек. От банкомата им се тегли за 22ст. по спомен. Не мисля , че има какво да се драматизира като цяло. Пък и доколкото съм запознат са втората по сила банка в България.
|
| Чет Мар 14, 2019 7:50 pm |
|
 |
|
fred
|
И на мен са 2.00лв, сега погледнах  Разпечатката ми показа по 20ст когато си плащам битовите сметки през ДСК Директ/ток, вода, Интернет, парно и т.н./, никакви такси при тегленето през банкомат /може би защото е в клона на ДСК?/ и по 15ст за SMS. Категорично за самите карти не се плаща нищо, аз имам 3 карти към ДСК и специално съм питал защото едната фактически ми е излишна. Накратко голямо удобство, това са жълти стотинки за времето което ми спестяват. Хората са свестни, навремето едни далавераджии искаха да ги закупят /май че Пеевски/, онзи мафиот начело на КФН даваше признаци че е съгласен, тогава ръководството им обяви че колективно напускат ако това стане. Стана скандал и се отказаха.
|
| Чет Мар 14, 2019 8:39 pm |
|
 |
|
nik
|
по "белите" държави такса за теглене от банкомат НЯМА (с малки изключения когато банкомата не е от банка), такса "обслужване" рядко, трябва да е с някакви големи екстри за да сложат такса обслужване, обикновените сметки не струват НИЩО, дебитната карта е в услуга и на банката - клиента сам си оперира с парите без да ангажира клон с гише и служител обаче в БГ нали всичко минава - дай ще ги таксуваме, като оня виц за едни дето сложили такса на портала на завода докато влизат работниците...
|
| Чет Мар 14, 2019 8:48 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе не знам къде няма такса банкомат, няма такса банкомат, няма такса поддръжка .. не знам, имам от банк ъф америка, от чейс и от уелс фарго, им аи такси за поддръжка, и такси при превод, и такса при банкомат, това за банкомата не е и на трите, не помня на кои имаше. Това са дебитни карти, при кредитните обиновенно е по-дурго. Не разбирам къде обаче е порблема да ти превеждат заплатата на карта в определена банка. Тов ае нормално, обикновенно фимрите имат една основна банкова сметка, имат договор с тази банка и преференциални цени, вкл.и за слуителите си и заемите им, сега длаи с анай-добрите на пазара не е ясно. От къде фирмите да вземат пари в кеш, това означава някой да ходи да тегли, това струва пари, и като имаш применро 500к на месец заплати знаеш ли как се обработват тия пари, и клко време се плащат заплати ? По банка всичко си е чисто, може да се автоматизира и е песен. Другият вариант са чекове, пак се автоматизира, ама не и у БГ и изобщо в европа чек не е популярна дума.
|
| Чет Мар 14, 2019 9:05 pm |
|
 |
|
fred
|
Цирка е пълен. Така е като си наводниш страната с боклуци от колониите и трябва да се съобразяваш с тях защото са електорат. Вижте как само са гласували, на бас че няма да можете да разберете КАКВО всъщност искат? https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/03/14 ... kzit_pone/Великобритания ще поиска отлагане на Брекзит поне до края на юни При което още от сега се чуват гласове, че то да края на юни било недостатъчно 
|
| Чет Мар 14, 2019 11:09 pm |
|
 |
|
fred
|
Коментар от форум: 
|
| Пет Мар 15, 2019 12:01 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 |  |  |  | miro_atc написа: Димитре така и не те разбрах какво намекваш... Търговския дефицит си е ясен. Платежният дефицит е друга бира, но също ясна. Да, дефицити може да има. Особено, ако един е за сметка на друг. Но все пак говорим за конвертируеми валути и колко и да е странно и рублата и юана са такива. Това ще рече, че преди да си купиш джапанки трябва първо да си купиш хартийките с които ще ги платиш. И ако тоя, който печата хартийките не се интересува от баланси се получава или инфлация или дефлация и така стимулите за тия дето търгуват с джапанките си идват на мястото. В това не виждам някаква драма, не виждам и как наличието на трета, четвърта или пета валута го променя. Ех да, някои от страните може да усложни финансовите потоци и да си промени платежния баланс, спрямо другата. Но в крайна сметка това е като във вица за зайчето, бумащината се вдига, а таковането (пардон дисбалансите) си остават. |  |  |  |  |
Миро, нали и аз казвам точно същото, но някои хора тука твърдят че като се прави разменна търговия или пък се плаща в национални валути дисбалансите щели да изчезнат, защото причимата за тях била търгуването в долари  .
|
| Пет Мар 15, 2019 1:15 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тони, имам сметки в няколко банки (БанкЪфАмерика, Юейс и КапиталУан) и в нито една не плащам такси за тях без значение сметката с дебитна карта ли е или е кредитна. На две кредитни карти плащам по $95 годишна такса, но те имат такива яки бенефити, че обикновено още в средата на първия месец съм избил таксата. А като тегля от банкомат на БоА няма никакви такси, дебитната ми карта от КапиталУан пък няма такса при теглене от поне 35000 банкомата в щатите без значение на коя банка са, което е практически без такса. Има и дебитни карти които ти връщат таксата на до 500 транзакции без значение от кой банкомат теглиш. Обикновено дърветата са при банкомати н а ресторанти, магазини и разни други такива обирджии. Примерно в Ню Орлиънс в никой бар не се приемат карти и услужливо имат по два банкомата в бара, дето чарджат по $6-10 такса на транзакция. Да знаеш ако ходиш там да се запасиш с кеш  . Та не та знам ти на какви банки си се нахендрил, ама трябва да си погледнеш условията. Обикновено ако получаваш заплата по въпросната сметка или пък плащаш сметките от нея няма никакви такси. Друго изисквание е да имаш някакъв минимален баланс. КапитълУан няма никакви изисквания, просто всичко е безплатно.
|
| Пет Мар 15, 2019 1:23 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
Военно джилезо от цял свят. Идеологически опоненти въртят бизнес от съседни щандове  :
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пет Мар 15, 2019 2:55 am |
|
|