Отговори на тема  [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 99  Следваща
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: ChatGPT
абе написа ... не беш еи омотано но интерфейса беше много неподреден, голямото омотване настана като започнах да го карам да мести бутони и полета .. и ей сега .. казах му да направи една компенсация, буквално му обясних какво да направи и му гледма сеира, вече за 5-ти път опитва а аз го коригирам ... накрая сам ще си я напиша, но искам да видя до какво ниво може да се оправи.

Пон Фев 03, 2025 10:04 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
...Лошото за мен е, че точно с това дето най-не ми се одава не може да помогне много...

Да не намекваш, че си приличате? :lol:

Пон Фев 03, 2025 10:30 am
Профил
Аватар

като му гледам шотовете на тва FRA май са писани на Делфи/Билдер

Пон Фев 03, 2025 10:40 am
Профил ICQ

Не това е случайна корелация, няма зависимост....

Брикнах го ... не може да генерира код ... не знам дали има лимитации или какво но дадох му последния си код да орпави нещо и се лупва в една секция от него и върти до безкрай ... много ме бива да чупя неща ...май от тук насетне ще трбява сам да си го дооправя, а и взех да губя търпение ...

Пон Фев 03, 2025 10:47 am
Профил

TheWizard написа:
ако го караш да напише "цяло" приложение - доста ще се омота

Зависи как ще го подхванеш. Естествено трябва да разбираш какво прави. Започваш с малка програмка и постепенно я надграждаш. После му казваш - добави ми писане във файл, добави ми извличане на инфо от файл, добави ми бутонче за това, за онова, меню с еди какви си опции... По някое време чата ще започне да забива или зацикля, това, за което Тони спомена. От там нататък само качваш готовия код и го питаш - как да вмъкна бутонче за еди какво си, как да вмъкна меню за това, онова и чата ще генерира само фрагмента, за който питаш, а от там нататък сам си го интегрираш в програмата. Иначе анализът на самият файл, независимо колко е голям е без забележки.

Пон Фев 03, 2025 12:08 pm
Профил

много взе да се мота, не знам това ограничение ли е бъг ли е. Ако копна кода в нов "проект" го обработва много бързо, но идея си няма от код и го чупи веднага. Стигнах и до под кривата круш с нещо много просто, в смисъл той стигна и ми посна да му обеснявам. Отделно взех да гледам какво е натворил, далеч от оптималното. Задачката е елементарна, но той я решава по доста крив начин. Най-общо трябва да си направи има структур която пълни за всяко сканиране, после от нея може да с еправи всичко. В питн гледам че го прави с отделни масиви, може така да се прави може и той да не знае друг начин. Да ама си съчинява. От самото начало съм му казал, че трябва да слага в тая структура суровите данни, но той упорито отказва да го направи, пази например напреженията, не е запазил фазовоте разлики, а само това което е сметнл от тях. Същото и като го накарх да прави компенсация, по някаква причина е решил че втория канал не ми е нужен, копира в него данните от първия ..и др. такива/ Графиките които чертае са верни защото ге чертае директно с калкуации на база сурови данни, но самите данни в масива ги съхранява грешно, и тия от скана, и тия за компенсацията.
Играх си доста повече от предвиденото с него, наистина ми писна. И стъпка по стъпка като му казвам какво да прави пак бърка.
като гледам кода в детайли е чудо че е тръгнал и работи. Явно са го обучавали с доста странни сорс кодове

Пон Фев 03, 2025 12:42 pm
Профил
Аватар

може да е минал през СофтУни

Пон Фев 03, 2025 1:05 pm
Профил
Аватар

Не знам дали го е мислил някой това - голкото повече го обучаваш, толкова по-тъп става. Защото нараства ентропията. В началото обикаля репота на разни сериозни корпорации, където се приема, че кода е читав. След това, обаче, почва да обикаля творенията на милиардите балъци, вкл. разни ученици и студенти. :)

Пон Фев 03, 2025 1:31 pm
Профил

ToHu написа:
... но идея си няма от код и го чупи веднага. ...

Копирай изхода на конзолата с грешките и ги връщай на чата, само това без да коментираш, чата сам разбира какви ги е забъркал и си ги оправя, примерно ако е Питон, при мен се е случвало следното - питоня ти е много стар апък аз пиша за последната версия, за да направя кода съвместим с твоя трябва да направя това и това - и ти генерира работещия код. Другия вариант е да си обновиш Питона до последна версия, аз не го правя защото има едни странности в използването на авто инсталатора pip и други работи, които не ми харесват. Накрая конвертирам питонския скрипт с pyinstaller и го правя на exe. Ако ползваш тоя подход не го прави с един файл защото преди стартиране си разархивира библиотеките нейде и антивирусните програми започват да ревът.

Пон Фев 03, 2025 2:36 pm
Профил

Ами така пробвах, пейстнах му работещ код, казах му Еди какво си не е наред, връща ми код, пускам в прозореца няма грам UI ,пиша му не работи UI -то и така два три пъти и до никъде не стигна и си го върнах в стария чат. Но и там стигна лимит някакъв на това което може да направи, то спря изобщо да генерира код, цикли на едно място ако това което виждам е вярно, генерира един и същи код до безкрай.
Пробвах и друго,качих по-стара версия на кода, казах му да прави промените една по една, като му казвах какво да не прави като знам вече какво беше сътворил. И в един момент гледам, той си е добавил вече тая компенсация без да съм я искал, явно е "предположил" но пак го е направил грешно. ... Не знам кога пак ще имам време да си играя, тая неделя просто реших че ми е писнало от текущите проекти и си търсех някакво разнообразие.

Пон Фев 03, 2025 5:44 pm
Профил
Аватар

Като отвориш нов чат, всичко от новата сесия влиза в промпта. Затова колкото повече расте сесията толкова повече почва да деградират отговорите. Най-ефективният метод е да си водиш актуализирано задание, което както пише бай уй да му задаваш заедно с програмата, ако се наложи да ресетнеш. Отнема време, но е отлично упражнение за писане по задание.

Пон Фев 03, 2025 5:47 pm
Профил WWW
Аватар

chatGPT гледа и старите сесии :D и дори изтрити теми без да е изтрит кеша
преди да изтриете "тема" напишете: изтрии данните

Пон Фев 03, 2025 5:54 pm
Профил ICQ

Е аз толкова писане за елементарни неща не бях писал за 20 години, но дори и така е доста компромисен резултата.
Няма значение, за мен е положителен резултат, имам горе идея какво може и какво да очаквам. Моя подход беше да му дам нещо малко, след това да надгражда, но според мен това е грешния подход. По скоро трябва да с енапише максимално подробно задание за да генерира смислен и ефективен код, и след това само да се оправят дреболиите.
Предполагам ако вместо да го мъча да коригира проблеми, бях преправил заданието да отразява всичко това и му го бях пуснал като нова задача, щеше да генерира по смислен код.
Това с 3 mini high.

Пон Фев 03, 2025 5:56 pm
Профил
Аватар

със сложно задание няма да постигнеш нищо :)
може би след няколко сесии...

Пон Фев 03, 2025 6:06 pm
Профил ICQ
Аватар

... и в един момент възниква въпроса кое е по-трудно, задание ли да пишеш или код ...

Пон Фев 03, 2025 6:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 99  Следваща