|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 8:32 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Новини от страната
"Прогноза за нивата на фини прахови частици за 09.01.2018 г. (вторник) и 10.01.2018 г. (сряда). Прогнозните данни за нивата на ФПЧ10 се изчисляват от система, разработена от екип на БАН, по поръчка на Столична община и представят прогноза за средноденонощните стойности." Ами да обеснят как го мерят и изчисляват, нали затова е публична информация. Остана и на Копитото да е мръсен въздуха, тогава верно ще е втасало положението 
|
| Вто Яну 09, 2018 2:04 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Ами няма да се учудя, ако и на Копитото е същото. Аз никъде не видях да споменават за профил във височина. Аз живея в Света (Шведска)  Троица и в близката околност всичкото блок е на парно или климатици, но за седмица престой по колата има и едри сажди, а без включване на чистачките преди потегляне е все едно нощно каране. Офиса ни е в Малкия Бейрут (до Женския пазар) и преди малко силно смърдеше на кюмур. Това е основния замърсител + праха.
|
| Вто Яну 09, 2018 4:14 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Сега и с мъглата не е ясно колко "точно" се отчита. Беше доста над цитирания лимит 70% от ДедоБоре.
|
| Вто Яну 09, 2018 4:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Уф, наше село е пословично с мъглите си - "с нож да я режеш". Този сезон нямахме много фрапиращи случаи (засега), но пак виждам зор да си проветря къщата. И всичко опира до високия процент на дебилите: 1. Отсреща има няколо цигански къщи. Уж постоянно доставят дърва (От социални помощи?), пък комините им бълват жива химия. И докога социалните помощи, особено в големите градове, ще са за твърдо гориво?! От години нито е евтино, нито "социално". 2. Общината се грижи зимата до казаните да има отделен сандък за пепел и жар. Ама Ганю набързо го задръства с обикновен болук (по-нисък е) и след него другият Ганю като си изръси въглените навсякъде става една димка... И т.н. Аз му обяснявам, карам му се, а той търпеливо изчаква да си тръгна и пак прави к'вото си е свикнал.
|
| Вто Яну 09, 2018 5:14 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Бонго, и у наше село има отделен сандък за пепел и жар, ама у софето такова животно не съм виждал.
|
| Вто Яну 09, 2018 5:55 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Проблема идва от кретените, които топлят 4 етажа с 4 стаи и се оплакват колко им е скъпо и колко цапа. Трбява с климатик през деня да се отоплява дневната, а през ноща с климатик да се утопляват детска и спалнята, по другите стаи може и 0 градуса да е.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Яну 09, 2018 7:30 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Например? У наше село има само една и тя се държи повече от адекватно, а температура, влажност и налягане са си направо точни. Направо се навих да похарча 80лв за втора, но ако ще ме обуват с нещо - мерси.
|
| Пет Яну 12, 2018 12:09 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
Елитни гимназии, 6ти клас...Бургас...какво ли става с елитните университети http://dnes.dir.bg/news/boy-burgas-mvr- ... 70111?nt=4
|
| Пет Яну 12, 2018 11:17 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
Харесва ми начина по който "медиите" отразяват събитията. Безпристрастно, без да се опитват да внушават каквото и да било. Виж, ако бяха категоризирали въргала като "зверски" бих бил на друг мнение... 
|
| Пет Яну 12, 2018 12:30 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Това ще е от хормоните в пилешкото - рИформите в образУванието, телевизията и всеобщата чалгализация са без значение.
|
| Пет Яну 12, 2018 12:35 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30857 Местоположение: София
|
Хм, ами между девойки не, ама имше се такива неща и аз като бях 6-7 клас. Да не говорим че имаше отколешна вражда между нас и тези които живееха на съседната пряка и чат пат ставаха такива сбивания, докато нв им отчуждиха къщиите. Но то беше интересна вражда, повечето време играехме заедно докато на някой не му скимнеше дай да бием янтраджиите....е нямаше фейсбук, и в шуменска заря не сме публикували закани... раьонното беше на 2 мин от нас но никога не са ни разтървавали, за тях това си беше игра, с дърва и камъни, чат пат някой ходеше да го шият ама нормално, синините изобщо никой не ги броеше... Та знам ли...
|
| Пет Яну 12, 2018 3:25 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
А в училище пред публика ли се биехте? Отделно за девойките. Масовият дебилизъм е държавна политика от десетилетия.
Edit: Мдаа, случайно си пуснах Стената на Пинк Флойд 19882г., гледал съм я мноооооо (с превод и без) и всеки път ме изненадва - все едно е правена вчера, въпреки напъните за по-модни тенденции. В общи линии: който не я е гледал поне пет пъти с разбиране хабер си няма от света. Но децата учат за "Две кебапчета крилати" и Глория. Другото - от улицата, телевизията и джунглата на нетя.
|
| Пет Яну 12, 2018 3:36 pm |
|
 |
|
radolin
|
Ами обявлението първоначално беше, продаваме ти кит за станция срещу Х лева (май около 80), пък ти като си я сглобиш и инсталираш ще се радваме да ни пращаш данните. После стана дай Х лв, пък ние ще ти дадем право за ползване на станция, ама тя няма да е твоя. Нямаш право да я бъзикаш, но пък си задължен да е онлайн и да ни пращаш данните. Пък ако не била не знам какви си неустойки и трябвало да я върнеш и подобни ...
|
| Нед Яну 14, 2018 10:42 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
една проба
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Яну 15, 2018 12:31 pm |
|
 |
|
Grubi
|
доста запрашено 
|
| Пон Яну 15, 2018 1:04 pm |
|
|