|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 7:32 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30854 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Споко аз от тия имам, аз сериозно мисля за Пенсилвания, или някой друг щат който финансира производства, пребори и мексиканския манталитет но мексиканския бюрократ май ще ми дойде в повече, или трябва да се абонирам в някоя местна групичка за поръчки от трети вид...
|
| Чет Яну 31, 2019 5:02 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Ето една поучителна статия за отношения между партньори  Ракетният Брекзит на англичаните: https://it.dir.bg/tehnologii/raketniyat ... glichanite
|
| Чет Яну 31, 2019 5:04 pm |
|
 |
|
nik
|
ами не е като да работи само със собствени средства тесла прохожда след като подписва договор за милиарди за спейс екс, и след като пренасочва част от средствата към тесла тъй че и двата бизнеса потръгват благодарение на пари от държавата
но цитираната загуба по-горе не е никаква загуба според мен първо те сега прохождат - тепърва инвестират в заводи, машини и технологии второ мъск е мечтател - той не гледа на тесла като на бърза печалба днес, той мисли за далечно бъдеще, което още много хора не осъзнават че идва, тъй че прекалено рано е да се дава оценка, просто се подготвя за деня в който електромобилите ще станат болшенство, вече почти всички автомобилни компании работят по електромобили, и вероятно и те са все още на загуба, в бъдеще това ще се промени, и който е най подготвен той ще спечели най много
|
| Чет Яну 31, 2019 5:06 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Статията е леко манипулативна, защото се премълчава статистиката на полетите на black arrow, преди програмата да бъде изоставена. А именно - 2 успешни и 2 неуспешни.
|
| Чет Яну 31, 2019 9:32 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ти верно си голям писател  . Първо и двете компании са финансирани с венчър капитал и второ като как си представяш, тези дето са финансирали Спейс Х да са ОК с пренасочването на капитали към Тесла. И трето - дори и да приемем, че първите две са както казваш ти като как си представяш законово, финансово и фискално да се вземат едни милиарди долари от една компания и да се прехвърлят в друга, особено пък като се знае, че Мъск държи само 20% от акциите в Тесла? Ей така си ги говорите нещата без въобще да имате и най-малка идея каква е реалността.
|
| Чет Яну 31, 2019 9:58 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Аз не знам някой сред останалите да е имал само с успешни.
|
| Чет Яну 31, 2019 11:22 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Пет Фев 01, 2019 12:55 am |
|
 |
|
nik
|
ти верно си много захлупен кой ти говори за 20те му процента към днешна дата през 2008ма и двете му компании (спейс екс и тесла) са пред фалит до тогава основно мъск финансира тесла с лични пари, налива много милиони и в двете компании, накрая му остават последните 20 милиона и 2 компании пред фалит от НАСА го удрят по челото с първия договор за 1.6 милиарда, и рязко и двете му компании излитат, буквално след този договор как точно е пренасочвал, лични пари, инвеститори, дивиденти - едва ли някой ще издаде с детайли, важното е, че след това и двете компании излитат и въпреки, че е имал и инвеститори за тесла, не мисля, че тесла би била това което е днес без договорите на спейс екс с наса
|
| Пет Фев 01, 2019 1:15 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Викаш аз съм бил захлупен, а ми даваш някакви факти (колко са факти само ти си знаеш де) от 2008, дето Спейс Х била спечелила контракт от НАСА за 1,6млрд, които Мъск бил налял в Тесла (да го пита човек тогава с какви пари са работили в Спейс Х) и я бил спасил, въпреки че от тогава до сега Тесла "гори" средно по милиард на година. Та преди да раздаваш захлупени квалификации наляво и надясно седни и си попрегледай "фактите" сравни ги с това, дето наистина е ставало и чак тогава виж кое е захлупения. Бил прехвърлял Мъск пари от едната компания в другата ей така - все едно това са две мутрински фирми в България.
Последна промяна Dimitar на Пет Фев 01, 2019 1:50 am, променена общо 1 път
|
| Пет Фев 01, 2019 1:46 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не знам до колко сте наясно с нещата. Договора на НАСА не значи почти нищо, това може да му помогне единствено като стимул за някоя банка или инвеститор да му даде пари. Тия пари ще отидат там за където са предназначени и няма начин да се прехвърлят другаде. Не само това, а и много вероятно е да са били за целево изразходване, особено тия от банката. Малко се говори на изуст, май не сте търсили инвеститори и банкови кредити. То и в БГ не става така, а за САЩ изобщо няма да говорим. П. С. Иначе моето мнение, тесла е обречена кауза, големите ще го смачка, освен ако не го купят.
|
| Пет Фев 01, 2019 1:48 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Единствените пари, които СпейсХ са взели предварително от НАСА са били някакви $340 млн в допълнение на собствените им $500 милиона за разработката на карго кораба. После контрактите са за по-големи суми, но е само рамка, т.е. не изсипват пари напред, а какво остава пък Мъск да вземе кеша и да го засили в Тесла. ПП. Преди година някъде си бях помислил че руската пропаганда в БГ е понамаляла и хората са почнали да се иформират от правилните източници. Като гледам обаче сега какви ги пишат вече си мисля, че руската пропаганда май се е засилила доста мощно  . Аз също мисля така. Просто той няма шанс да се конкурира с големите, дето са свикнали да правят по милиони коли на година и имат изградени всички логистики да го правят това. Просто чакаха да видят как ще тръгне пазара и сега след като е ясно вече просто ще го схрускат на закуска.
|
| Пет Фев 01, 2019 1:54 am |
|
 |
|
nik
|
ами захлупеничък си, щом още не можеш да вденеш за кво говоря, преиначаваш в опит да се изкараш по-умен от колкото си, чак и тони заблуди, ама не виждам и смисъл да се обяснявам като ти е трудно и не ти се получава та кои казваш са правилните източници? само тия дето хвалят тръмпи нали така  тия дето са ти промили мозъка до толкова че връзките на обувките не моеш си върза, ама нищо, важното е че си щастлив я ги изброй да ги видим, дай и ние станем щастливи  щото ако имаш малко мозък, от повечето медии може да се разбере/отсее истината, или поне да се усети на къде духа вятъра например тръмп излиза нещо да лъже, аз не го слушам какво лъже, а се питам защо точно това лъже, защо точно сега, и докато лъже това, какво друго премълчава, и всичко се подлага на съмнения а ти като лапни шаран... хоп готов, кажат ли "тръмпи нашо момче" губиш разсъдък и изпадаш в делириум
|
| Пет Фев 01, 2019 3:49 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Къде пак намеси Тръмп в обсъждането на Мъск и Тесла? После на мен ми били промили мозъка  .
|
| Пет Фев 01, 2019 4:05 am |
|
 |
|
nik
|
бавно ги местиш.... заеби тесла, кажи ся кои са тия велики източници, да видим верно ли са толко велики или ще се посмеем пак 
|
| Пет Фев 01, 2019 4:18 am |
|
 |
|
ToHu
|
Митко, не е промиване от Русия, това е в цяла европа, дори UK които по принцип са по-прагматични, социалистическа клоака, писах го вече. Социализма победи в Европа, Ленин може да почива в мир. За източниците, в САЩ за разлика от Европа повечето компании са публични, ама наистина публични, в тази връзка почти всичко което те интересува за тях е налично от кладенчето. Да мислиш тия данни за манипулирани е несериозно, това което намираш ти, е същото което стига до IRS,а да лъжеш тях е меко казано несериозно, там за разлика от Европа се влиза лесно в затвора и то на всякакво ниво. Също така несериозно е да се мисли че статистиката е манипулирана, то и няма смисъл, обикновенният американец идея си няма, не може и не иска да я чете, ако му кажат че 1 трлн дефицит е добре, за него е добре, ако му кажат че е зле значи е зле, за него е важно да има работа и да му плащат, не се вълнува много колко е дефицита, дълга и т.н. Имаше в един филм герой който казва, САЩ не е нация а бизнес, цитата не е дословен, но е точно така, хората са прагматични, тях не ги вълнува какво ще стане след 50 години, нито след 5, гледат да могат да си плащат сметките и да живеят по начина който приемат за удовлетворителен, нищо повече. Донякъде разбирам и Ник и Фред и другите, преди 20-на години имах много сходни разбирания, най-вече защото нямах информация, не такава прочетена във вестник или от радио и телевизия, а такава получена от практиката. Представите ми за САЩ и нещата там бяха горе долу като представите на древните за слънцето, някои са били много убедени че това си е колесница ...няма да говорим какво е нивото на дезинформираността днес, и още по-малко как информацията масово се изкривява и от самите американци, мога да твърдя съвсем отговорно, че едно 60% от хората под 35 години в САЩ съзнателно или не изкривяват всичко за което пишат и говорят и то до неузнаваемост, и това са точно тия които пишат новини, водят блогове и се появяват по телевизията. Да вярваш на американски източник различен от официален, особено що се касае до анализи и трендове е много рисковано, едно е да четеш сурови данни, друго е техният анализ от недоклатени социалисти, а това са 90% от професорите, журналистите и изобщо така наречената интелигенция. Не мога да разбера техният стремеж към нещо невъзможно, сигурен съм че целите им не са користни, и много от тях вярват всичко за което пишат и се борят, и точно това ме озадачава най-много. В света има много примери и то от последните 50 години до какво водят социализма и идеализма, но някак си те не виждат нещата така. В този аспект, все повече си мисля че социализмът в България не е бил насаден, почти сигурно поне първите 20-30 години хората съзнателно са го желали и търсили, така че едва ли думи като тоталитаризъм следв да бъдат използвани.
|
| Пет Фев 01, 2019 8:09 am |
|
|