|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:05 pm
Лаптопско проблемно видео
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Лаптопско проблемно видео
Бонго, ако батерията се саморазрежда, особено пък за няколко дена - хвърляй я. Заеби батериите, кажи кога ша садим семките за разсада на краставиците и доматите  ?
|
| Нед Мар 25, 2018 3:53 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Митко при нас червен сняг вали - кви расади - кви краставици. Щъркелите не уцелиха и мръзнат по поляните. Не знам по юг-а как е ама тука джанките бяха почнали да цъфтят когато падна поледицата.
|
| Нед Мар 25, 2018 4:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Тя е в гаранция, бре!
Пък разсада: хората вече пикираха доматите... То и аз от разсеяност изпозакъснях масово тази година, но с малко трикове доматите ми настигнаха тези на майка. Сега мъча един специален пипер: изсъхва още на корена и го береш готов изсушен. Вече и за краставиците е време. А тиквички не обичате ли, те поне са непретенциозни към почвата.
Ускорено покълване: слагаш семето във вода на умерена температура и без слънце. Аз предпочитам консервени кутийки - отядохме си на пастет, иначе забранен заради мизериите вътре. Първата вода е добре да е топла, почти гореща. След ден-два (като се навлажни добре семето) започваш да го плакнеш ежедневно, че да не се вмирише, като оставяш вода колкото да го покрие и да не се изпари. Калпавото семе плува и го изливаш. След седмица-две семето започва да покълва и засяваш по няколко в индивидуални саксийки и хубава почва за цветя. Грижиш се да не остава без влага дори отгоре и за умерена температура, вечер може да го завиваш с найлон. Като замяза на растение - скубиш излишното.
|
| Нед Мар 25, 2018 4:30 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Бонго дай читаво семе/разсад за домати. Или ако няква марка семена от гамазина , може да и се вярва. Другите треви(краставиц и т.н.) не ги различавам дали ще си садя или от куфланд 
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Нед Мар 25, 2018 5:17 pm |
|
 |
|
sthx
|
Разсадът домати го купувам цъфнал в края на април, или началото на май. Аз не мога да го отгледам толкова добре развит. Иска си оранжерия и занимавка. Освен това купувам няколко различни сорта - да има рзанообразие. Разсад домат отглеждаме за късни домати - садим ги юли месец. Ако не ни изненада сланата, берем до ноември. И набраните зелени домати зреят. Тази година до януари ядохме от тях. Отглеждаме разсад пипер. Тази година жената се занимава с него и не го бива - масово се подкоси. По препоръки поляхме почвата със син камък, той пък взе ,че изсъхна частично от това. Приемам съвети за борба с тая напаст. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Мар 25, 2018 5:37 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Гадна работа е това със смяната на времето. В два и половина следобед, часовникът показва пет и нещо... 
|
| Нед Мар 25, 2018 5:49 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Кофтито на готовия разсад е, че рядко си пасва със сорта. Освен това и сортът не се знае къде е правен. А обясненията на продавача няма смисъл да се слушат.
Аз само помагам на бабите. На тях със сигурност ще им остане разсад, но ще се разбере след месеци. Моят сорт домати е страхотен, май "Розова мечта" се казва. Едър, високодобивен, вкусен и само "месо" - семето от щайга-две го събрахме (пак от село). Има още за прескубване и ще пробвам да го засадя. Ама разсад по интернет не се праща и с куриер е трудно.
За "подсичането": може да се дължи на к'во ли не, най-често на засушаване или измръзване Едит: като си спомня баба ми как подивяваше при отворена врата: "Ще ми се подсече разсада!". Казали са ти син камък да не е нещо гъбично в почвата, но тогава вече е късно - ако се съмняваш е трябвало да я препечеш. Аз много съм патил от купешките (най-вече пакетираните в БГ са пълни с флора и фауна), с лидълските не помня проблем, не че е изключено.
@ itso.t Ракиено време, к'во се жалиш?!
|
| Нед Мар 25, 2018 6:03 pm |
|
 |
|
fred
|
Той не се жали от часовника си, жали се че на началника му часовника друго време показва 
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Нед Мар 25, 2018 7:27 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Има ли лесен трик?
Отдавна се каня да питам. Лаптопчето Сони (дърто, но само десетина инча), което уж беше по без батерия, сега му стига за 20-30 минути. Като пусна мониторите излиза, че още при 7.2-7.4В (елементите са 2х2 успоредно-последователни) процентите стават нула и след малко изключва. Като включа адаптера само за няколко секунди се сдобивам с още толкова батерия. Номерът е идентичен и при Linux, и при оригиналното XP, и дори под BIOS. Как се лъже да я разрежда цялата от първия път?
Иначе имам същите елементи от друг лаптоп, не ги смених от страх да не счупя кутийката на Сонито, че неговите са здраво залепени. Ама ако ще ми играе такъв номер малко си губи смисъла. Другото което ми хрумна е да скалъпя "адаптер" с 1.5В батерийка. Нова оригинална батерия е икономически неоправдана.
|
| Съб Юни 02, 2018 2:19 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Какви лаптопи и батерии ве Бонго - вчера насадих зарзавата в градината вече  .
|
| Съб Юни 02, 2018 5:04 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
А бе от месец скитосвам по неволите, че затова. Иначе аз отдавна позасадих това-онова, роднини вече ми вързали доматите и чат-пат поливат, щото по нашенско е безпрецедентна суша. Тази година ако има за салатка ще е добре.
|
| Съб Юни 02, 2018 6:41 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
За домати - Robin F1. Това е истината за момента. 
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Съб Юни 02, 2018 8:53 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Да, ама тоя Робин е хибрид, а аз се старая да си завъждам сортове. Вчера от Колхозния във Варна си купих за два и нещо лв килограма домати с постничкото название Домати от забравих кое село. Още от далеко ми грабнаха окото! Мии класическият и вече уж загубен "розов" домат, без грам дървесина вътре, добре узрял и дори кожицата му се бели лесно. Замириса ми на лято! Заделих си семе, дано да го прихвана. Ама кажете нещо и за батерията де, що ми спамите лаптопската тема?!  ПС Спомних си албанците как се облизваха като чуят, че съм от България: Аууу, какви вкусни домати и чушки имате! А днес гледам в супера "Домати - произход Албания".
|
| Съб Юни 02, 2018 9:30 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ние малко закъсняхме и градушката помете първите домати ама вече нещата изглеждат така:
|
| Нед Юни 03, 2018 2:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Cekins, вече си го направил, но другият път сложи само покривче отгоре. Или поне измисли начин да вдигнеш найлона до напречното. И понеже вече е фиксирано започвай да събираш тор: - Всичкият треволяк (желателно намлян) да се събира в сенчесто ъгълче. Поливаш и покриваш с найлон, след няколко месеца заформяш друго ъгълче. - Събирай пепел от комшии горящи само дърва. - Огледай се за обори и кокошарници наоколо. И понеже мястото е мижаво: купи си една "електрическа мотика", т.е. фрезичка на ток - няма да съжаляваш.
|
| Нед Юни 03, 2018 7:30 pm |
|
|