|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 5:09 am
| Автор |
Съобщение |
|
Private
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Чудните приключения на някои такайци и пампайци: > Тези деца са героиЕдва ли има по-опасен път до училище от този: децата от едно планинско село в китайската провинция Съчуан са принудени да преодоляват височина от 800 метра. На път за училище слизат надолу по тази импровизирана стълба, а на връщане рискуват още веднъж живота си, изкачвайки се нагоре. Пътят отнема около 90 минути в едната посока. Вече е имало множество злополуки и смъртни случаи. След като тези кадри обиколиха света, властите в провинция Съчуан обявиха, че ще построят метална стълба. За да стигнат до планинското село Гулу в провинция Съчуан, учениците са принудени да вървят часове наред по изключително тесни и стръмни планински пътеки, чиято широчина е на места не повече от 50 сантиметра. Който не се движи плътно до скалата, рискува да падне в пропастта. Лафчето от ученическите ни години "училище-мъчилище" придобива малко по-други измерения. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Съб Сеп 23, 2017 9:46 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Какви герои са? Те са тъпаци. Трябва да дадът една стая в селото на учителя и да не жертват децата.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Сеп 23, 2017 11:31 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Нищо им няма, така се тренират ниджи.
|
| Съб Сеп 23, 2017 10:17 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
+1 Аз си мислех за училищата с пансион/общежитие и да пътуват само вендъж в месеца примерно. То и сега не вярвам да ходят всеки ден толкова път, предполагам в началото и края на седмицата?
|
| Нед Сеп 24, 2017 8:44 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
... да - скоро и аз си мислих по темата , та моето лаишко мнение е ,че Япония си е 100 % Американска губерния (нещо ставаше въпрос ,че г-н Абе не му се позволява да направи изявление или да размаха пръст с-у Северна Корея , ако не е получил съответните "инструкций" от Големият Брат)
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Нед Сеп 24, 2017 9:38 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
ИнструкциЙ  Нещо правописа на български не ти спори 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Сеп 24, 2017 11:26 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Не сме форум по правопис, хубаво е човек да зане да пише правилно, но ако трябва да си четеш всеки пост по два пъти, а и аз примерно имам навика да не си виждам грешките, скоро някой беше открил някакви в една наша обява за работи, а аз съм я чел поне 3-4 пъти, колегите не знам колко, и не точно от правописните от незнание щото няма как чак толкова да не зане човек, т.е. и на очи бие но ... Иначе, помислете малко, ако беше в БГ, то няма как да е в БГ, но никой нямаше да си пусне детето на училище, там някой е рещил че е важно детете да учи, при нас пада 3 см сняг и родителите казват днеш ще си стоиш в къщи че много студено, я марш там, ако уцелее и научи нещо ще стане човек, ако не не му е било писано.
|
| Пон Сеп 25, 2017 4:56 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Е хайде хайде, аз на никого не държа сметка, нито съм заклет българан, ама като видя инструкций,пройзводство и др.такива.. Някак си ... Де да знам.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Сеп 25, 2017 9:30 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
На мене ми се коригира докато пиша. Не знам защо само понякога. Ама ако не коригира думите поне ги подчертава. Граматиката е ясно, че няма как да я оправи. W10 + Edge.
|
| Пон Сеп 25, 2017 10:17 am |
|
 |
|
HCL
|
Пичове, всеки браузър предлага корекция на всевъзможни езици. Ползвайте я
|
| Пон Сеп 25, 2017 11:43 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да пишеш без грешки е в голяма степен и самоуважение.
|
| Пон Сеп 25, 2017 2:22 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Е той Тони пише правилно, ама сменя местата на буквите. Аз пък не твърдя че пиша много вярно, но поне се старая.
|
| Пон Сеп 25, 2017 7:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
ТоНи си го знаем, че поне три пъти на ден си изпуска клавиатурата върху стената, понякога и до тавана стига 
|
| Пон Сеп 25, 2017 11:01 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12155 Местоположение: Гьотеборг
|
я да не отварям нова тема, кажете кой е най-неразкопания път София - Плевен?
|
| Чет Сеп 28, 2017 11:09 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Ти пък, колко пътя има - 2 , през Луковит си е ок.
|
| Чет Сеп 28, 2017 11:13 pm |
|
|