|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 6:43 pm
| Автор |
Съобщение |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
 Още едни журналистически бусер от www.dir.bg
Южнокорейският гигант за производство на електроника Самсунг обяви, че разработва чип, който има достатъчно възможност, за да съхранява 36 000 снимки с висока резолюция или 40 филмови файла.
Компанията обяви, че е разработила първата в света NAND флаш памет от 32 гигабита, която работи с процесор от 40 нанометра. Това би увеличило до голяма степен живота на картите за флаш памет NAND, които се използват широко в дигиталните фотоапарати, МР3-плейърите и други мултимедийни устройства, уточняват още от Самсунг. Президентът на компанията Хуанг Чан Ги подчерта, че новият продукт гарантира по-високо ниво на сигурност и по-добър контрол при съхраняването на информацията. Миналата година Самсунг разработиха флаш памет от 16 гигабита като използваха процесор от 50 нанометра.
Не се смейте. Трагично е. Точно такива екземпляри модулират обществените настроения и това е едната от причините да сме на това дередже.
|
| Пон Сеп 11, 2006 4:13 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
 Re: Още едни журналистически бусер от www.dir.bg
|
| Пон Сеп 11, 2006 4:35 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Чудя се пък какъв ще бъде журналистическия коментар за картинката.Може би Р4 на 2.3Г ?
|
| Пон Сеп 11, 2006 5:55 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
 Programmer's holiday
http://en.wikipedia.org/wiki/Programmer's_day
Programmer's day
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Programmer's day is a "holiday" on the 256th day of the year celebrated mostly by computer programmers (reason: 256 = 2 to the power of 8 = the number of values representable in a byte of data).
Traditions include drinking, behaving silly, coding silly programs, mini computer games, playing with old computers, etc.
Programmer's day usually falls on September 13th; on leap years , it is September 12th.
This is just a joke!!!!
Don't believe this scrap :)
|
| Сря Сеп 13, 2006 4:03 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Чет Сеп 14, 2006 4:32 pm |
|
 |
|
3aek
|
това с индийските програмисти е много яко, имам познат във фирмата на който има няколко индиеца, казва че код които нормален човек пише за 50 реда се пише от индийците в 500 реда, още от малки ги учат да пишат по един оператор на ред и по три реда коментар след всеки оператор защото в Индия им плащали на написан ред  колкото по-голям код толкова по-добра заплата
|
| Чет Сеп 14, 2006 5:22 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Стоят си презерватив и вибратор във нощното шкафче..........
по едно време презерватива се сопва:
-"Какво трепериш бе?! Нали мен ще ме изхвърлят после!"

_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Сеп 15, 2006 12:48 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Значи,действието се развива в едно от частните радиа в Перник.Вървъ някаква радио-игра,в която слушател трябва да предложи най-оригиналната употреба на дума,която я няма в речника(големия Български тълковен,един такъв тъмнокафяв ако се сещате).Награда те е екскурзия до Слънчев Бряг.Предаването върви доста скучно,до един момент в който се обажда някакъв байно:
- Алооо,радиото ли е ?
- Да радиото е - отговаря водещия - коя дума ще предложите ?
- Ами думата е "Тиго".
- "Тиго"!? Момент така - чува се прелистване на голям тълковен речник - тиго,тиго.... Няма такава дума!!! А сега за голямата награда - екскурзия до Слънчев Бряг - какво изречение ще предложите с тази дума?
- Ми... Тиго навра у газо !
Радиоводещия прекъсва линията, и след 5 секунди гробна тишина пуска музика.Предаването продължава да върви,обаждат се разни лелки с тъпи предложения,обажда се един дядо да каже,че оня,предния байно,е комунист,но общо взето -скука.Три минути преди края на предаването се обажда поредния.....
- Алооооо?
- Добър ден,приятно ми е да Ви чуя - веднага реагира водещия - коя дума ще предложите за участие в играта?
- Ми....."Пасъм"!
- Момент така - прелистване на тъмнокафяв речник... - не няма я ! За екскурзия до Слънчев Бряг,какво изречение ще предложите ?
- Ми... Пасъм аз бе,тиго навра у газо !
|
| Пет Сеп 15, 2006 2:24 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
|
| Пет Сеп 15, 2006 2:42 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
|
| Пет Сеп 15, 2006 2:52 pm |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
Пътуват в едно спално купе момче и момиче. Момчето е на горното легло. И не смее да си поиска от момичето (забравих да кажа, че били непознати). По едно време си вързал на х...я едно канапче и написал една бележка, която вързал на другия край. Спуснал я пред лицето на момичето и то прочело: Здравей красива непозната. Ако искаш да правиме най-страхотния секс, за който само си мечтаеш, дръпни канапчето 2 пъти. Ако не искаш - дръпни го 30 пъти като последните 5 пъти по-бързичко.
|
| Пет Сеп 15, 2006 6:27 pm |
|
 |
|
VSU
|
Студент физик решава да следва теология. На една от лекциите заспал. Преподавателят го потупва по рамото и го пита:
- Кажи ми, синко, какво е Божията сила?
Студентът се сепнал и отговорил:
- Божията маса по Божието ускорение.
|
| Пет Сеп 15, 2006 6:31 pm |
|
 |
|
VSU
|
Момче изпраща момиче. Стигат до входа, при което момчето застава на вратата и казва:
-Няма да те пусна да минеш, докато не ми направиш свирка!
Момичето: Ама... може да мине някой и да ни види.
Не, толкова късно няма хора - казвам ти, няма да те пусна докато не ми направиш свирка!
След 15 мин. убеждаване, вратата зад момчето се отваря и едно малко момиченце казва:
-Татко ме изпрати. Каза аз да ти направя свирка. Или ще изпрати мама да ти направи свирка. Каза че и той ще ти направи свирка, само спри да се подпираш на копчето за званеца.
|
| Пет Сеп 15, 2006 6:34 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Става въпрос за пилоти на един пътнически самолет на известна авиокомпания...
Докато се качват пътниците на борда,единия пилот казва на другия:
- Отивам да пробвам как е новата стюардеса.
О.К речено-сторено,след малко се връща и казва
- Нищо особенно,жена ми е по-добра в леглото от нея.
Втория пилот отговаря
- Добре де,сега аз отивам да я пробвам - връща се след малко и споделя с колегата -Вярно,жена ти наистина е по-добра!
|
| Пет Сеп 15, 2006 6:55 pm |
|
 |
|
naguall
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 12:01 pm Мнения: 25 Местоположение: Плевен
|
Когато започвали с иследвене на космоса Американците имили голям проблем с воденето на записки, обикновените химикалки неработели както трябва, похарчили стотици хиляди в разработка на химикалка която можела да писше в безтеглевност  А братушките използвали без проблеми "карандаши"  представяте ли си какво са си помислили двата лагера като са разбрали кои какво е ползвал
При тестване на една от първите програми за превеждане на текст при превод от англ. на руски и пак на англ,
при следната фраза: добър дух, здраво тяло -> се получило : водката е добра, мезето е твърдо(сурово)
Последното по памет( нагаждане) 
|
| Пет Сеп 15, 2006 11:43 pm |
|
|