|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:58 pm
да започнеш работа е по-трудно, отколкото да я свършиш?
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: да започнеш работа е по-трудно, отколкото да я свършиш?
На мен ми изглежда като разработка за собствени нужди. Хуйвей по традиция се занимават със затворени продукти и не знам дали това изобщо ще е използваемо на запад. Може и да греша, но не очаквам и да се ползва за нормални дейтацентрове. По-скоро им трябва за целите на автоматизацията, там те са специализираха и ако досега са ползвали чуждо желязо повече няма да ползват.
|
| Пет Юли 24, 2026 5:53 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами не знам, онзи ден презентираха нов чип, стъкнати структури, като не може да минем през вратат, ще минем през прозореца, и минвайки през прозореца току виж открили още 10 други врати ... в това което АСМЛ прави няма нищо неповторимо, особенно за страна с БВП 20 трлн, но защо да се мъчиш да правиш нещо като можеш да го купиш ... е като не можеш да го купиш ще си го направиш сам, това важи не само за китайците, и не само в тая област.
|
| Пет Юли 24, 2026 7:11 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Като зададеш така въпроса... Ами не съм купувал. 3д принтерите на бамбу може би биха били пример. Днес използвах едни амперклещи на uni-t, не най-евтиния модел де, но не мога да му намеря кусур, включително пластмасата е приятна на пипане. За сметка на това в работата последните години купуват техника на роде и шварц. Мога да напиша малка статия за неработещи "радио" функции и то за платени опции. И след месеци помощта от техсъпорта им се свежда до " верно не работи ". А за интерпретациити им на scpi даже няма да отварям дума.
_________________ Хайде де!
|
| Съб Юли 25, 2026 9:33 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Ако е за критика, комай няма производител на измервателна техника за който да не може да се напише нещо критично, и по-точно аз да не мога. Уви, и тук чайниците водят убедително... Все още имам едни китайски амперклещи. Общо взето нищо хубаво не мога да напиша за тях, освен че когато липсват други, и тия стават. Дори това че са мои не е в състояние да ги направи по-хубави. Евтини боклуци... **************** По-напред споменах, че ще кажа колко човека са успели да отговорят на въпроса досега. Ами цифром и словом 1 (един). Това което показа не беше техника, а типична китайска ваза. За която съвременните миндили комай нямат особени заслуги... 'Се тая...
|
| Съб Юли 25, 2026 11:03 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Егати готиния китайски чарк! Айде Наздраве! Изпитан и използван на няколко места... http://miniware.com.cn/en/Mini-Hot-Plat ... -PG9555615
|
| Нед Юли 26, 2026 12:01 am |
|
 |
|
ToHu
|
Сега ако излезем от контекста на уреди, че аз все на там залитам, мога да дам примери, тие перисталтични диспенсъри са едно, имам станция за горещ въздух QUICK някакъв си, не мога да се оплача от нищо, даже имам две, една в мексико и една в инди си взех. Имам плоча, също не мога да се оплача много, е има един кусур, можело да я фрезоват с по-ниска грапавост, но като гледам те умишлено май са я фрезовали дда е както е, но на мен не ми харесва, все се каня да я фрезовам. Имам китайски пенвматични нитачки, изпозлвам ги в производството, също никакви забележки, ще взема да направя списък на китайските инструменти, не всички са боклуци ... а да имам плазма, също доста добре работи особено имайки в предвид цената.
|
| Нед Юли 26, 2026 12:11 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Чакаме списъка, и изчисти темата - че я омазахме тотално 
|
| Нед Юли 26, 2026 12:34 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Без да съм виждал си го представям като цилиндър с две или три ролки (типично с две) които деформират гъвкава тръба с материала. Естествено с двигател и някакво управление. И се питам - колко ли е трудно да се направи подобно нещо и колко леворък трябва да си за да го осереш? Също така ще помоля да не чийтвате, и ако имате желание да отговорите на въпроса, да го направите без да го интерпретирате и да отговаряте на въпроси като: "вършат ли някаква работа", "стават ли за нещо", "ако няма друго бихте ли го използвали", "за толко пари какво искаш", "два дни го ползвам и още не се е счупило" и прочие методи за всякаква друга, но не и за качествена оценка. 
|
| Нед Юли 26, 2026 9:31 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами всъщност при тия помпи и а доста неща които да са проблемни, и с тоя диспенсър нямам почти ито един от известните проблеми. Имам и на локтайт подобен, работят еднакво добре, еднакво надеждни, за моите нужди са идентични. Използваме го вече 4 години, имам два китайски да уточня. За плазмата, също работи доста добре, то и там няма кой знае какво да объркаш, но то при повечето продукти е така. Работи си не по зле от маркова такава, имам ли кълн доста по-голям разбира се, но ако изключим дебелините не виждам съществена разлика, плазмата също е на 4 години, в един момент доста я използвах, след това по рядко ми се налага но когато ми е трябвала е работила. Аз като цяло избягвам китайски инструменти, поради същата причина поради която и ти ги плюеш, но истината е че тия които имам работят. Някои си имат кусури, да речем стругчето е с пластмасови колела, и която в по-тъпо не са направили дупка на капака един вид не можеш да мушнеш заготовка проходно през патронника, има и доста други забележки, но е това което виждаш и работи според спецификацията си. Да играчка е, но то я тоя клас всички са такива ...да атласа е с метални колела, по-добре е измислен, и ако беше сглобен нямаше и да купя тая китайска играчка, но я купих и си върша работа с нея.
|
| Нед Юли 26, 2026 9:47 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
++++ ++++++++++++  това не е само тяхна болежка, напоследък. имам достъп до няколко E4980 с различни букви и на различен етап от развитието си (фърмуер), и бели, и черни в SCPI има колизии (едни и същи кратки команди в различни подсистеми). и всичките могат да се убият с един определен пинг. е, убият е силна дума, ребутват, ама трябва да се извади кабела от контакта, че копчето on/off спира да реагира. (win7 embedded за imx6 на техен си SOM) --- чудя се кога ресивъра под win10 ще спре да работи, щото му изтекъл съпорта от М$
|
| Нед Юли 26, 2026 11:15 am |
|
|