|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 3:47 pm
Какво става с електронните магазини
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Какво става с електронните магазини
на последния семинар на мокрочеп кифтенцата бяха много вкусни. ама бяха малко. иначе напоително запознаваха публиката с AVR и PIC.
|
| Пон Окт 14, 2024 6:25 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Кой, тексасците ли??? 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Окт 14, 2024 2:51 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Кометци 
|
| Пон Окт 14, 2024 3:12 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Не го бройте.  Ако някой се интересува от нещо, да свирне, за да проверя дали го има и на каква цена.
|
| Пон Окт 14, 2024 3:20 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
ОК, да преброим магазините: 1. Комет Изморих се да броя. Край на броенето. 
|
| Пон Окт 14, 2024 5:28 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мда, от сериозните доставчици май не останха други ... малко тъжно, но в крайна сметка едва ли е случайно. Според мен от всички само Комет се престрашиха да инвестират достатъчно и в наличности, и в хора и инфраструктура. Работил съм с кой ли не, нямам оплаквания от който и да е от доставчиците, но усещането с комент винаги е било по-различно, като бизнес-бизнес. С другите винаги съм имал едно усещане че е днес ги има а утре не, което се и случи. За електронинвест имам доста смесени чувства, ако съм купувал компоненти то е било по-скоро случайно, но доста инструменти съм купувал от тях, инат не лош избор, но като че ли те са ориентирани най-вече към крайни клиенти.
|
| Пон Окт 14, 2024 6:03 pm |
|
 |
|
bobihot
|
E, в интерес на истината още: Елимекс Сириус-псб Петров Радимекс Дето му викаха мазето, но се възвишиха на партера на Шипченски проход до Коперник За модули: Ерелемент Роботев
|
| Вто Окт 15, 2024 2:07 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Имаше два шамански магазина за стари електронни компоненти около женския пазар. Там имаше от пиле мляко. Последно ги посещавах преди 7/8 години, не знам дали съществуват още, казваха се Колд Лайт ООД" и "Елмаз-201". И два имаше след Банята, дето им забравих вече името, ама точно там живеех преди 20 години. Единият беше Квазер. Амета има ли го или вече не? Последно беше в ЗИТ... Познавах се и със собственика на Пепина, ама не вярвам да поддържа магазина вече. И той беше до Банята.
|
| Вто Окт 15, 2024 3:34 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Сетих се, Танко се казваше този на Искър.
|
| Вто Окт 15, 2024 3:36 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Такива има и други, например КСП, Кацарска 99, СЮД... Тях съм ги сложил в графата търговци на боклучки. От някои от тях е цяло чудо да се купи полупроводник който да не е менте, освен разни залежали дъртаняни към които няма интерес. Например декодер за PAL или чип за вертикално отклонение. Нов опит за преброяване: 1. Комет 2. ??? 3. N.A.
|
| Вто Окт 15, 2024 4:51 pm |
|
 |
|
mvnaudio
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Яну 26, 2023 9:44 pm Мнения: 22 Местоположение: гр.София
|
Всички описани си работят, малко се се разместили. Съдържанието е за ремонтиращи ретро техника и търгуващи в eBay със стари интеграли. Пепина работи само с доставка с куриер. Единствения магазин с налични нови неща е Комет. Според мен е хубаво производителите на електронни устройства в България, да вземат да предложат излишъците от отпаднали производства на някой магазин. Така и така им стоят в склада и чака баркуване.
|
| Вто Окт 15, 2024 8:32 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Май никой не ги иска. Преди време предложих такива от един вече затворил магазин. Ама било сложно. Трябвало място, трябвало хора да сортират и описват. Ама трето. Ама четвърто... Накрая посетиха кофата. 
|
| Вто Окт 15, 2024 8:54 pm |
|
 |
|
mvnaudio
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Яну 26, 2023 9:44 pm Мнения: 22 Местоположение: гр.София
|
Китайците са му намерили цаката, продават ги по сайтовете. Имат и кутии с набори от пасивни SMD елементи за любители и разработчици.
|
| Вто Окт 15, 2024 10:42 pm |
|
 |
|
velio
|
Или на техникумите и университетите. Да се учат младежите. Да трошат и гърмят на воля.
|
| Сря Окт 16, 2024 5:56 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Там пък още по-сложно, у нас е по-лесно да укриеш данъци и да точиш ДДС от това да дариш нещо на училище, и не защото първото е много лесно .
|
| Сря Окт 16, 2024 6:37 pm |
|
|