|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 9:32 am
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Лично оръжие - дискусия
аз съм го написал достатъчно ясно, май на теб не ти е ясно какво искаш искаш всички да имат оръжие? - тогава притежанието не изравнява нищо, и жертвата и нападателя имат искаш само "добрите" да имат оръжие - тогава да, силите може и да се изравнят, но тогава не всичи имат оръжие както искаш, и няма как да определиш кои са добрите щото на всички им хлопат дъските яко.... както се вижда от тази тема
колкото до това дали оръжията изравнява нещо - ами нападателя ти няма да ти каже стой мирно да ти прасна един тупаник.... същото е и ако имате и двамата пистолети - той няма да ти каже стой мирно да те гръмна, или чакам те да извадиш и своя пистолет, за да се изравнят силите.... ще те гръмне даже няма да разбереш от къде ти е дошло... така че по добре да няма никакви оръжия, така поне имаш шанс да отвърнеш ако можеш или ако не можеш да побегнеш или евентуално да реанимираш после в болницата, вместо в моргата
|
| Сря Дек 12, 2012 6:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Също така е неприложимо да въоръжим всички, най-малкото защото не всеки има желание да се въоръжи. Неприложимо е също държавата да се грижи за всички и да може да реагира на секундата също. Ако тръгнем по наклонената плосткост да забранявме всичко, дето убива утре ще забраним ловните пушки, кухненските ножове, колите а накрая и камъните. И пак няма да сме решили проблема, защото по-яките могат да убиват и с голи ръце - тогава какво, ще им режем ръцете ли  ? Затова най-добре да оставим хората сами да преценят как искат да се защитават. Който иска оръжие - кеф му оръжие, който не иска - да си подлага щастливо другата буза и да си свирка  .
Последна промяна Dimitar на Сря Дек 12, 2012 7:24 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Дек 12, 2012 7:22 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ти по принцип гледаш на проблема само от страната на ударника.  Ама пистолета е опасен от другата страна.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 12, 2012 7:24 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо, както вече казах - много неща са опасни на тоя свят, но не можем да ги забраним всичките  .
|
| Сря Дек 12, 2012 7:26 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Така де. То и затова оръжието не е тотално забранено. Но не и тотално разрешено.
Но тезата, че свободния достъп до оръжие е превенция срещу престъпността е несъстоятелна.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 12, 2012 7:36 pm |
|
 |
|
nik
|
както вече казах егоизма пречи на реалната преценка, всеки мисли че като е разрешено оръжието само той ще има и само той ще пуца... ама като го опуцат него в тъмната пресечка сигурен съм че първата версия на малоумника стрелял в гръб ще е - самозащита... и при сегашната съдебна система и милионите малоумни сещайте се дали някой ще се занимава с нарастналите престрелки по улиците.... или ще се доближим още повече към т.нар. третия свят
те сега не могат 5 години да осъдят пиян шофьор убил човек какво остава за ежедневни престрелки
|
| Сря Дек 12, 2012 7:40 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
За тва казвам - ще се лее кръвчица. Ще се мине по пътя, дето юесей са го минали преди 100+ години. В крайна сметка, обществото ще се саморегулира, както става винаги.
|
| Сря Дек 12, 2012 8:07 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
nik, както пък аз вече потретих - лошите винаги имат с какво да пуцат. Тях закони не ги интерисуват  . Дрогата и тя е абсолютно забранена, ама пак я ползват нали. Този който не иска да спазва законите не ги спазва и не му пука и ограниченията пречат само и единствено на добросъвестните.
|
| Сря Дек 12, 2012 8:45 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Въпроса е какво разбираш под "лоши". Ти говориш за гангстери, мутри и т.н. Те и сега са въоражени това е факт, но също така е факт, че престрелките в БГ са сравнително редки, което показва за някаква култура в ъндерграунда...  Не по-малко опасни обаче са гаменчетата от примера на dan. Сега те не са въоражени, въпреки, че сигурен съм не биха отказали. Просто страха от наказание все още сработва при тях. Ама ако им разрешиш, да го носят легално, ще замениш множеството избити зъби в момента с огнестрелни рани. Толкова ли е трудно да го проумеете това? И като обезщетение на тази опасност ти ми предлагаш и аз да се въоража, та да съм им равностоен... е тъпо е това.
|
| Сря Дек 12, 2012 9:08 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Това което казва Цецо е така, въпреки че те ако наистина са толкова плашливи та да ги е страх да носят незаконно само като им скрънцеш със зъби и ще подвият опашки, па били и 20 на куп, с такива досега проблем не съм имал. Реално ако погледнем, от какво толкова обаче имаме да се защитаваме? Ако изключим разни дребни спречквания по кръстовища аз скоро не помня да ми се е налагало от някого да се защитавам, или пък познавам някой който да му се е наложило. Ако говорим какво се случва по дискотеките, нека не забравяме че никога не е виновна само едната страна. Отделно има една приказка, който не може да плува да не влиза в морето. Ясно е че ако отидеш на село, или внякое градче в дискотеката шанса за неприятности е голям, особенно ако почнеш да задяваш момите. Такава ни е държавата и културата, ако отидеш и го направиш не разчитай че запасаният пищов ще ти помогне, и не мисли че си в правото си да го използваш. Та нещата само с оръжие няма да се решат, трябва културата да се промени, ама това не е лесно, не става с година две, и не става с раздаване на оръжие, става с време .... и както рек каза, кръв трябва да се лее.
|
| Сря Дек 12, 2012 10:15 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Но в случая е единствения възможен начин тази тема да заприлича на дискусия. Нали такова е заглавието? Дискусия,... дръжки. Търсене на съмишленици за взаимно надъхване да? Нещо като в онази песничка на зайците: "А нам все равно, Пусть боимся мы Волка и сову,..." И последно не разбрах Колт ли е направил хората равни или винкело?
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Сря Дек 12, 2012 10:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Напротив - вече няколко пъти казах, че не предлагам такова нещо. Единственото, което предлагам е, който иска да се защитава сам да не му се пречи. Ако ти лично не искаш - аз нямам абсолютно никакъв проблем с това, но същевременно не искам и да ми се месиш как лично аз ще реша да се защитавам. Толкова е просто - мен не ме бърка ти какво точно искаш и теб не те бърка аз какво точно искам. Всякакви ограничения аз поне съм разбрал, че вместо да помагат правят точно обратното  .
|
| Сря Дек 12, 2012 10:57 pm |
|
 |
|
3aek
|
легализирането на оръжията биха имали положителен ефект в няколко аспекта 1. боклуците сами ще се прочистат по-бързо 2. бабаитлъка ще секне, бил съм свидетел в Турция как се разрешават спорове, съвсем културно без да се повишава тон, като тръгвахме попитах този с който бяхме- абе вие тук хич не се карате както в България, а той ми каза тук не знаеш кой е срещу тебе, може да е 30 кг мокър но ако му удариш шамар да извади пистолета и да те разстреля, затова всеки си има едно на ум 
|
| Сря Дек 12, 2012 11:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ами да ама за точка 1 не съм съгласен, те боклуците и сега си имат оръжия. По точка 2 ... а ти сега знаеш ли кой какво ще извади ? Аз както кажах оръжие не нося умишляно, но съвсем предвидливо съм си сложил на задната седалка доста удобно парче от 150 кв високоволтов кабел, щетите са като от полицейска палка та и по зле, точно за бабаити, и нож често ми се върти в колата, и със сигурност ще накълцам повечето бабаити с пистолетите преди да са свалили предпазителя. Та от къде знаеш какво ще стане, иначе тези които са ме виждали ще кажат че не приличам на човек който е опасен, особенно като съм с очилата. Та по точка две също се не знае. И както много пъти вече споменахме, никой не ви спира да се въоръжите, относно употребата е друг въпроса, ама пък като се въоръжите трябва да сте наясно дали бихте го изпозлвали или не, ако не то последствията при употреба пак не ви касаят.
|
| Сря Дек 12, 2012 11:21 pm |
|
 |
|
nik
|
брей, голям мафиот си бил  аз пък съм по обикновен човек, единсвените с оръжие познавам разни хорица по селата дето си имат от едно време по 1 старо пушкало, което отдавна не е виждало светлина.... не познавам чак такива мафиоти дето размахват незаконни оръжия, дето ще се занимават точно с мен пък, с наркотици пък никой не познавам виж, обаче ако мога да те пусна у наше село, по времето когато завода спонсорираше спортната зала.... като си големия мафиот дали ще успееш да стигнеш до другия край на селото без да надрусаш гащите и макар лудите времена да бяха отминали - като имахме компютърна зала - за това че не си го оставил да играе на аванта чака удобен момент и ти чупи страничното огледало... ей за такива келеши и селски бабаити става въпрос, дето един конкурент беше пращал 10 човека биячи да ни бият (повечето хлапета и единия 2 метра 150 кила само мускули)без да подозирам за какво са дошли издебнаха момента и станахме на кълбета, добре че нямаше оръжия, после полицая като дойде вместо да го гони като разбра кой е и ми вика "не се занимавай с тоя много е страшен..." добре че баща ми беше приятел с тогавашния началник та след 1 телефонен разговор полицая тръгва с пищене на гуми и няколко часа по късно големия бияч идва, всички полицаи него търсели, целия град били завардили, ревешката се извинява, с условна присъда бил, деца бил имал, да не останели без баща... та тези гамени са проблема, на тях не трябва да се позволява да носят оръжие, не мафията, мафията не се занимава с обикновени хора та така... предпочитам келешите да нямат оръжия, така само ще ме бие, аз ще се оправя, и после ще мога да се погрижа да си плати, а убит човек нито може да се погрижи нито да бъде платен
|
| Сря Дек 12, 2012 11:38 pm |
|
|