|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 9:18 pm
Смартофон - осветлете ме малко
| Автор |
Съобщение |
|
CarBeta
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Смартофон - осветлете ме малко
Лапетата даже тичайки пишат  , до няколко дена си ги настигнал, а след още няколко дена ще се чудиш как си се оправял досега без тия глезотии 
|
| Пон Авг 06, 2012 2:22 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Баси тренировката ми се очертава, това без цицини и обелени колена няма май да стане. Само да сложа т.нар. "gel case" на грамофона че инак ще си замине преди мене  . Ма няма да се оставя да ме надтичат и надпишат децата я  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Авг 06, 2012 2:47 pm |
|
 |
|
tgi
|
Да беше ми казал някой как се пише на такова бе, то се пишело с палци Видях едно момиченце навън, цвъцкаше с ебаси скороста. Сега и аз се мъча така да пиша и е къде по-лесно, ако и да ми е за първи път. Ма налага се да се свилва, ако това ще ни е клавиатурата занапред... (вече го виждам, мале мила, антиутопия и половина  ) .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Авг 07, 2012 1:02 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ако ти се експериментира пробвай и swype Виж на филмчето за какво иде реч.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Авг 07, 2012 11:58 pm |
|
 |
|
tgi
|
Не съм гледал филмчето а като я пробвах така и не загрях как разбира кои букви да изпише и кои не от тия, през които мина - някакво мазало само ми се получи. Та засега ще свиквам да пиша с палци, като дечурлигата. То не е трудно, само някак грешките стават на експлозии от по много - а и по-не се вижда човек като сбърка.
|
| Сря Авг 08, 2012 4:23 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Е то трябва първо да го инсталираш този swype и той си качва негова клавиатура - идеята е да не си вдигаш пръста, а само да го плъзгаш от буква на буква. Имат някакъв софтуер който после анализира кривата на движение, къде си се забавял и т.н. съпоставя го с буквите, гледа и в речник. Като му свикне човек е страшно бързо.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Авг 08, 2012 7:09 pm |
|
 |
|
tgi
|
Моят телевизор дойде с тоя swipe преинсталиран, ама като го пробвах и стана мазало  . Не съм му се задълбавал де, ако науча нещо ново ще се обадя.
|
| Сря Авг 08, 2012 7:24 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Да докладвам какви бяха резултатите - ползвах Глобул и си заредих допълнително 528МБ за данни и 20 лв за разговори. Избрах Глобул, защото ми ги препоръчаха приятели пък и повечето познати ми са на Глобул, та е по-тънко да се говори. За две седмици нито разговорите изговорих (изговорих едва половината от 20-те лв) нито данните (изполвах някъде около 430МБ от 528-те). За разговорите няма грижи, покритие има на всякъде. За интернета обаче 3G и 4G има само в градовете. Излезнеш ли извън градовете и работата е много зле основно G и тук там 2G, което е голяма мъка. Даже магистралата София-Пловдив е G-2G. Бе с две думи човек може да си свърши работата, ама да не очаква кой знае какво извън градовете. Аз общо взето съм доволен и следващия път пак тях ще ползвам. Кастъмър сървиса обаче е друга бира - пълна некомпетентност. Първо в нито един магазин на Глобул и Германос, в които бях не знаеха как да ми вкарат настройките за интернета в телефона, нито пък знаеха как да си купя допълнителен пакет данни, по-голям от 10МБ (това беше най-големия, описан в книжката, дето идва с предплатената карта). Незнаеха даже какви са параметрите за настройка на интернета - ip адрес, порт, юзернейм и парола. 4-5 супер прости неща, които трябва да ги знаят на изуст и като не знаят как да ги настроят на точно моя телефон да ми ги кажат и аз да си ги настроя. Трябваше да се обадя на оператор, с който разговора е платен  и да си говоря с тях около 20 минути, докато накрая не ми казаха, че точно на моя телефон (HTC с андроид) не знаят как става и ми пратиха настройките с смс аз да се оправям, въпреки, че по принцип на всички телефони с Андроид е по един и същи начин  . Толкова ли не могат тия настройки да са записани в картата и всичко да става автоматично  ? Това е нещото в БГ, която трябва още много да се развива, за да може човек да се чувства като бял човек, когато си купува някаква услуга или стока.  |  |  |  | Dimitar написа: Я да ползвам тая тема да питам кои предплатени карти в БГ стават и за интернет и за говорене. Гледах някакви на Глобул, ама те имат по 5-10 мегабайта, което е смешка. После видях една на М-Тел, която за 20 лв. има 500 мегабайта и важи месец, което се ядва, но пък пишеше, че може да се говори с нея чак когато се регистрира и минутата е някакви космически 0.54 лв. Това ли е най-доброто и какво значи да се "регистрира" - къде да я регистрирам? Да не би да са някакви милиционерски щуротии? И ако да, тия хора знаят ли, че има нещо наречено VoIP и мога да си говоря и нерегистриран  . За 2 седмици си мисля, че 500 мегабайта ще са ми повече от достатъчни, само дето не разбрах ако почна да говоря как това ще влияе на оставащите мегабайти. Та дайте акъл за предплатена карта с добър интернет и да може да се говори. ПП. Сега пък гледам някакви b-connect с допълнителни пакети: http://www.globul.bg/bg/bconnect_addons.htmlна които мога да си добавям данни и минути по отделно и като гледам цените май това е най-изгодно: 500 мегабайта за 20 лв. и 200 минути към приятели за 2.90 лв. Та май ще е тая, само ми кажете на кой интернета е по-добър (М-Тел или Глобул), ама не само в големите градове  . |  |  |  |  |
|
| Съб Авг 18, 2012 4:24 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми тука даже и хлапетата и старците са неоткрити ИТ генийчета. Всички мъкнат смартфони и всички сами ги си настройват, рутват си Андроида, хакват Маркета и т.н. На тия в магазина никой не разчита, то и без това 90% от телефоните са разкодирани, а не от магазина. Та нормално тия в магазина да не знаят, ти сисгурно си първия, който ги пита такива неща. Те знаят сами това дето е написано на лъскавите брошурки 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Авг 18, 2012 4:35 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
И те ми обясниха нещо такова  .
|
| Съб Авг 18, 2012 4:38 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ми и на мене интернет връзката не ми тръгна сама с виваком - пратиха ми някакъв СМС с настройки, които трябвало да цъкна за да се инсталират, сторих го, пратиха ми втори СМС да ме поздравят с успеха (или някак инак го направиха, не помня точно) и мрежа нямаше. Чак като се прибрах и им разрових сайта та намерих адреси и т.н. параметри дето са за нащракване и го направих всичко тръгна. Това с рутването на телефона вече го знам какво е (и не го правя засега, не ща да имам още едно нещо за копане по него). Ама кво е това "да хакнеш маркета" бе, Цецо? Това още не бях го срещал, осветлявай  .
|
| Съб Авг 18, 2012 4:42 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Предполагам, че е да инсталираш платени приложения от Гугъл плей за без пари  .
|
| Съб Авг 18, 2012 4:56 pm |
|
 |
|
tgi
|
А какъв (ако въобще има) е цярът срещу всичките безумни глупости, дето текат в background и после се отчитат като изяден ток от "android OS"? То че google maps току тръгва е само страничен ефект, явно, че носиш ли такъв телефон не само в БГ ченгетата имат вече на живо данни за мястото ти ами и тия в щатите; ама има и разни ъпдейти, сошъл незнам кво си, weather майната му и т.н. "services", един ден на разходка ги трепех на ръка през половин-един час и се прибрах с 40-ина% батерия а музиката не я спрях с (много) часове; като не ги трепех я бях спирал и не ми стигна батерията... Предполагам с root достъп човек може да ги разкара ама не ща да се вкопавам. Ако няма как ще ги трепя на ръка докато дават поне (в някакъв момент ако се надигнат в медиите приказки как гугъл ни следят ония ще махнат индикаторите за GPS и карти докато го правят, естествено - ако не го правят и сега де).
|
| Съб Авг 18, 2012 10:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Аз ползвам едно нещо, наречено Automatic task killer  .
|
| Съб Авг 18, 2012 10:16 pm |
|
 |
|
tgi
|
Четох за него, и какво - забелязал ли си ефекта? Предполагам е поне същият като от на ръка да ги изтребва човек и ще го пробвам, още сега може да го сложа дори.
|
| Съб Авг 18, 2012 10:42 pm |
|
|