|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 10:52 am
| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: Новини от страната
Ами малко поомесихме термини и кой за какво говори. Това го написах, в отговор на изказването на ТоНи, че не успява да си запълни времето на консултантите повече от 30-40% като предположих, че говори за програмисти (а той най вероятно не ги е имал точно тях в предвид). Защо? Защото съм бил и от всички краища на бариерата (много години работодател, после съвсем за кратко работник, и сега консултант) и намирам за изключително неефективно наемането на програмисти на заплата ако не им осигуриш достатъчно работа да са постоянно заети - иначе се получава като историята @DesertLeo за гръцката фирма. А като наемаш консултанти ангажимента им плащаш само за свършена работа, като нямаш проект за тях, те сами си намират работа другаде. А да си добре платен консултант е по добре отколкото да си на заплата - дори и да струваш същите пари на работодателя като някой на заплата в джоба ти влизат повече заради различните данъци. Та вкратце - заетост 100% на програмист е да си му осигурил достатъчно работа, това разбира се, не означава, че той ще има едно и също КПД през целия ден, седмица и т.н. Обаче ако си е отметнал работата и не си му дал нова, проблема си е твой, че не е зает на 100% ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Юни 15, 2017 4:24 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Не е чак толкова важно 100% заетост било то на програмист или хардуерист. По-важното е изработеното от тях да носи приходи на фирмата.
|
| Чет Юни 15, 2017 6:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
AАз имах в предвид че не аз не мога да осигуря 100% заетост на консултанта, а той сам не може да си осигури, или ако работи за фирма фирмата не може да му осигури, затова и на консултантите ставките са високи, ако не бяха щяха да умрат гладни. Иначе зависи какво правиш, ако продукта ти е софтуер, няма как да нямаш програмисти и да караш на консултанти.
|
| Чет Юни 15, 2017 10:41 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12155 Местоположение: Гьотеборг
|
Защо не казАхте бре? Аз съм минАл покрай тунинг изложбата без да забележа... http://m.dnevnik.bg/photos/2017/06/17/2 ... shou_2017/
|
| Съб Юни 17, 2017 11:39 pm |
|
 |
|
radolin
|
Тез нашите политици, живи да ги ожалиш: Политиците обявиха колко имоти и пари имат: http://dnes.dir.bg/news/imoti-smetnata- ... 26403?nt=4Президентът разполагал всичко на всичко с по-малко от 10К лева, пък жена му с 3К, но с кредитна карта за 20К?! Това от коя банка са ѝ я дали ми е интересно. Бат Бойко след 3 мандата и много лишения успял да спести 26 700 лв от заплата. Единтсвеният с малко от малко по-реалистични данни, дето се вика от 'кумова срама' е ... Делян Пеевски.
|
| Нед Юни 18, 2017 10:43 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не може да е само той бре, а Марешки? За кредитната карта не ме учудва, ако имаш постоянен доход и си изряден платец защо не, в крайна сметка всеки мангал може да вземе кредит за 10-20к, и то с много по-малко документи.
|
| Нед Юни 18, 2017 11:18 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Предполагам имат някакво неписано правило да вписват примерно 1 промил от имането. И на Шиши му излязло толкова...
|
| Нед Юни 18, 2017 7:58 pm |
|
 |
|
Pif
|
Бойко 2012 се хвалеше с 4 милиарда преди да падне. Не виждам къде са 30к срещу 4 милиарда. Тогава. Няма какво да ги мислим тях.
|
| Нед Юни 18, 2017 8:59 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Относно кредитните карти... нещо пак ми се чини, че темата за балона взе да става актуална. Гледам за жилище в София, цените на що годе приличните локации станаха малоумно високи за период не повече от година. Виждам и много народ да тегли кредити за жилище и то за скъпи жилища (100-200 хл. евра). Гледам и, че в магазина от 4 човека, поне 2-ма плащат с кредитна карта. От няколко месеца не съм чул никой да псува "лошите банки"...
Има известно оживление в бизнеса, ама със сигурност не покрива чак такъв ръст на доходите, какъвто се опитва да демонстрира Ганьо... Ще има пак рев и сополи после... Българина е уникално животно, може да се изгори на един и същ котлон 10 пъти в рамките на един ден.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 19, 2017 10:50 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами ти погледни строителството, в момента се строят огромно количество нови сгради, май повечето жилищни.... Ганьо има пари, баба ще извади от дюшека някоя пачка да помогне на внука ...
|
| Пон Юни 19, 2017 11:08 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе банките много свалиха лихвите по жилищни кредити, мен това ме притеснява. Иначе ако баба си извади парите от дюшека, лошо няма.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 19, 2017 11:14 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Продават нивите на дядо. Най ме "кефи" като ги похарчат за лъскаво возило което изобщо не е за тях - имане събирано с поколения се оставя на улицата.
|
| Пон Юни 19, 2017 11:18 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Аз не знам кое ви кара да си мислите че кредитната карта е някаква далавера? Може би някъде е? Но тук си е живо накисване и то няма не искам няма недей... Преди няколко години теглих кредит като физическо лице и едно от условията беше да ми издадат кредитна карта. И то не само от тая банка дето взех кредита ами при другите имаше все такива уловки. Ако искаш де. Вариантите бяха или 6-7% лихви или прИмоция от 4-5% ама с бонус от карта, плюс някакво спестяване, плюс не знам си какво. Общо взето пак ти взимат парите, просто не под формата на лихва. Аз единственото което успях да договоря беше да мина с по-малък лимит. Само 1000лв, което е пак търпимо щото таксата на картата е 3% от лимита. Дефакто плащам 3% лихва на едни 1000лв, които много рядко ползвам. А другата простотия беше че по дефаулт не си ги дърпаха автоматично след гратисния срок. Трябвало да си го поискам... Чудя се кой ли нормален човек ще иска обратното, ама карай 
|
| Пон Юни 19, 2017 11:21 am |
|
 |
|
ToHu
|
Кредитните карти в БГ са си дърво от всякъде, онзи ден отивам в ПИБ и гледам промо оферта, лихва само 18% ..... само .... имам кредитна карта, докато погасявах 100% проблем нямаше, ама малко я бях зарязал, то и наказателни сигурно са ми сложили, ама гледам че доста е набъбнала сумата.... Иначе кредитите, нормално е лихвите да падат, лихвите са ниски навсякъде по света, в САЩ в момента направо не си заслужава да държиш пари в банка, по кредитите не знам как са. Европа няма как да е различно, а и нали това стимулирад, спаден на лихвите, увеличаване на потреблението, и надуването на поредния балон. То токато надуваш балони добре, лошот че ние май веч епрезервативи надуваме и то ползвани неколкократно, хем не са добре на вкус, хем много поемат до де се пукнат, а като се пукнат .... Няма лошо, нека пазарува народа. А тия с лъскавите коли са ми любимци, не може да и купи гумите но иначе гъзар, първата работа да и сложи газова, втората да купи гуми втора употреба, след това се почва да търси масла и филтри дето и в китай ги водят менте ....
|
| Пон Юни 19, 2017 12:11 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Вчера гледах цените на 3 и 4-стайни в Младост 1А (че там има едно доста прилично училище). Паналки за по 100 хил. евро?!??! Още не ми го побира акъла, добре че не ни е спешно.
_________________ Хайде де!
|
| Пон Юни 19, 2017 1:15 pm |
|
|