Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коли
Ееее Германия, та Германия, то и там вече има дупки бре, и прасета по магистралата, щях да сгазя едно. В БГ не е толкова зле, не знам защо все се оплаквате. Поопраивха ни се пътищата, и на хората им се поразвалиха и сега е горе долу едно и съшо.

Пон Май 13, 2019 8:32 pm
Профил

Сравнено с време оно, у нас сега са що-годе добре пътищата. Кръпки има навсякъде, ама дали в Германия има ремонтиран участък, който след 3 месеца пак да се налага да го ремонтират?

Дори и да има такъв изпълнител, той повече няма да помирише обществена поръчка.

Пон Май 13, 2019 8:37 pm
Профил

за германия грешиш, тотално западане, добре че има ое строени от преди, та да имат още пътища. В строителството е ужас, донякъде може би и заради източно европейците. Наложи им се да си отворят пазара, особенно обществените поръчки, и се наводниха, сега те са гадове и повечето ги фалираха, като нашите хубавци от Енемона, но те бяха малки, има големи чехи и поляци и докопват поръчи, немеца няма избор освен да сваля цените и да строи лайна.

Пон Май 13, 2019 8:39 pm
Профил

Както и да е. Окачване и всичко се прави, има части, не е скъпо.... Нещото, заради което може да се счита, че един автомобил е съсипан - това са тенекиите.
Повечето 10 - 15 годишни коли днес, нямат проблеми с тенекиите.

Пон Май 13, 2019 8:51 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Абе ако си на ксенон (фабричен) си е дебело да караш на къси. Като взех субаруто, последователно (в рамките на няколко дни, баси) изгоряха и двете крушки. Бяха некви Хели, дето са по 60 кинта парчето, замених ги с китайски ментаци за по 25, ама пак не си е работа. Веднага сложих некви грозни DRL-та - едни барове с по 5 леда, почти веднага на единия бар 3 от 5-те нещо спряха да дават контакт, та тябваше да го чукнеш за да светне. :D В последствие се скапа съвсем и да го риташ, си светят само 2-та.
Накрая ги разкарах и тях, сега съм си с мигачотроника.

От 2006 г. насам всичките ми коли са били с ксенони, без последната, която е с LED, та и ксенони никога не са ми горяли, въпреки съм карал с тях постоянно светнати.

Вто Май 14, 2019 12:17 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Реконструктор написа:
Абе ако си на ксенон (фабричен) си е дебело да караш на къси. Като взех субаруто, последователно (в рамките на няколко дни, баси) изгоряха и двете крушки. Бяха некви Хели, дето са по 60 кинта парчето, замених ги с китайски ментаци за по 25, ама пак не си е работа. Веднага сложих некви грозни DRL-та - едни барове с по 5 леда, почти веднага на единия бар 3 от 5-те нещо спряха да дават контакт, та тябваше да го чукнеш за да светне. :D В последствие се скапа съвсем и да го риташ, си светят само 2-та.
Накрая ги разкарах и тях, сега съм си с мигачотроника.

От 2006 г. насам всичките ми коли са били с ксенони, без последната, която е с LED, та и ксенони никога не са ми горяли, въпреки съм карал с тях постоянно светнати.

Ми бате, ти идваш от друга вселена. :) Освен ако не караш колите си по 3-4 години.

Вто Май 14, 2019 10:25 am
Профил

Фабричният ксенон не е, като ксенон, закупен от щанда на Hella в Илиянци :D

Вто Май 14, 2019 11:04 am
Профил

Един полу-юридически въпрос:
допустимо ли е поставянето на допълнителни светлини. Говоря за ей такива например

Вто Май 14, 2019 11:18 am
Профил

dan написа:
Един полу-юридически въпрос:
допустимо ли е поставянето на допълнителни светлини.

Има ред по който се узаконява всяко едно превозно средство. Бяха някакви технически комисии, които правят преглед и решават. Естествено има си и някакви нормативни изисквания, които комисиите уж трябва да проверяват, но в крайна сметка е много субективно. Типичен пример е цвета на габаритите с които идват колите от Америка. Едни комисии се заяждат и искат да ги смениш, други си затварят очите. Абе точно като годишните прегледи е...
Ако решиш да внесеш каквито и да изменения на вече узаконен автомобил то по закон трябва пак да минеш комисия преди да стъпиш на асфалта. Съответно ако комисията ти разпише, промяната става законна. Ако не ти разпише... може да се жалваш и ако съдът реши че жалбата ти е основателна ще назначи експерти, които да разгледат случая и евентуално после ще излезе с някакво решение, което може да е всякакво ;-)

Вто Май 14, 2019 11:39 am
Профил

Накратко - ако искаш да си изряден пред закона, трябва да си скъсаш нервите :)

Аз бих си ги монтирал, без да се занимавам с простотии.

Вто Май 14, 2019 12:00 pm
Профил
Аватар

Би трябвало в описанието им да е упоменато дали са "street legal", както и къде трябва да са монтирани и как да са насочени за да са такива (ако са такива).

Вто Май 14, 2019 12:07 pm
Профил
Аватар

В БГ няма проблем за секви извращения. :) Нема кво да се плашите. Само внимавайте като излизате в чужбина.

Вто Май 14, 2019 9:29 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
В БГ няма проблем за секви извращения. :) Нема кво да се плашите. Само внимавайте като излизате в чужбина.

Така е на пръв поглед.
Дано да не става, но ако стане някоя беля, някой печен юрист да не вземе да загледа неодобрените от закона промени в автомобила, да назначи експертиза дали наистина са такива, с какво те са допринесли за белята, и да се обърне палачинката...

Вто Май 14, 2019 10:21 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Реконструктор написа:

Така е на пръв поглед.
Дано да не става, но ако стане някоя беля, някой печен юрист да не вземе да загледа неодобрените от закона промени в автомобила, да назначи експертиза дали наистина са такива, с какво те са допринесли за белята, и да се обърне палачинката...

Ами не знам за такъв случай. :)

Вто Май 14, 2019 11:15 pm
Профил
Аватар

И аз не съм чувал за подобен случай, но предполагам че е въпрос на време.
Със сигурност не е област в която някой би искал да блесне като повод за прецедент... :D

Вто Май 14, 2019 11:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 197  Следваща