Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Е да ама какво ще помогне автомата, и той иска някой да го гледа. Смс системата рабити добре, и тя си иска хора разбира се. Може да се комбинира с автомат диспенсър.

Вто Мар 14, 2017 2:37 pm
Профил
Аватар

мога да ти препоръчам шведски, яки са и държат на бой.
ще ти направя снимка.

иначе плащане - с абонамент, с апп, с монети, с кредитна/дебитна карта, с членска карта

Вто Мар 14, 2017 5:42 pm
Профил

Тони, скобите се поставят от други хора, не от падарите. Сега може би падарите се обаждат като трябва да се постави скоба, но и автомат би могъл да свърши тая работа.
СМС-те сега ще ги въвеждат, което за гражданите си е удобство, обаче за системата си е нещо дето влошава ефективността. Първо от смс-а общината няма да получава левче, а по-малко и второ контролът става по-сложен. В момента всички са с бележки на предното стъкло, което се проверява лесно.
Както и да е, не казвам че автоматизацията е панацея. Но с автомати има по-голям шанс да стане печеливша дейсност. Това с падарите в момента е абсурдно, поне да решаваше проблема с трафика или паркирането, а то и това не става. Макар че и с автоматизация няма да стане, но то е достатъчно само да почне да печели общината вместо да ни харчат парите за глупости.
Grubi, снимай.. ако се намери дуракоустойчива система ще видя как да я предложа...

Вто Мар 14, 2017 5:46 pm
Профил

Миро, автомата нищо не може да каже защот той не знае дали колата е още там. Ако колата е тръгнала и времето е изтекло ще разходи напразно тия със скобата. Това е положението в цял свят, навсякъде има някой обикалящ. Там където има автомати се проверява малко по лесно, минава се и се гледа дли свети червено или зелено. Ако е с диспенсър някой трбява да провери съответното билетче, но и това става лесно ако му печаташ код. Най-трудно е с SMS защото трябва да провериш номера на колата, т.е. трябва да се въведе, не и ако обаче се вкара OCR и някой минава и ги снима. Това може да става и в релано време, т.е. пак пич с колело си кара, камерката снима и като хване кола с изтекъл писука, разбира се сега трябва да гледа и за талонче, та по-дпбре да няма талончета.

Вто Мар 14, 2017 6:18 pm
Профил

п.с. автомата има еидн голям недостатък, правото за паркиране се прехвърля към следващият. Сега и за 5 и за 45 мин плащаш едно и също, ендо място може да донесе и 10 лв на час, ако обаче е с автомат то ще донесе точно 1 лв на час, от където ще падне прихода на общината.

Вто Мар 14, 2017 6:20 pm
Профил
Аватар

Дааа, не са почнали да оставят глобите както тука...
ако не си платиш до 15 дни, напомняне (обикновена глоба 60Е) плюс 5Е
ако не си я платиш още един месец - може да стане двойна
като мине известен срок, я дават на агенцията по взимания
нито скоби слагат, нито вдигат - само оставят едни сладки жълти съобщения (не се мокрят и не се късат)
тия дето ги слгат са със статус на длъжностно лице, и имат най-отпред паник бутон за полиция и охрана

Последна промяна Grubi на Вто Мар 14, 2017 9:11 pm, променена общо 1 път

Вто Мар 14, 2017 7:07 pm
Профил

Тони, питането ми е евентуално за конкретен производител и т.н. Иначе като ровя в нета ми излизат разни градове и разни идеи, само дето не мога свържа с конкретен модел и цена ;-)

Тъй че идеите са ясно - добре е да се следи местото. Правят го или с датчици или с камери. Не е нужно на всяко място да има автомат, на много места гледам имат по един автомат на пресечка, отиваш и си плащаш място да кажем място "158". С sms-те също е простотия да се въвежда номера на колата, по-разумно е да въведеш номера на местото. По-кратко e и по-лесно за поддръжка, щото в по-белите градове си имат приложения и като чукнеш адрес ти предлага най-близкото свободно място. Т.е. системата във всеки един момент трябва да знае свободните и заетите места. А тия дето са с видео наблюдения на една камера се виждат по няколко (колкото може) места и направо с червени точки отбелязва заетите. Така оператора веднага вижда всичко...

Колкото до "прехвърлянето"... Принципно аз обичам когато системата улеснява хората, а не падарите. Няма лошо да може да се прехвърля, както и да имаш време да спреш, да потърсиш къде да платиш без да се притесняваш. От тия неща загубата не е голяма. Но има и нещо друго, за да е работеща една система трябва да има и морковче и тояга. И ако това, че няма да се заяждат с теб е морковчето, то тоягата е че като сгафиш плащаш яко. Т.е. когато се хване някой дето наистина мами сериозно, то глобата да е такава, че да не си и помисля да го прави втори път. И ако е така, първата работа на всеки ще е да си плати, а не да рискува с някакви оставящи минути. Още повече, че не е нужно да има индикация (освен през web-a) на платените места. Така че като спреш няма как да знаеш дали някой преди теб е платил и не е стоял. Ще платиш пак...

Вто Мар 14, 2017 7:29 pm
Профил

Grubi написа:
нито скоби слагат, нито дигат - само оставят едни сладки жълти съобщения (не се мокрят и не се късат)

Просто и ефикасно, за това говоря...

Вто Мар 14, 2017 7:30 pm
Профил
Аватар

просто и ефикасно е последното нещо, което се търси на територията

Вто Мар 14, 2017 7:36 pm
Профил

Ами за системи не знам, за паркинг колонки сигурно имам разни контакти, трябва да проверя. Ако изключим паркинг колонките това не са точно готови решения, аз поне не съм срещал. Отиваш при доставчик Х, казваш си болката, той ти предлага решение, ти го харесваш, и купуваш. Но ние сме в Бг и трябва да минеш през процедура, пускаш търг, идва доставчик Y и ти пробутва това дето не ти трябва ...
Ако говорим за общински проект, аз бих се ангажирал с интеграция на такава система, с sms-и , диспенсъри, предплатени карти или каквото там си харесат. Но стигне ли се до процедура ще се пръкне някой който да продаде нещо "по-хубаво" и "по-евтино" ... на практика имаме продукт който да адаптираме, а относно киоски, диспенсъри и др.подобни няма никакви грижи.
Ако има сериозен интерес от общината можем да направим нещо хубаво работещо, и разумно скъпо, това без комисионните де :)

Вто Мар 14, 2017 7:50 pm
Профил

Тони, е предишния общински съвет имах приятели, но в сегашния не познавам никой тъй че да не си помислиш че имам някаква връзка. Просто кмета ни тръби че искал предложения (каквото и да значи). А аз пък се дразня от простотията да издържат с общински средства разни падари,,,, и затова ако намеря смислен вариант бих потърсил някой дето може да го внесе. По принцип няма голяма шанс, знаеш общинските съвети са не по-малък цирк от парламента, но в случая наистина нямат голям избор.

Вто Мар 14, 2017 9:08 pm
Профил

Аз затова и не се занимавам с такива клиенти. Имаме решения за обществени паркинзи, за видеонаблюдения и управление на трафика и какво ли не още можем да предложим, някои са на големи фирми с добри референтни проекти, други просто можем да интегрираме като някои неща са изцяло R&D тук, и се произвеждат тук, но няма смисъл, да се боря с общини и бюрократи не ми е хоби. Е сега с тия терминали за гласуване, ако имаше шанс да участва човек, не е кой зане какво, аз за няколко месеца подготвих за външен клиент от разработка до производство не по-прост киоск и то при таргет 16 хил бр. за доста кратко време, но какво, да ходя да се разправям с тъпи политици .. не ме кефи.
Участвах на един търг за топлофикация и вече съжалявам че участвахме. Сега пък колегата реши че ще обжалва това че не ни допуснаха, за техническа грешка :) От всички участници бяхме еиднствените с пълна оферта и пълен набор документи, но не сме удобни и понеже съм писал "72(четеридесет и осем) часа", приемат това като вариант на офертата, иначе няма за какво да ни бутнат 600 страници оферта, другите бяха с има няма 50, половината декларации и ЕОДП. Не искам ни да ги чувам ни да ги виждам, цената ни е половин милион надолу от спечелилия, и това с техника на Honeywell и с индустриални решения а не китайщини за офиса и дори с печалба ...какво да се боря с вятърни мелници ли ...

Вто Мар 14, 2017 9:21 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Просто кмета ни тръби че искал предложения (каквото и да значи).

последния път ми поискаха 40%

Вто Мар 14, 2017 9:36 pm
Профил

Ех... ако е само с накякъв процент щеше да е по-предвидимо. Тук освен процентите има и не малко интриги, защото селото е малко и нещата трудно се покриват, а после пък миришат дълго. Затова и доста хора се отдръпнаха от общината, т.е. изобщо не се занимават въпреки че могат да измъкват далавери. Най-лошото е пък когато някой се опита да направи нещо без далавера, щото накрая изяжда същите ла...на, само че безплатно.
А пък кметчето ни... изглежда свястно хлапе, което не значи че няма да му се наложи да върне парите на баща си за кампанията. Но в случая сякаш не е замесен, то и това не е от негова компетенция. Аз си мисля че вдига шум точно защото нищо не зависи от него.

Вто Мар 14, 2017 10:20 pm
Профил

Свястно момче .. взе парите и каза ще видим ;)

Вто Мар 14, 2017 10:32 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467 ... 1080  Следваща