|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 4:04 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Новини от страната
Е гати зоровете - но парите не миришат...
|
| Чет Фев 23, 2017 7:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ами не миришат, разликата е че те ще спечелят търга а после не е ясно какво и кога ще доставят, а аз ако поема ангажимент към клиента ако не му доставя каквото и когато иска ще ме осъди 
|
| Чет Фев 23, 2017 7:16 pm |
|
 |
|
Pif
|
Лирекс преди 3-4 години взеха няколко "европроекта" по 1 милион лева за ... нещо си. Може да е дошло вермето да се отплащат или да си купуват следващите "проекти". Това си е сериозен бизнес и си заслужава инвестицията.
|
| Чет Фев 23, 2017 7:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е то е ясно ... мен онзи ден ме отстраниха от търг заради техническа грешка, пишело с цифри 48 а с думи 72 часа .... тези които останаха са с 500 к над моята цена при условие че продават китайски боклуци моята оферта е с Tyco и Honeywell и трудът е смятан на 30 лв/час .. т.е. не съм от най-евтините .... та дране да пада 
|
| Чет Фев 23, 2017 7:57 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
ЕКСПЕРТИ РАЗКРИВАТ КАК РЕМОНТЪТ В ТУНЕЛА "ЕЧЕМИШКА" Е НАПРАВЕН ЗА ПАРИ: http://gospodari.com/%D0%B5%D0%BA%D1%81 ... 23919.html
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Фев 23, 2017 8:00 pm |
|
 |
|
timt
|
@ToHu, язък, сега щяха да те дават тебе по телевизора. 
|
| Чет Фев 23, 2017 8:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз не се притеснявам от ТВ, а ако някой от нормланите ми клиенти види какви цени съм дал по тоя търг ще вие много, ако карам на нормални цени можеше и 3 млн да го докарам, но понеже е обществена поръчкам си сложих разумна на малка печалба, който иска да работи за без пари да работи. Ама и това другото е изродщина, да знаеш че ще доставиш нещо посредствено и да надуеш така цената ... както и да е, ще видим какво ще каже КЗК, ако не здраве да е, и без това ако го вземем ще ми се стъжни живота от към възложител щото сигурно някой е чакал солидна комисионна.
|
| Чет Фев 23, 2017 8:51 pm |
|
 |
|
Pif
|
Тони, моята заплата идва точно от такива неща. Няма никакво значение кой и какви оферти предлага. Знае се колко пари има, знае се колко пари трябва да се дадът на който трябва и останалото е за печелившата фирма. Как и защо печели няма значение. А какво прави - пак няма значение защото целта е да се разпределят едни пари. Като знам ние какви неща даваме за какви пари - направо ме хваща срам. Но съм в друг отдел и повечето неща се радвам, че дори не ги и разбирам. Това, че аз съм си направил устройството като хората - няма никакво значение. Останалата част като е мизерна - какво като един възел е читав.
|
| Чет Фев 23, 2017 11:59 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Знам го това, на мен ми се случва да участвам в поръчка веднъж на 5 години и само ако съм сигурен че има добри шансове, повечето са с много нисък бюджет като за нас спрямо това което се търси. Тази конкретно е добра, правена като за нас, този за когото е правена няма всички исота които искаха, та се наложи да променят  те и затова ни отстраняват за техническа грешка но това няма да мине в КЗК, може би са разчитали че няма да обжалваме.
|
| Пет Фев 24, 2017 10:24 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
|
| Съб Фев 25, 2017 12:12 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами за ебане са тия от училището че не са извикали бърза помощ, децата са деца, дали са се ритнали или не няма значение, може да е всичко. Може ли да получи 3 припадъка и да не са извикали бърза помощ. Ето в такива случи тъпата американска система върши работа, сега училището щеше да плати едни 5-10 млн обезщетение за нехайство и другия път линейката ще е отвън още преди някой да го е заболяло нещо. Затова там е така, превръщаме се в същите безмозъчни същества и единственото което може да ни накара да направим нещо е страхът, страхът от глоба, от затвор, от уволнение.... преди не беше така ... в гадния социализъм все пак живееха хора, сега живеят малоумни зомбита ...
|
| Съб Фев 25, 2017 12:41 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Да, зомбитата кацнаха от Марс онзи ден. Дебилизма си беше отгледан и развит до нечувани висоти точно по времето на цоциализма. Просто днес му се берат плодовете. Узряха вече. За съжаление по тези учебни заведения са останали едни... Миналата година голям зор видяхме докато изгоним една дебилна учителка, дъщеря ми в първи клас даскалката си чете лекциите като на студенти, който чул - чул. В междучасията 24 диванета оставени да дивеят колкото и както си поискат - дъщеря ми три пъти се прибира с мокри учебници. Редовно закъсняваше по 10-15мин - охраната пазеше децата да не съборят училището. Върха на целия дебилизъм беше открит урок. Събрали сме се родители, директорката, ученици, онази фтица пристига с редовното си 10-минутно закъснение и остава изненадана, че видиш ли имало открит урок... Уволниха я ама почти половин година лазеше по нервите на всички, като беше на косъм да си изяде боя от един по-нервен баща...
|
| Съб Фев 25, 2017 1:28 am |
|
 |
|
timt
|
За убийството в Борисовата градина за което приказват цял ден по медиите. Издал го е брат му а директора, преподаватели и съучениците го разпознали и си мълчали. Това е пълен абсурд. Ученичка пита даскалката знае ли какво е К.р и после казва че ядно знае и го е лапала. Много сбъркано от всякъде.
|
| Съб Фев 25, 2017 2:26 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
в Австрия бяхме на ски. на 2800м височина, сина, докато си оправя ръкавицата, го уря щеката някъде в дясно в корема. дотъри се до мен и седна, после легна. опипах го на бързо и видях, че не ми прилича на спукано ребро. а и той почна да върти очи. диагнозата ми беше спукан далак. звъннах на 112, на 7-мата минута дойдоха двама спасителя с шейна. огледха го и те, после ме попитаха дали имам застраховка. имах. по радиото говориха 2-3 минути и го смъкнахме на по-ниско. на площадката вече чакаше хеликоптер и го вдигнаха веднага.
инцидента стана към 13:30, докато намерим къде е болницата (на 70км по планински път), вече го бяха отворили. 3 литра излив. в 19:00 излезе доктора - всичко е ОК, залепихме далака, направихме му авто-транфузия, доляхме половин литър. елате утре в 10:00 да го видите, сега спи в реанимация. беше 30 декември. на 10 януари можеше да ходи, макар и превит. прибрахме се със самолет, във Виена дори ни чакаше човек с инвалидна количка на ръкава за трансфер.
след година някъде му направихме още една операция, че някаква вена, дето храни левия тестис беше стеснена в следствие на страстване от операцията. юнака си е с далак и за спомен му останаха едни белези през целия корем, но само това.
цялото удоволствие (хеликоптер, операция, репатриране) излезе към 70 бонки. на мен ми струваше 150лв разширена планинска застраховка и още малко бели коси.
---
от Бояна до Пирогов е 10 мин с линейка.
|
| Съб Фев 25, 2017 11:05 am |
|
 |
|
timt
|
https://vesti.bg/bulgaria/incidenti/dir ... ka-6065937В рамките на тези 30 минути детето си гълташе езика три пъти. Първият път езикът беше изваден от охранителя, а вторите два пъти – от родителите на момиченцето”, обясни той.
|
| Съб Фев 25, 2017 11:28 am |
|
|