|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 6:13 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Аааа ама това е CR-V, японско, ако беше карал либерти или друго творение на джип нямаше да е точно така  Сега новите им дребосъци са с 2 л двигател на фиат ... не че е лош двигателя, но си мисля че не е за американци. Новото CR-V което взехме гори малко, в грда спокойно държи 26-27 на галон, докато одисея е около 20, това говорим смесен разход, иначе на магистрала само е друго, но никой не кара само по магистрали. За сравнение либертито беше около 15-16 на галон, а имах един крайслер дърт който показваше 12, но един господ знае колко е бил, не съм засичал, за сравнение F350 рентнато от пенски е около 5-6 мили на галон, това съм го засичал, толкова е и по малкият им камион с борд, но той май пак е на основата на F350 но дълга база, но F350 и други Ф-ве си карат маса американци. Иначе бензина е по евтин, това няма какво да го говорим, но ние в Инди правим средно по 200 мили на ден от както и малкото започна да ходи на училище, и това само покрай децата и пазаруването.
|
| Чет Юли 28, 2016 4:49 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
200мили на ден е нечовешко за мен. 80км ден ми идват вече в повече, а не мога да си помисля 320км. Но явно човек свиква...така и нас исках да ни развеждат на някакви такива растояние, но жегата и карането в нормален(за тях трафик) постоянно ме изкарваха от релси.
|
| Чет Юли 28, 2016 5:04 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами така е, зависи къде живееш, във Вегас примерно дори като обикалям производителите и склада рядко навъртам на 100-150 на ден, но там някак всичко е по-компактно. В Инди до училището на малката са около 20 мили, от там до тов ана голямата са 7-8, после връщане. Вземането обаче е по отделно, после на танци, на уроци, и като минеш да купиш нещо от магаизна и ей ги на, голямата ако иска да отиде до някой мол ей то ги още 30-40 мили отиване и връщане, и то два пъти .. Един съсед всеки ден кара по час и половина до офиса си, и толкова на връщане, като имаш в предвид че той излиза рано, преди 7 за да не хваща трафика, и се връща рано пак по същата причина, това си е чисто каране. Но то и в БГ има хора които го правят, примерно колегата предпочита да пътува всеки ден София-пазарджик и обратно или София-Пловдив, вместо да спи там, то и аз така правя, дори и София-Бургас. Всичко е до нагласа.
|
| Чет Юли 28, 2016 5:17 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Въпрос на свикване. Едно време в Нигерия ми се налагаше често пътуване между Кано и Абуджа (около 450 км по километраж). В началото беше отврат, ако и да е африканска "магистрала", но после като свикнах, взех да отбелязвам и "рекорди" от типа вземане на разстоянието за под 4ч. и без спиране, най-бързо прекосяване на Кадуна... Първият път след пътуване беp спиране, едва слязох от колата и се учих пак да ходя...  . Имаше и комични моменти да ме питат що лявата ми ръка има по-силен тен от дясната - ами това показва, че съм пътувал на юг към Абуджа преди обед... 
|
| Чет Юли 28, 2016 6:50 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
айдееее... погнаха дажмджийте защо нямат СЕ маркировкаостаналата част от статията е пълна глупост
|
| Чет Юли 28, 2016 9:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е в крайна сметка им липсва една декларация, ще почнат да я пишат и са готови 
|
| Чет Юли 28, 2016 11:05 pm |
|
 |
|
timt
|
То това са глупости за глоби и нищо друго. "А дано ама на да ли". Хубава работа ама Българска. И сега не всеки може още да си смени старата дограма с нова а в момента вдигат цената и на нея. Щот 5 камерна, щот с К-стъкло, щот троен пакет, щот CE и т.н. Кенефа същият, идват слагат и все тая. В Германия направо се нагледах на дограма с амортисьорчета и всички екстри, без грам забележка и от към изолация и шум.
|
| Чет Юли 28, 2016 11:50 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
След елктромерите - нова боза... Ще борим градушката с "шокови вълни и мрежи с електромагнитни вълни" http://light.standartnews.com/biznes-ze ... 40701.htmlА полигони за борба с градушката надали вече са останали...
|
| Пон Авг 01, 2016 10:54 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Полигоните в сегашния им вид са един фургон, един компютър, и 20 квадрата равно място до него с "пусковата установка". И очеизвадно гламав оператор на всичкото това, дето спи в една стая с ракетите и му плащат буквално смешни пари за всичкото това.
|
| Пон Авг 01, 2016 1:40 pm |
|
 |
|
Grubi
|
т.е. имат охрана, кой да натисне копчето и кой да обвинят нещо ако се обърка поне има ли полза от тях (от полигоните, не от малоумниците)? а радарните данни от навигационни радари ли ги прибират или как. Ако нямат радар за какво им е комп, и по телефон може да му кажат кога да натисне копчето. сега докато бях в Колорадо, много се оплакваха от градушки, а не съм чул да имат полигон за противодействие да вземем да им направим няколко  p.s. незнам как обаче им се вързват хората на тия лъжи с някакви футуристични мрежи и други алабализми сигурно се командват от телефона, май-малко айфон6...
|
| Пон Авг 01, 2016 5:03 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Това вероятно обяснява много... Цитат:
|
| Пон Авг 01, 2016 5:28 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това с полигоните е голяма драма, текът някакви реформи, пари нямало, искат да съкращават нощната смяна от 2-ма на един, ония мрънкат, опасно било .... нямало с кого да си пият ракията и да играят сантасе и табла ... правят някакви преобразования по нашенски.
|
| Пон Авг 01, 2016 5:33 pm |
|
 |
|
Grubi
|
а иначе ако не ги пазят, не виждам за какво им е да има хора изобщо там. да го минират периметъра и толкова. който иска да се пробва - или да го направят военен обект. @ТоНи - а чувал ли си/виждал ли си как е по Щатско? Имат ли полигони? В Колодаро напук на всичкото слънце, слънчевите батерии едва прохождат - няма да се изненадам ако нямат нищо. На въпроса ми - защо при тая жена и слънце няма слънчеви батерии и инсталации за топла вода, отговора беше - ами хората са консервативни. Газвото огнище тлее цяло лято при вътрешни температури от 35 на сянка, климатика и той издут. Какви икономии, какви екологии?
|
| Пон Авг 01, 2016 5:41 pm |
|
 |
|
Grubi
|
|
| Вто Авг 02, 2016 3:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не знам как е по щатско, не ми е било интересно не, че в Бг мие, просто се случи да съм до радиото докато се играеше пиесата. В интерес на иситната бях гледал някакъв филм но вече не помня какво е, някакви бегли посмени че пръскат със самолети нещо ама може и да те лъжа. За тези метео станции, може да се направи достатъчно независимо, заводи като Арсенал вместо да се чудят как да изкарат някой лев можеха досега да са разработли 10-пъти автоматизирана установка, имат всичко нужно като ресурс. Не се иска нищо специфично според мен за нещо подобно, и може да се направи така че и да е защитено, и надеждно, и всичко да се сведе до един или няколко командни центъра, и да се спести от заплати и безсмислени разходи ... да ама не ... и в тов абих инвестирал и време и пари за разработка но знам че никога няма да се реализира като продукт.
|
| Вто Авг 02, 2016 3:14 pm |
|
|