| Автор |
Съобщение |
|
timt
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
Не си доволен ли? Почистването ми е под 1 минута ако се старая е окило 2 мин. Сока е много по различен, целина не съм слагал но копъра е первектен. На домата има малко гъстота но е идеален за водка. Сложи резен от пъпеш става готина чорбата.
|
| Пет Юли 08, 2016 9:42 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не бе, просто имах по-големи очаквания явно. Става. Просто не намирам големи предимства пред центробежната освен пяната. Което не е малко де. Относно почистването - замислям се дали да не я метна в миялната  Сигурно ще стане беля де, просто се замислих 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 08, 2016 9:46 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Проблемът с центробежните ми е, че не може да ги ползваш за всякакви сокове. Примерно ако има семчици или шлюпки или и двете както е гроздето. Или шлюпките полепват и задръстват или семките от високите скорости става мазало... Та ако с тия неща бавните се справят, това ще е революция 
|
| Пет Юли 08, 2016 9:57 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Аз все такя си мисля, че въртите бизнес с фрешчвта на черно, с бракувана стока от гръцката борса 
|
| Пет Юли 08, 2016 10:30 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Хм ... на кухненския робот имам присадка за сок - определено не е центробежна значи трябва да е от тези бавните за които говорите. Миенето е кофти - особенно ако се изкуша да мина мат'риал за втори път - имам чувството, че направо ще се пръсне от напъване. Та докато сме на тема новини от кухнята, не знам кога съм си оставил мейла в BILLA но ме спамят и в последния им спам има едни интересни японски ножчета: https://www.billa.bg/%d0%9e%d1%89%d0%b5 ... bpage.aspxМиналата година ги имаше и тук на цени след промоцията като на цените преди промоцията в БГ - ма, ово е стандарт. Та докато се усетя да ги пробвам те взеха, че свършиха - купих само 2 от най-големите леко сатърести - перфектни са за рязане на сухи мезета и като цяло като го държиш в ръката усещането не е за китайско менте.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Юли 08, 2016 11:05 am |
|
 |
|
Цецо
|
Засега съм пробвал ябълки, моркови, киви и целина. Ще гледам тия дни да пробвам грозде и диня.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 08, 2016 11:08 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Пробвай и с червено цвекло - ама внимавай, че цапа 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Юли 08, 2016 11:26 am |
|
 |
|
Цецо
|
А да пробвах и цвекло. За него центробежната е проблем, щото все успявах да направя пръски наоколо. Тук няма такъв проблем 
|
| Пет Юли 08, 2016 11:36 am |
|
 |
|
velio
|
Пробвано е с грозде, справя се без проблем. Не е баш тая лидълската ама то все е същото предполагам. Миналата година нашите правиха сок от грозде, някъде към 40 буркана. Работи се в непрекъснат режим - няма нужда от междинно почистване.
|
| Пет Юли 08, 2016 11:45 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Да бе брак и то гръцки... плодове да искаш. На село имаме 200 дка изоставени лозя. И то не само наше село, всички са така... Само да ти се бере, има всякакви дръвчета, малини, капини... Вчера ходех, имаше узрели кайсии, набрах две-три шепи само щото не мога да накарам децата да ядат плодове. То и аз не ям много де, само жената рупа ама колко ще изяде. Но поне сокчета пием всички, стига да има кой да ни ги направи  едит: а джанки колкоооо имаааа.... що ракия може да се свари просто не е истина 
|
| Пет Юли 08, 2016 11:54 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Миро, я кажи за кайсийките... Че съм се прицелил да метна едни 350 кила по каците ама... тука борсаджийте ме нервят и шмекеруват здраво... Ако знаеш някой дето би се навил да ми достави читав материал с посоченото количество казвай смело без да се стесняваш... 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Юли 08, 2016 3:46 pm |
|
 |
|
ToHu
|
човеко сливи и грозде предлага той за кайсии пита ..... тая кайсиева така и не ми хареса.
|
| Пет Юли 08, 2016 4:12 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ех кайсии видях 2-3 дръвчета и те щото не са поддържани нямат чак толкова плод. За ракия няма да стане, по-скоро за компот и сокове може да излязат 2-3 касетки... Ако някой не ги обере междувременно, щото примерно орехите циганите даже не ги чакат да узреят хубаво  А сливите се развъждат и без да полагаш грижи и ги има навсякъде. Като дете съм виждал как влизат с трактор с ремарке в пояса и до другия край ремаркето е пълно. Сега няма кой да вари толкова ракия вече  То и от това тръгна приказката за сокоизтиквачката че ни мързи... В тоя ред на мисли правим все лесно сокове - бял бъз (супер лесно), тая година и ментата имаме, също лесно става и е приятно за пиене.
|
| Пет Юли 08, 2016 4:35 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе, че ги има навсякъде си прав, ама искат си грижи ... а и някой път вместо сливи краставици никнат ...
|
| Пет Юли 08, 2016 5:20 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Сокът от целина не се ли правеше чрез изстискване на настърган корен? А ако толкова държиш на листа - понакълцай ги да е по-дребно ликото. Аз една друга машинка (пак от лидъла) точно с целината я повредих и то с листа, щото тогава нямаше корени. Бутилирах си мултивитаминен зеленчуков сок и за щастие целината беше последна, иначе се получи страхотна вкусотия!
А по нашенско тази година студът попари и сливите, кайсии имат само големите масиви които са пръскали и т.н., обаче търсенето е голяаамо и много не им се занимава с на дребно.
|
| Пет Юли 08, 2016 5:48 pm |
|
|