|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 3:24 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
lcr
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Изобщо не е никак ясно, дали ще минат като на парад. Не помните ли историята в Сирия с руския бомбардировач дето турците го опукаха? Тогава всичката патаклама беше единствето и само заради това, че го били думнали над Сирия.
Даже мисля, че НАТО хич няма да пропусне възможността да покажат малко зъби за чужда сметка.
|
| Пет Мар 30, 2018 10:46 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе лошото на руснаците е, че се вземат насериозно. Далеч по-лошо е, че някои наши политкратуни имитират руснаците.
|
| Пет Мар 30, 2018 11:02 pm |
|
 |
|
fred
|
Да де, ама турците. Нашите как си го представяш да го направят? Впрочем след преврата този пилот /май че е жена/ са го осъдили, трябва да се плати някак си разведряването. Ако са пилоти на НАТО друг е въпросът, написах го.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Съб Мар 31, 2018 12:15 am |
|
 |
|
timt
|
Защо след Брекзита страните членки на ЕС гонят посланиците на Русия? Това не ми е ясно, както и нашата позиция макар да я определям правилна защо изобщо трябваше да вземаме страна? Много е мътен мониторинга на политиката в последно време, какви ги мътят и какво ще стане даже не мога и да гадая. Руснаците правилно подскачат и казват "Докажете" и всичките са се обединили против тях без доказателства. Заприлича на нашата съдебна система ......
|
| Съб Мар 31, 2018 1:24 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Пилот на НАТО никога няма да го свали, не забелязвате ли че Путин и Ердоган си бъркат по дупките, няма да се учудя ако са получили официално позволение от Москва да го свалят тоя самолет. Първо не мисля че на пилотите в НАТО много им стиска да свалят руски самоелти просто така, още по-малко стиска на командирите им, не бъркайте отношението на един член на нато който си иманякакви любовни връзки с Путин и НАТО като организация. На 99% съм сигурен че ако НАТО свали руски самолет, ако успее, Русия ще отвърне и ще свали натовски, дори не съм далеч от мисълт че Путин нарочно може да заповяда нещо което да провокира НАТО само за да може да покаже че няма проблем да сваля натовкси самолети, просто не иска да е първият за да може след това да говори как те през цялото време искат мир и предлагат алтернативи, а лошите натовци и американци се конфронтират. На Путин не му дреме за 1-5 или 10 самолета и пилота, докато на НАТО им дреме, особенно на САЩ. Според мен ако НАТО свали руски самолет, а след това Русия отвърне и то най-вероятно срещу американски цели, на Тръмп и сие няма да им е никак лесно. Не забравяйте че реално са малцинство, има силни движения срещу тях, особенно сега около огнестрелното оръжие, остава да загинат и няколко американеца защото на някой ми е хрумнало да сваля Руски самолети преминаващи транзитно. За съжаление или не, в САЩ отдавна няма толкова патриоти колкото е имало някога, а дори и някога знаем какъв е изхода от Виетнам и Кореа, пълна трагедия, и не толкова заради виетнамци, руснаци и други, колкото заради тия вътре в САЩ, нито Виетнам, нито Северна корея дори и с Руска помощ не са имали възможност да устоят много дълго време на подобан война, но САЩ е трябвало да дадът още доста жертви а и да ръснат пари преди да спечелят. Нашите могат да го направят евентуално, с земя-въздух, не е ясно какво има и по натовкисте полигони, освен нашите вече остарели оръжия нищо чудно да има и нови американски за които няма да е пробелм да свалят руски самолет, още повече транзитиращ. А пък ако Путин е решил да жертва някого, като нищо ще прелетят така че да можем да ги свалим и с гарга ...
|
| Съб Мар 31, 2018 1:34 am |
|
 |
|
lcr
|
Аз не разбирам, защо за субекта X, намиращ се в България, трябва да се съди по обстоятелството Y, случващо се във Великобритания. Солидарността, когато е мотивирана от обективни аргументи, е достойно действие. Но когато подобни аргументи липсват, разликата между солидарност и послушковщина е точно никаква.
|
| Съб Мар 31, 2018 11:35 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Една спекулация. Защо Русия не влезне в НАТО? Нямам в предвид с танкове, ами да се присъедени като българия. Толкова ли му трябват на Путин лошите американци - както на Ким от северна кореа му трябват...
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Мар 31, 2018 11:55 am |
|
 |
|
lcr
|
Добър въпрос. И аз съм си го задавал. Според мен, отговорът е, че не го прави, защото ако го направи, ще трябва да обяснява на народа си, че живее зле заради лошите марсианци и че трябва да произвежда оръжия срещу тях.
|
| Съб Мар 31, 2018 10:27 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ми ще е зле в началото. Ама и по-зле ще става, ако продължават да се изолират от деиствителността.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Мар 31, 2018 10:39 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе не бих го нарекъл точно изолация. Съседи са с 2/3 от населението на земята и от тях не аа изолирани, имат добри отношения с друга 1/4... Ако имат проблеми то това е основно със САЩ и по съпричасност някои европейски страни, и разбира се вечните страхове на литва, латвия, полша и др. подобни. Та каква е реалноста, един противник и шепа мухи бивши членове на сив които не разбират че колкото да врещят и скачат ако русия реши ще ги окупира а нато и запада няма да направи нищо съществено. САЩ могат да им докарат много проблеми, финансови основно. Като територия не са заплашени от никой от тези, спечвлване на война срещу русия е невъзможно за САЩ и западнитя страни, твърде голяма е. Единствените които могат да са военна опасност са същите тези 2/3 от света, и конкретно Китай, с излишък в порядък на руския бюджет, с 10 пъти по голямо население и значително технологично предимство.
|
| Нед Апр 01, 2018 1:41 am |
|
 |
|
timt
|
А китайците са такива каратисти че не им трябва оръжие и по шепа ориз на ден  Много чудно ми беше като прочетох за едни 200 декара в Видинско които се обработвали от китайци и след като изкарали царевица си я прибрали в Китай. Нито Литва, Латвия, Естония и Полша ще се върнат някога към съюза за нас не съм сигурен.
|
| Нед Апр 01, 2018 2:51 am |
|
 |
|
ToHu
|
Хм... да се върнат... не няма да се върнат, но може да ги върнат, но не им трябват. Бъдете реалисти, има много разсекретени планове и симулации, европа няма шанс, дори Русия да бъде унищожена европа ще е радиоактивна от край до край. Какво днес е по-различно, нищо дори е по-зле. Навремето е имало шанс за конвенционална война в европа, днес го няма. Ако някога основната опасност от стратегическо ядрено оръжие е била основно за Великобритания, днес е за цяла европа, Русия няма нито въоръжени сили нито тактическо оръжие наблизо, остава да разчита на тежката артилерия. Не е важно дали маш много силна икономика ако имаш такъв арсенал, не ти струва нищо да затриеш света. Точно затова Русия е опасна, не трябва да се прекалява с тях, ако се почустват много в ъгъла не се знае. Путин е разумен и умерен, но той не е вечен а и в такъв момент може да има обрати..
|
| Нед Апр 01, 2018 3:06 am |
|
 |
|
timt
|
Нали ги видяхме в Украйна що за армия са. Хем им се искат пристанища хем не им се воюва а изпратиха наемници от всичката сбирщина. Соца е затънал до шия а братушките до никъде няма да я докарат с Турция просто боговете им за кланяне са раязлични. Интересно ми беше скоро като изявление на руснаците, че те са ни освободили те са ни дали свободата, ние сме им дали вярата и писмеността в последствие се оказа че за второто са виновни макетата. С този СИВ големи бели направиха на целият соц-лагер.
|
| Нед Апр 01, 2018 3:22 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тони, това ще е края на НАТО, защото ако само един път не се задейства член 5-и на НАТО и повече никой няма да има доверие в тая организация и ще настане хаос. Така че мен много ме съмнява първо Русия да се опита да нападне член на НАТО и второ ако това вземе че стане НАТО да седи и да гледа, щото не му се воюва с Русия.
|
| Нед Апр 01, 2018 4:11 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Току-що CNN обяви, че по-големите хамерикански градове са разрушени от български МБР. Тръмп се е обърнал за помощ към Русия и Китай, но лидерите им се оправдали, че не разполагат със свободни военни ресурси, тъй като се налага да се отбраняват с всички сили от прииждащите на ята български стратегически бомбардировачи... EU обсъжда със София по благоприятни условия на капитулация... Честит ви 1 Април! 
|
| Нед Апр 01, 2018 2:35 pm |
|
|