|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 4:04 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Сухо-мокро сега слагат на кравите толкова хормони, че и ти ще почнеш да пускаш мляко и ще хванеш рак на циците.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Юни 21, 2016 10:40 pm |
|
 |
|
timt
|
Това си е геноцид, много приятелчета починаха млади от рак, баба ми и сега майка ми я мъчи. Един приятел от друг град ми беше на гости и си купи мляко на "баба" преди това му казах че хладилника ми е пълен с истинско кисело мляко и въпреки това си го купи. Седя 1 месец разпечатано и нищо му нямаше даже не изсъхна и така го хвърлих. За хормоните знам че след термична обработка се унищожават. Разбира се че ще чета какво пише, стомаха ми да не е боклуджийско кошче, няма държава, нешо с вкус на сирене, майонеза с нишесте, лютеница с тиква, безалкохолно с химикали с вкус на плод. Това си е геноцид, няма контролни органи, кораба е без екипаж и капитан. Пасажерите да му мислят.
|
| Вто Юни 21, 2016 11:03 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ами ти ако тука не си щастлив какво ядеш не знам къде друга де щи, в момента натурална храна можеш да намериш само в стрнаите от третият свят, и то най-западналите от тях, навсякъде другаде всичко е мдоерна технология. Дории бимо мио, еко и не знам си какво още където и да е няма гаранция че не е генетично модифицирано, особенно в САЩ. Не знам как можеш да се опазиш, четеш едно не прочиташ още 20, все тая, само се затормозаваш според мен, но всеки е свободен да живее както иска, ако така се чустваш добре значи всичко е наред. Дори сам да си отглеждаш и зеленчуци и животни няма никаква гаранция че те не са били вечно генно моделирани. Много ми е интересно обаче ако погледнем някои по реални статистики за рака какво ще покажат и каква връзка може да се установи, ако изобщо се установи някаква. нека не забравяме и нещо много важно, хилядолетия човешкият живот е бил доста по-кратък, много малко са местата и нациите където са имали дълъг живот, не си ли се замислял че генните мутации може да са нещо съвсем естествено за човека след определена възраст, но постоянното увеличаване на продължителността на живот води до много по явното им изявяване и стават забележими. Може пък природата да се е постарала да не живеем по 100-200 години, а дали ядем генно модифицирани храни или не .. никой не може според мен още нищо да докаже, ако имаше нещо категорично в САЩ първи да бяха зачерканли всичко генно защото там има купища добри адвокати които се изхранват съдейки големите компании, и повярвай когато има шанс и доказателства не прощават на никого, нито тютюневата, нито петролмата, нито оръжейните индустрии са се оттървали. Та си мисля че може би няма за какво сериозно да се хванат, т.е. нищо ясно доказано и свъразно. Преди години всички които искаха да се хранят здравословно тръбяха колко добра била соята, соевото мляко и всякакви соеви буклуци, но за соята има много повече доказателства че е канцерогенна от колкото май за азбеста 
|
| Сря Юни 22, 2016 12:44 am |
|
 |
|
ToHu
|
А между другото в момента времето е перфектно, хладничко... много приятно, чак се разсъних, и цяла софия мирише на някакви дървета но не мога да позная какво точно е.
|
| Сря Юни 22, 2016 2:29 am |
|
 |
|
timt
|
|
| Сря Юни 22, 2016 3:09 am |
|
 |
|
velio
|
Липа му викат. По нашенско вече прецъфтяха, останаха само последните които растат по на хладно. Дъждовете им видяха сметката набързо. Не успях да им се насладя. Може да се намери някакъв баланс в цялата работа. Ся за неща дето си 100% сигурен че няма нищо хубаво в тях що да ги ядеш? Примерно кОлата и 99% от безалкохолните напитки - няма нищо естествено в тях - фруктозен сироп, вода, фосфорна киселина, оцветители, аромати. Четенето на етикетите не е задължитално да става постоянно. Като си набележиш 10 неща които те удовлетворяват, повече не четеш. Повечето естествени неща са значително по-вкусни. От тази гледна точка не се лишаваш от никакво удоволствие, дори напротив. В крайна сметка ще си щастлив ако пукнеш на място, то и аз така искам. Ама това няма как да го знаеш предварително. 
|
| Сря Юни 22, 2016 11:15 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За всички изкуствени подсладители е доказано, че са канцерогенни, освен това "повличат крак" за ред други болести и дори за тези, срещу които трябва да помагат като диабет и затлъстяване напр. А в БГ на практика не се произвежда безалкохолно с "бялата смърт" захар, сигурно защото мислят за диетата ни?! Ако някой велик адвокат успее да измъкне малко пари от К.Кола например, какви са шансовете му и срещу Монсанто?
Периодично се подема кампания за оплюването на някой естествен продукт и възхваляване на някой заместител. Грижа за здравето? Глупости! Геноцид? Може би. Печалба? Разбира се! Цената на "диетичните" продукти от жълти стотинки изведнъж скача над тази на естествените, освен това става и разместване на пазара, в резултат на което печеливши са не толкова ЕТ "Ганев и сие", нито дори К.Кола а истинските гиганти които стават монополисти за поредния си продукт. П.С.: а бе казано Опростено: ако ЕТ "Ганев" е тротоарния пласьор, К.Кола е шефът на Митю Очите, а Монсанто е Големият за когото не знаем нищо.
|
| Сря Юни 22, 2016 12:25 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Bongo, като ползваш такива радикални изрази - всички, доказано... можеш ли барем едно доказателство да приложиш? Много неща са вредни на тоя свят. Ама като се изказваш научно, прави го до край. Да не се чудиш що никой не те взима на сериозно. То същото важи и за Тони де: Баси, канцерогенна била соята... бе дайте да видим едно реално изследване подписано от някой институт, а не от "една жена каза".
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 22, 2016 1:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами има изследвания, не е една жена каза, и то доста повече от колкто за въздействието на Азбеста, и не говорим единствено за канцерогенните последствия, има доста изследвания които показват че води до мноцество странични ефекти, включилно и казнао просто оглупяване, не че става човек тъп но най-просто изражение е точно това. Има здрава мултимилиардна индустрия в САЩ която прави всичко възможно да не се правят мащабни изследвания и да не се раздъхва въпроса. Естетсвено такова изследване няма да има, няма да има точно защото няма и това за вредата от хормони и всичко останало. Ако нещо може да се докаже щетите за икономиката биха били унищожителни, не само САЩ а и много други икономики ще ги сполети същото което и през 2008. Както казах лично на мен не ми пука много кое е и кое не е, да колата е сигурно 100% вредна и тов ане ми пречи да я пия, всичко на този свят е вредно. Но нека не забравяме една проста истина, целта на всяко живо същество е да се поразплоди и след това да натори земята, това, че ние търсимянкакъв велик смисъл в нашето съществуване си е наш проблем. Аз затова съм на приципа всеки да прави каквото му доставя удоволствие и да не мисли колко ще живее. Мен ме кефи да ям каквото ми е вкусно и го правя, кефи ме да работя по 16 часа на ден и го правя, колкото живея толкова, важно е как живееш, дали се чустваш добре а не как евентуално би се чуствал след 30 години ... утре ще се размажеш някъде с колата, или пък някой ще те прегази и след 30 години ще са останали само бели оглозгани кокали, а и това може да не е останало. твърде много с емисли за неща абсолютно независещи от самите нас, и твърде много енергия и ресурс се влага в за постигане на безмислени сами по себе си цели, но ако някой му прави кеф така да живее значи всичко му е наред, аз не мога да го разбера но това си е май проблем, проблема е когато се прави не защото така ти е приятно а защото трябв,а искаш, било здравословно, било модно, било ... абе ... щото така ....
|
| Сря Юни 22, 2016 1:56 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Може ли Вельо и Бонго ей така с думи прости да ни обяснят защо аджеба фруктозния сироп е много по-вреден от захарта и защо те самите предпочитат захарта? Ама да ни обяснят така, че да разберем, а не само да пишат високопарни приказки  .
|
| Сря Юни 22, 2016 2:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Velio някои естествени неща може да са вкусни, но да ти кажа предпочитам стек от генно модифицирано, угоено с хормони американско теле пред този от БГ та ако ще да е директен потомък на първородната крава майка. Стига мислихте колко и как ще живеете и ще живеете по-дълго и по-щастливо. Аз съм убеден че диваците по амазонка макар да живеят примитивно живеят мнго по щастливо и по спокойно от който и да е бял човек. Твърде на сериозно се вземаме и от там ни идват проблемите, времето за кеото сме живи е толквоа кратко че дори и миг не е, цялата ни цивилизация е толкова млада, динозаврите са изчезвали по-дълго време от колкото ние изобщо ще съществуваме като вид 
|
| Сря Юни 22, 2016 2:13 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Е то и от две атомни бомби само как стигнаха до извода, че са канцерогенни?? Ами трябва си науно изследване, дисертации, още проби.... 
|
| Сря Юни 22, 2016 2:25 pm |
|
 |
|
ToHu
|
ами .... статистиката е много интересно нещо, много често се оказва че очевидните неща са статистически невярни, може да 100 човека да са изяли по 1 кг соя и 100-те да са умрели в рамките на 5 дни, това дали означава че соята води до смърт ... така погледнато да, но може и да няма нищо общо със соята ... казвам соя съвсем примерно ... същот е и за атоманата бомба, твърде малко хора са били изложени за твъде кратко време. Да облъчването рпедизвиква мутация, но в какви дози трябва да е никой не знае точно защото никой не е подложил 10 млн на облъчване в различни дози за да събере реална информация. Не е казано че всички мутации трябва да са смъртоносни или вредни, организмите се адаптират учудващо бързо към околната среда, еиднствено което май не приемаме е процеса на адаптация, а без него още щяхме да имаме ципи между пръстите ...
|
| Сря Юни 22, 2016 2:33 pm |
|
 |
|
timt
|
Аз статистиката в Бг я имам за Мира Радева, кот каже тя е това..... Вярваш ли че някой ще тръгне срещу соята (царевица) да я изследва колко е канцерогенна?
|
| Сря Юни 22, 2016 2:42 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Аз нямам кой знае какви познания, но доколкото знам фруктозните сиропи и аспартама са различни неща... Предполагам Бонго има предвид второто. Аз също гледам да не давам такива неща на децата, въпреки че то е неизбежно. Защо, ами най-простото обяснение - нашите вкусови сетива не са "излишни" органи. Това че някой производител на храни/напитки е измислил добавка която подлъгва вкуса ти, само и само да се тъпчеш и да се облизваш си е точно както някой майстор да ти смени бушоните с арматурна тел. Мисля че няма нужда от по-нататъшно обяснение... Иначе за канцерогенните ефекти, проблемът е 99% от раковите и туморите не са изучени достатъчно. Лекарите могат да открият заболяването но не могат да ти кажат причинителя със сигурност. Дали е аспартам дали азбест дали нещо друго няма кой да ти каже. Това което се знае с голяма доза вероятност е, че тия забовалявания не са съвсем случайни и вероятно си имат причинители.
|
| Сря Юни 22, 2016 2:56 pm |
|
|