|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Сря Юли 29, 2026 6:37 pm
Бунта в Катуница - началото?
Бунта в Катуница - началото?
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Бунта в Катуница - началото?
Трагичната истина е, че страна като България за нищо не е...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 27, 2011 3:57 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 |  |  |  | Цитат: 27 септември 2011 | 14:54 | Агенция "Фокус" Своге. Полицаи от РУП – Своге задържаха 40-годишна криминално проявена, извършила само за един следобед шест кражби, съобщиха от пресцентъра на МВР. Снощи, докато патрулирали в централната част на града, полицаите забелязали жена със съмнително поведение. В нея те открили две чужди лични карти, свидетелство за правоуправление и документ за платена гражданска отговорност на автомобил, но самата тя била без лична карта. След като криминалистите установили самоличността й - Б.П. на 40 години от Варна, установили, че същия следобед била свалена от кондуктора на влака на гарата в Своге, тъй като се возела без билет. Веднага след това влязла в къща, чиято врата не била заключена. В една от стаите видяла мъжко портмоне, оставено на шкаф, грабнала го и избягала, без да я усети собственикът, който през това време бил в дома си. В портмонето имало само документи. После отишла на пазара и се заговорила с жена, която носела тежки пазарски торби. Б.П. успяла незабелязано да бръкне в една от чантите и да открадне портмонето на непознатата с пари и документи. Влязла и в сувенирен магазин в центъра на града, където използвала заетостта на продавачката и взела портмонето й с 20 лева, дебитна и лична карта. При проведения разговор варненката признала и за още четири свои кражби, извършени същия следобед по идентичен начин. Крадлата бързо вземала парите от откраднатите портмонета и захвърляла ненужните й документи. Б.П. е задържана в рамките на 24 часа, продължава работата по документиране на престъпната й дейност. |  |  |  |  |
ще им трябват повече от 24 часа да "документират на престъпната й дейност".
|
| Вто Сеп 27, 2011 4:34 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Нашите села са на умиране поради няколко причини: - изоставяне на арабските и бившите съветски пазари; - раздробяването и разграбването на ТКЗС-тата ( за какъв чеп му е на един примерно холандец да идва и да обикаля десетки нивички, за да напълни един тир български домати ?? ); - унищожаването на консервните комбинати. Еджипшъните останаха безработни, което ги накара да започнат масово да крадат каквото им падне от полето. И не само те, но те са най-нагли и безцеремонни; - безконтролен внос на селскостопанска продукция от българските барони(политици); - целенасоченото унищожаване на българските села не започна с 1989г., започнало е с пленума от 1956г., от когато са директивите за ускорена индустриализация - 10г. за 5г. Тогава е започнало изземването на парите от земеделието и инвестирането в куцата индустрия. Ако селянин отидел да работи в града му давали безплатна храна или купони, безплатни работни дрехи, ставал член на партията, евтина панелка за смешен наем, почти безплатно парно отопление и т.н. А който се бореше със земята получаваше един хубав и голям гол хуй, и не само хуй, ами вземаха и 50% от печалбата;
И веднага едно сравнение: Преди месец бях на почивка в щата Мичиган, на източния бряг на езерото. Ширнали ми се едни ниви и ферми, крави, овце, щрауси, царевица, жито, ябълки, праскови, абе какво ли не. Магистралата малка, но пък асфалтова ( около Чикагото повечето са с шумната бетонна настилка ), отстрани банкета леко буренясал. И аз, и жена ми се споглеждахме, викам й не ти ли прилича досущ като на магистралата Пловдив-София преди 1989г. ?? А тя - точно, и тя това си мислила. И климата го докарваше като Пловдивския, сухо и задушно, въпреки голямото езеро на една пишка хвърлей. Хората коренно различни от чикагските сюртюци, спокойни, ведри, усмихнати, стройни, храната хубава, и по магазините, и по ресторантите. А по брега едни плажове, едни градчета. Едното село, Сагатак, досущ като нашия Созопол, малки и тесни улички, кафененца и кръчмички на всяка крачка. В Холанд пък един ми ти плаж, пясъчна ивица над 200м. широка, в Каламазо също едни ми ти ниви... Единственото кофти нещо в района беше една шибана атомна електроцентрала на брега на езерото и на 30-тина мили на юг от плажовете. Да ги питаш толкова ли нямаше друго място ми точно насред плажната ивица я построили. Българска му работа, пардон, хамериканска. За няколко дни преброихме 4-5 чернокожи, 2-3 индийски с-ва, и 20-тина азиатеца.
След това бяхме на запад, в Айова, селските райони, докъде окото може да види царевичаци, и след тях пак царевичаци. После в северозападен Уискансин, ниви до хоризонта, нито една не беше изоставена.
Мисля коментара е излишен. Няма какво да си правим илюзии, пътя е един, след скоростното с-во на пътища и магистрали трябва също толкова скоростно всеки един лев да се инвестира в окрупняване на земеделието и възстановяване на консервната промишленост. След това на червеното килимче при другаря Путин и при другарите хараби, за да ни допуснат пак до техните пазари. Резултатите ще са налице след около 10г.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Сеп 27, 2011 5:15 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
преди десетина години, мисля, някой даде повеля да се гледат щрауси - месо, яйца, пера - всичко им се ползвало. ентусиастите купиха пиленца, храниха ги и като стигнаха етапа за колене, установиха че ... в българия няма лицензирана кланница за щрауси. не че е кой знае какво, просто е още един ред в някой документ. и така - хората си изядоха щраусите и приключиха.
като всичко друго
|
| Вто Сеп 27, 2011 5:32 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
ами май е така, като всичко друго. Докато тия гадини владеят властта няма да оставят нищо независимо от тях да стане голямо, та да я опазят; а зависимите от тях са негодни гащите да си вържат, камо ли да произведат нещо. То песента ми за КГБ контрола я знаете де ама отдавна не съм ви я пял.
С Пи съм май съгласен за всичко ама не бих могъл да кажа лоша дума за индустриализацията, колкото и кьопава да беше покрай нея ни има повечето тук в тоя бранш. Е, за руските и арабски пазари няма да има нужда много да се ходи при тоя или оня, то ако имаше кво да се продава и да е конкуретноспособно в тоя глад те сами ще дойдат. Но няма, по причините дето дедото ги спомена и дето и аз пях пак за тях.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 27, 2011 5:40 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Мда това което казваш е от ясно по ясно, ама докато има като другаря лостов и западнохамериканогъзолизци нема мислят за г-на Путина ни за шейх от харабия Тряя да измрат старите муцуни и да дойдат съвсем нови да избледнее миналото да има правилен избор и ... много променливи са те за тва някой хора са ориентирват като не мое да излязат на глава с държавата излязват от нея 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Сеп 27, 2011 5:45 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бе защо някой като каже, че тия улични изцепки са малоумни и веднага му отговарят, че се идентифицира с циганите. По-голяма малоумщина от това одавна не бях чувал и тия дни го виждам вече из няколко форума. За какво идентифициране с циганите може да става въпрос, когато някой казва, че трябва да се спазват законите и протестите трябва да насочени към институциите, които не си гледат работата, а не към циганите. С какво вилнеещата по улиците тълпа е по-различна от циганите пък бих попитал аз  ?
|
| Вто Сеп 27, 2011 5:55 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Следващия път като не ви приемат пак в Шенген и като почнат да ви искат визи като ходите в Гърция да не се чудите и маите що така е станало  .
|
| Вто Сеп 27, 2011 5:56 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е това трябва по-честичко да им се повтаря на тукашните, свикнали са някой друг да мисли за времето след повече от час нататък. Толкова неспособен да контролира емоциите си и да помисли малко народ едва ли има, баси тъпотията, заслужават си всичко май дето го получават, както Цецо все казва.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 27, 2011 6:23 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Не е баш така, пътувал си София-Пловдив, отляво на втория изход към Пловдив ( КАТ, Virus, Захарна фабрика, ВИХВП и т.н. ) има ферма за щрауси, мисля 2004г я построиха. Миналата година все още си функционираше, щраусите се виждат от магистралата. Не съм чувал кланниците да са специализирани само за телета, или само за кокошки, овен да е някаква изцепка на ЕС.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Сеп 27, 2011 6:24 pm |
|
 |
|
sthx
|
Aми по нищо. Ей ги и мародерстват даже - крадат цигански обувки и гащи. http://politics.actualno.com/news_361817.html
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Вто Сеп 27, 2011 6:58 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ти май не усети закачката и пак яхна метлата. Но наистина ние не знаем какво искаме - когато всички си мълчат, какво овчо стадо сме. Когато хората протестират - каква вилнееща тълпа са. Всеки митинг трябва да е разрешен от властимащите, пронумерован и прошнурован в папките на службите, речите предварително съгласувани с кмета и политиците, а лозунгите - отзад с печат "разрешавам" и подпис на съответния отговорник от ДАНС. 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Сеп 27, 2011 7:17 pm |
|
 |
|
zaphod
|
с това че циганите поне имат някакви топки 
|
| Вто Сеп 27, 2011 7:30 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11270 Местоположение: Добрич
|
Не знам каква е закачката, ама без закачка си се идентифицирам с всичко българско. Съзнателно съм избрал да живея в тая държава бидейки напълно запознат с циганията в нея и извън нея А тя циганията няма да се промени нито с митинги, нито без тях. Още по-малко с палежи... веднъж палехме народното събрание и кво? По-малко цигания има сега? Любимият ми цитат е, че българите правим демокрацията с краката си. Само така си я представяме - да идем да гласуваме, на митинг или просто да подпалим парламента. Ударението все пада на ходенето и на ползването на краката. Кога ли българинът ще се сети, че има и глава 
|
| Вто Сеп 27, 2011 7:38 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
А как да стане? До тук всички казаха как не бива да е. Хайде да видим как трябва да се действа, за да се подобрят нещата. Миро сега гледах новините на разни телевизии. И както си сменях каналите попаднах на интересна заставка на Канал 3. "В Добрич циганите се хванаха за брадвите  " или нещо подобно.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Сеп 27, 2011 8:33 pm |
|
|