|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 7:55 pm
Кога ще ги стигнем или по-добре да не ги стигаме...?
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
в конкретния случай става въпрос за фирмени телефони.
обадили са се на човек в офиса и са му казали, че изтича срока на договора и трябва да се преподпише нов за 24 месеца.
той казал 'да'. точно на 8-мия ден след разговора идва куриер и му дава за подпис 'анекс към договор' в който пише "Заявявам следния абонаментен план: 0фис 300+"
и готово - от безсрочен договор (който може да се прекрати винаги) сме минали на срочен (24 месеца). което не е видно в документа.
потърсих някакви общи условия за "офис 300+". намерих само едни "условия" на БТК за офис 300, но те са други и на друга компания.
сега юристите умуват как да се измъкнем.
проблема с този вид сделки/измами е, че разходите по адвокати, съдилища и т.н. обикновено са по-високи от сумата с която са те прекарали.
минимална такса на адвокат е 300лв, а 24 месеца за домашен абонат са 280лв. освен ако не си идеалист и просто искаш правдата да възтържествува, няма особен смисъл да се бориш.
лошото е, че относително лесно някоя форма може да публикува Общи условия, които да променя както си иска, а няма Общи условия, по които нормалните хорица да се бранят.
и като прибавим факта, че в технологична компания (като телекомуникационните) изхвърлят инженерите и назначават на тяхно място юристи и финансисти (в повечето случай калинки някакви), равносметката е много тъжна.
то много отдавна у нас стават всякакви нелогични, неморални, абсурдни и т.н. дивотии, които са законни обаче.
ама тази измама си е направо злоупотреба с власт. и какво от това 
|
| Сря Дек 22, 2010 3:46 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Чакай де, щом ти носят анекс за подпис - просто го скъсай и им го върни на части. Докато не го подпишеш - анекса не влиза в сила.
Относно търсенето на правата - никога не е лесно. Много по лесно е да не си ги търсим, затова и номерата им минават всеки път. Те отлично знаят, че сме Ганьовци и ако се отнасят с нас като Ганьовци - всичко е ОК.
http://www.darikfinance.bg/novini/46077 ... A%E8%F2%E5
Апропо ако в офиса се опитват да те размотават - записваш си демонстративно на лист имената на служителя. И му заявяваш че вероятно утре ще дава интервю за високотиражна медия, така че да се облече подходящо. Посират се братче, няма такъв кеф да им гледаш рязката смяна на физиономията.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 22, 2010 4:29 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е да де, щом казваш. Нали така си го чул по радиото, как може да не е така  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Дек 22, 2010 5:47 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Ама какво се оплаквате от БТК-то?! Нали затова си подарихме монополите на чуждеСТРАННИТЕ инвеститори - да ни научат на европейски търговски практики. Ами учете се!
Но това с телефоните е бял кахър. Внимавайте да не станете "щастливи" собственици на краткосрочен онлайн заем и да ви пуснат потеря от съдия-изпълнители. Вече има и изгорели от подобни "банкери". Вижте например тези: https://avans.bg/avans/zul/howWorks.zhtml - някакви емейлчета-ала-бала и хоп заем с 30% лихва на месец. Даже не е сигурно, че ще го получиш, но със сигурност ще трябва да го връщаш. После се обяснявай на бирника ,че не си камила. Андрешко не ами на Арнолд ще стават хората заради такива "законови" тарикатлъци ...
Ето и малко жертви:
http://www.izmami.com/forumi/viewtopic.php?t=990&p=1555
|
| Сря Дек 22, 2010 6:25 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе това последното е пълно малоумие бе!
Че какво ми пречи да сключа договор за такъв заем от името на всеки на който знам ЕГН и данните от ЛК????? Това е пълна олигофрения, тая държава верно е населена с пълни катили от най-ниското до най-високото. Друго обяснение нямам, щото за съществуването на подобни абсурди си е необходим критично голям процент идиоти (над 90% от народонаселението). Едните за да бъдат ужилени, другите за да гледаме и да се "молим" да не ни се случи. Ебахти малоумието.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 22, 2010 6:40 pm |
|
 |
|
741
|
|
| Сря Дек 22, 2010 6:55 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е къде го виждаш малоумието бе, Цецо? Просто следствие от това, че имаме единни каторжни
номера, които всеки може да види. Това последното беше за хора, прекарани без да са участвали
с друго освен да са си показали личната карта някъде - което ако човек откаже да го
прави му остава да хване гората, нищо и никъде няма да получи.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Дек 22, 2010 6:57 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Какво общо има наличието на ЕГН бе човек? Ако не е ЕГН ще е нещо друго. Едва ли в Германия например нямат нещо еквивалентно. В щатите има социална осигуровка. Ама едва ли някой може да прати СМС с нея и да получи кредит. Е те там е проблема. Кой олигофрен е написал тоя закон (ако е законно) и що за кретени сме ние, че го търпим?
Пък и друго си мисля. Мен ако някой келеш така ме извърти, особенно тия дребните тарикатлъци от репортажа.... Просто ще прежаля малко пари и тоя ще се прости със ставите на четирите си крайника. Определено ще си направя това удоволствие, щото явно отиваме на прерийни закони в тая държава. Друг път няма.
|
| Сря Дек 22, 2010 7:18 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ето точно в последното е грешката, "що за олигофрени сме, че търпим".
Кажи ми какво точно ще направиш ти по въпроса. Аз знам какво съм правил, правя
и какво ми е струвало това (поне 1000 пъти повече от средностатистическия човек тука),
и резултатът е нулев - насреща си имаме въоръжена армия с единствена цел да гарантира
въпросното търпение, което те дразни не само тебе (всъщнот приеми на доверия, че мене
ме дразни повече и от тебе  ).
Много по-лесно е човек да си каже "ами да, всички са такива тъпаци няма какво да направя"
отколкото да види кой е насочил пушката срещу него и да приеме, че трябва да действа при тия
условия - колкото може и както може, което в общия случай е да търпи, разбира се.
Но проблемът на затворниците озовали се в затвора не по своя вина (доколкото месторождението
ни не зависи от нас) е главно във въоръжената охрана.
|
| Сря Дек 22, 2010 7:32 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Твойта теория я знам, както и ти знаеш, че не я приемам. Така, че спора е безмислен.
|
| Сря Дек 22, 2010 8:02 pm |
|
 |
|
741
|
В закона пише, че онзи е длъжен да докаже, че ти е дал на теб парите. Той това няма как да го докаже. Може да те осъди само ако заведе дело и то се гледа без теб. Тъй че ако имаш редовна адресна регистрация и не се поддаваш на шантаж, не би трябвало да е проблем. Въпреки че нервите и времето, дето ще затриеш, също не са малко.
А тоя, дето искаш да му трошиш кокалите, е подставено лице. Той взима 20 лева, за да му открият на негово име сметка и мобилен, а истинският организатор е друг. Имаше цяло предаване с разследване по бтв, на страницата им го гледах и предполагам още стои.
Честно казано, не си представям аз да преведа пари на някой, дето очите не съм му виждал, само по тия данни и на една честна дума. Единия вариант е да са калкулирали предварително определен процент загуби. Другия вариант е това да е мутренска история и те сами да го организират това, като разчитат покрай малките суми хората да поддават на изнудване.
|
| Сря Дек 22, 2010 8:11 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо, абсолютно всякакви сделки тук мога да сключа по телефона, казвайки едно "Да". Даже те и така казват след като ти прочетат всички условия и на края питат съгласни ли сте с условията? все още ли искате да сключите сделката? Има само една малка подробност - в началото на разговора са направили всичко възможно да установят самоличността ми - сошъл секюрити номера, адрес, телефон и каквото там още е необходимо. Отделно ти казват, че разговора се записва и след това ти дават 20 дена да развалиш договора ако нещо не ти хареса в последствие и то без никакви такси/глоби за теб. Преди само 5 дена така си поръчах нови мобилни телефони и си удължих договора с още 2 г. Тук няма печати - има такива само в много малко случаи, когато работиш с държавни учреждения/агенции. Всичко е на честна дума и/или подпис  .
Бедна ти е фантазията колко лесно става - затова тоя номер трябва да е най-грижливо пазената ти (от теб самия) лична информация  .
|
| Сря Дек 22, 2010 8:23 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе ясно че е подставено лице. Ама докато чака да му зараснат ставите няма да е подставено лице.
|
| Сря Дек 22, 2010 8:25 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Добре, защо ще го казваш така завоалирано като "европейски търговски практики", след като това си е чист еврейски мундарлък  Супер било да можеш да пратиш СМС и да ти отпуснат кредит с 30% лихва , затова всички тук се крият като мишоци, телефонни номера, ЕГН-та, адреси, антивирусни защити, защита на личната информация, идиотщини на търкалета, карат те да се чувствуваш като престъпник. Рекламира се целта да се улесни потребителя, но скритата идея е колкото повече потребители се набутат, толкоз по-добре. Като ме питат в някой магазин за телефонен номер им казвам телефонния номер на полицията в нашето село, а за e-mail давам пощата на Първанката ( press @ president . bg )  Затворих всички кредитни карти, видя ли писмо от банка веднага заминава на резачката. Като ми се обадят по телефона им отговарям на български, без да повишавам глас, просто им редя репертоара от псувни и накрая им пожелавам да са живи и здрави. Веднъж обаче ме изненадаха и като чуха нещо познато ми заговориха на руски, та ми трябваха няколко секунди да се сетя за някоя и друга руска псувня 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Дек 23, 2010 4:53 pm |
|
 |
|
zaphod
|
хехе, тука не е толкова зле, само от време на време се получават есемеси с разни лотарии.
|
| Чет Дек 23, 2010 6:13 pm |
|
|